Skip to content Skip to navigation

DIPLOMSKI STUDIJI

Upiši jedan od naša dva diplomska studija i stekni napredna znanja, dodatne vještine i raznovrsne kompetencije za karijerni napredak!

Upisi na diplomske studije

POSTANI FOI STUDENT

STUDIJSKI PROGRAMI

Diplomski studiji informatike

Sveučilišni diplomski studiji informatike omogućavaju stjecanje kompetencija za rješavanje najsloženijih problema iz područja razvoja i primjene IKT te povećanja učinkovitosti suvremene organizacije. Na FOI-ju se izvode četiri sveučilišna studija informatike: Informacijsko i programsko inženjerstvo (IPI), Organizacija poslovnih sustava (OPS), Baze podataka i baze znanja (BPBZ) i Informatika u obrazovanju (IO). Sveučilišni diplomski studiji informatike traju dvije godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 120 ECTS bodova.

Više informacija o studijskom programu

Upisna kvota i postupak upisa

Registar razlikovnih kolegija - završen prijediplomski studij na FOI

200
studenata

170
studenata u redovitom statusu

25
studenata u izvanrednom statusu

5
stranih studenata

2
studenta u redovitom statusu iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u RH (posebna kvota)

Ekonomika poduzetništva

Sveučilišni diplomski studij Ekonomika poduzetništva osposobljava studente za rad u malim, srednjim i velikim poduzećima, te klasičnim obiteljskim poduzećima za koje je karakterističan prijenos vlasništva na mlađe generacije. Studij traje dvije godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 120 ECTS bodova. Završetkom sveučilišnog diplomskog studija Ekonomika poduzetništva studenti stječu akademski naziv magistar/magistrica ekonomije.

Više informacija o studijskom programu

Upisna kvota i postupak upisa

Registar razlikovnih predmeta - završen prijediplomski studij na FOI

105
studenata

90
studenata u redovitom stausu

10
studenata u izvanrednom statusu

5
stranih studenata

2
studenta u redovitom statusu iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u RH (posebna kvota)

ISTRAŽI

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Najveća prednost FOI-ja je širok spektar vannastavnih aktivnosti koje nudi. Pokazao se kao odličan odabir jer mi je osim mogućnosti sudjelovanja na natjecanjima, raznim radionicama i Tjednu karijera, pružio i mogućnost učlanjenja u međunarodnu organizaciju u kojoj sam primijenila teorijsko znanje u praksi, ostvarila dobar networking te upoznala ljude iz različitih dijelova svijeta.

Tina, PITUP, 2.g.

Vrlo sam zahvalna FOI-ju što mi je kroz sve godine studija pružio mnoštvo znanja iz različitih područja ekonomije koja će mi koristiti prilikom zaposlenja. Kroz zanimljiv i interaktivan model praćenja nastave, imala sam priliku svoja stečena teorijska znanja primijeniti na raznim zanimljivim projektima. Osim toga, tu je bilo puno zanimljivih izvan nastavnih aktivnosti koje su mi pružile mogućnost razvoja dodatnih kompetencija i samom osobnom razvoju.

Karla, DS EP, 1.g.

Zašto upisati FOI? Jednostavno - pruža široki spektar znanja na području ICT-a, kroz godine prođe se veliki broj projekata što daje praktičnog znanja. A bonus za studente koji nisu iz Varaždina je samostalni studentski život u novom gradu. Ali nema potrebe za strahom - uvijek postoje 'FOI veliki burazi i sestre' koji će ti proces prilagodbe olakšati.

Juraj, DS OPS, 1.g.

Upisati FOI mi je bila jedna od najboljih odluka. Fakultet je odlično organiziran i predmeti su dobro strukturirani te se može jako puno naučiti. Interdisciplinarnost koja uključuje znanja iz informatike i ekonomije je vrlo korisna, jer možemo ta znanja primijeniti na poslovanje. Uz to sve, podrška koju fakultet pruža studentima je nevjerojatna te imamo puno prilika koje se mogu iskoristiti kao npr. razne radionice u struci, povezivanje s poslodavcima, mogućnost pokretanja vlastitog startup-a i još mnogo toga, što je nadmašilo sva moja očekivanja i potvrdilo odabir ovog fakulteta.

Lidija, PDS IS, 3.g.
1
2
3
4