Skip to content Skip to navigation

Student Buddy

Želimo da se strani Erasmus studenti osjećaju dobrodošlo i prihvaćeno. Zato smo na FOI-ju pokrenuli Student Buddy program.

Tko je Student Buddy?

Student Buddyji su, kao što samo ime govori, studenti koji pomažu svojim kolegama, stranim studentima da se  na FOI-ju i u Varaždinu osjećaju kao kod kuće. Oni im pomažu da se smjeste u studentskom domu, pronađu put do fakulteta, dvorana i laboratorija, studentskog restorana i sl. Buddyji takoder pomažu stranim studentima da se bolje snađu u Varaždinu. Oni su tu da pomažu, ali i uživaju i druže se sa studentima na razmjeni.

Što radi Student Buddy?

Ukratko, Student Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte od prvog dana, koji će im pomoći u akademskom i 'osobnom' boravku na FOI-ju. Kao Buddyju tvoje zadaće će biti da:

  • dočekaš studenta u studentskom domu prilikom njegovog/njenog dolaska, odnosno na prvi dan njegovog studentskog života
  • pokažeš put do FOI-ja i malo objasniš gdje se što nalazi na Fakultetu
  • pokažeš studentski restoran
  • pokažeš Varaždin (dućane, kafiće i sl.).

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način možeš upoznati nove ljude, družiti se s ljudima drugih kultura i običaja, poboljšati znanje engleskog jezika (ili čak naučiti neki novi jezik), upoznati druge s vlastitim običajima i načinom života te se družiti i zabavljati izvan Fakulteta. Na kraju ćeš dobiti potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo prava si osoba za Student Buddyja. Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Što se prije prijaviš, prije ćeš imati priliku proširiti svoje vidike!

Uko imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.unizg.hr ili u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, Dekanat, Kabinet 46).