Skip to content Skip to navigation

Student Buddy

Želimo da se dolazni strani studenti osjećaju dobrodošlo i prihvaćeno. Iz tog smo razloga pokrenuli FOI Student Buddy program.

Tko je FOI Student Buddy?

Student Buddyji su, kao što samo ime govori, studenti koji pomažu svojim kolegama, stranim studentima da se  na FOI-ju i u Varaždinu osjećaju kao kod kuće. Oni im pomažu da se smjeste u studentskom domu, pronađu put do fakulteta, dvorana i laboratorija, studentskog restorana i sl. Buddyji takoder pomažu stranim studentima da se bolje snađu u Varaždinu. Oni su tu da pomažu, ali i uživaju i druže se sa studentima na razmjeni.

Što radi FOI Student Buddy?

Ukratko, Student Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte od prvog dana, koji će im pomoći u akademskom i 'osobnom' boravku na FOI-ju. Kao Buddyju tvoje zadaće će biti da:

  • dočekaš studenta u studentskom domu prilikom njegovog/njenog dolaska, odnosno na prvi dan njegovog studentskog života
  • pokažeš put do FOI-ja i malo objasniš gdje se što nalazi na Fakultetu
  • pokažeš studentski restoran
  • pokažeš Varaždin (dućane, kafiće i sl.).

Što ti možeš dobiti od FOI Student Buddy programa?

Biti Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način možeš upoznati nove ljude, družiti se s ljudima drugih kultura i običaja, poboljšati znanje engleskog jezika (ili čak naučiti neki novi jezik), upoznati druge s vlastitim običajima i načinom života te se družiti i zabavljati izvan Fakulteta. Na kraju ćeš dobiti potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo prava si osoba za Student Buddyja. Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Što se prije prijaviš, prije ćeš imati priliku proširiti svoje vidike! Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo prava si osoba za Student Buddyja. Prijave za program idu u dva navrata tokom svake akademske godine: početkom rujna za zimski semestar te početkom veljače za zimski semestar.

Ukoliko imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.unizg.hr ili u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, Dekanat, Kabinet 46).