Skip to content Skip to navigation

Centar za volontiranje i humanitarni rad

CVHR osnovan je s ciljem priprema i provođenje volonterskih i humanitarnih aktivnosti kako studenata tako i zaposlenika Fakulteta.

Poslovi Centra

  • Priprema, provedba i vrednovanje volonterskih projekata i aktivnosti na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini,
  • organizacija i provedba edukacije volontera,
  • poticanje i uključivanje studenata u volonterske projekte i aktivnosti s ciljem razvoja kompetencija za tržište rada,
  • promidžba volonterstva i osvještavanja potreba pojedinaca i grupa na granici socijalne uključenosti na Fakultetu i u lokalnoj zajednici,
  • uspostavljanje mreže volontera na lokalnoj i međunarodnoj razini,
  • uključivanje znanstvenih metoda u područje vrednovanja volonterskih aktivnosti.

Članovi Centra

  • Prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić - voditeljica Centra
  • Prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš - koordinatorica volonterskih aktivnosti
  • Jerry John Antolos, univ. bacc. inf. - studentski koordinator (jantolos@foi.unizg.hr)

Od 2015. godine Centar za volontiranje i humanitarni rad koristi vlastiti vizualni identitet povezan s vizualnim identitetom Fakulteta organizacije i informatike pod čijim okriljem i djeluje.

Vizualni identitet Centra može se preuzeti u nastavku:

Studenti FOI-ja prezentirali istraživanja na 10. Studentskom međunarodnom simpoziju u SAD-u
Ovogodišnji 10. Studentski međunarodni simpozij / 10th Student’s Symposium on Research and Intercultural Learning održan je od 5. do 14. srpnja 2022. na Sveučilištu Cincinnati u Ohiu i na Sveučilištu Carlow u Pittsburghu u Pensilvaniji. Ovaj projekt je Fakultet organizacije i informatike započeo 2010. godine i od tada se kontinuirano jednom do dva puta godišnje organiziraju mobilnosti hrvatskih studenata u SAD i američkih studenata u Hrvatsku.
U Pragu je održan 4. projektni sastanak WAI4PWDs s ciljem potpore osobama s invaliditetom i podizanja kvalitete web pristupačnosti
U Pragu je od 14. do 16. lipnja 2022. održan 4. partnerski sastanak na projektu Web Accessibility and other Initiatives for Persons with Disabilities in EU in Pandemic and other Crisis Times - WAI4PwDs (625053-CITIZ-1-2020-2-RS-CITIZ-NT)". Cilj projekta je podizanje svijesti o potrebama i pravima osoba s invaliditetom te procedurama za osiguravanje web pristupačnosti. U popularnom turističkom odredištu Pragu, naglasak je stavljen na osiguranje pristupačnosti turističkih informacijama i turističkih destinacija osobama s invaliditetom tijekom pandemije.
Uspješno provedena volonterska akcija čišćenja okoliša u sklopu nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“
U sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 11. svibnja 2022. organizirana je volonterska akcija čišćenja i uređenja okoliša ispred i iza zgrade Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.
 
13.05.2022, 15:37
Hrvatska volontira – poziv na volontiranje
Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike poziva sve zainteresirane volonterke i volontere na akciju čišćenja i uređenja okoliša u srijedu, 11. svibnja 2022. godine od 17.00 do 19.00 sati. Uređivat ćemo okoliš ispred i iza zgrade FOI 1 na adresi Pavlinska 2 u Varaždinu.
 
09.05.2022, 11:18
Festival Znanosti – Život u virtualnom svijetu i digitalna izložba dječjih likovnih radova
Od 2. do 7. svibnja 2022. na Fakultetu organizacije i informatike održava se digitalna izložba dječjih likovnih radova pod nazivom Život u virtualnom svijetu. 
Festivalu znanosti i ove se godine pridružuje FOI
U organizaciji Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba, British Councila i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove se godine od 2. do 7. svibnja 2022. održava Festival znanosti. Organizacijski se manifestaciji i ove godine pridružuje FOI.
Poziv za slanje radova na Festival znanosti
Pozivamo učiteljice i učitelje, odgojiteljice i odgojitelji, roditelje i djecu da se pridruže našem Festivalu znanosti pod nazivom “Život u virtualnom svijetu“. Ovdje pogledajte o čemu se radi, a više informacija pročitajte u nastavku.
 
18.03.2022, 10:46

Stranice