Skip to content Skip to navigation

Vodič za brucoše

FOI ima polustoljetnu tradiciju istraživanja i educiranja u području informacijskih i organizacijskih znanosti te primjene informacijske tehnologije u raznim područjima industrije, javne uprave, obrazovanja i drugdje.

FOI je smješten u dvije prostrane zgrade u centru grada s ukupno 21 dvoranom za nastavu i 1659 sjedećih mjesta, a trenutno raspolaže i sa 6 opremljenih dvorana za vježbe (informatički laboratoriji) u kojima je studentima na raspolaganju 96 računala. Prostorni uvjeti omogućuju da se na FOI-ju primijene europski standardi za uvjete izvođenja nastave, kao i da se provodi mnogo praktične nastave iz informatike u kojoj svaki student raspolaže računalom i pristupom Internetu.

Moderno opremljena knjižnica ima knjižnični fond od 10 900 naslova i 14 600 svezaka. Knjižnica ima 12 radnih mjesta za tihi rad i 11 radnih mjesta s računalima.

Na FOI-ju se koristi najsuvremenija računalna oprema (računala, LCD projektori, sustavi za videokonferencije.) Također, mnogi studenti svojim prijenosnim računalima svakodnevno koriste bežičnu računalnu mrežu (WLAN) dostupnu u zgradama Fakulteta.

Kvalitetne visokoškolske ustanove i mogućnosti zapošljavanja nakon studija u Varaždin su privukle mlade ljude iz cijele Hrvatske, ali uz obrazovne i poslovne mogućnosti Varaždin svojim studentima nudi i zabavu i bogat društveni život. Festivali, kazalište, muzeji i razna kulturna događanja nude se kao dopuna svakodnevnih radnih obaveza.

Špancirfest, najveće i najposjećenije ulično događanje u Hrvatskoj, varaždinske ulice i trgove pretvara u veliku pozornicu na kojoj se ugošćuju različiti izvođači, anonimni ulični svirači i zabavljači te etablirana hrvatska i europska imena različitih glazbenih izričaja.

Tu su i koncerti u okviru Varaždinskih baroknih večeri, ali i mnogobrojne priredbe, izložbe i sajmovi, kazališne predstave...

Također Varaždin vrvi mnogobrojnim kafićima i klubovima (neizostavno je popiti piće na popularnom Korzu), a noćni život grada također nije zanemariv. Studenti svoja okupljanja i druženja obično održavaju srijedom, a početkom svake akademske godine održava se najveći studentski party u godini Brucošijada.

Uz to Varaždin pruža i mnogo mogućnosti za aktivan sportski život. Smješten na obalama rijeke Drave i opasan gorjem (Ivanšcica, Ravna Gora i dr.) te je uz razvijenu sportsku infrastrukturu moguce bavljenje različitim sportovima na otvorenom i zatvorenom