Skip to content Skip to navigation

Knjižnica

Koristite katalog knjižnice kako bi ste pronašli knjige, časopise, ocjenske radove i još mnogo toga. Prijavite se na svoju korisničku stranicu koristeći AAI identitet.

Objedinjeno pretraživanje baza podataka
Pretraži EBSCO Discovery Service

EBSCO Discovery Service (EDS) je sučelje za objedinjeno pretraživanje svih baza s nacionalnom licencom, licencom Sveučilišta u Zagrebu kao i baza u otvorenom pristupu. Pristup je omogućen unutar IP raspona Fakulteta kao i logiranjem AAI@EduHr identitetom za udaljeni pristup.

Novosti

Tvrtka Elsevier je najavila Paneuropsku korisničku konferenciju SciVal i Scopus koja će se održati online od 18. do 20. svibnja 2021. godine.
Konferencija je namijenjena svim korisnicima baze podataka Scopus i platforme SciVal u Europi.
Cilj konferencije je razmjena praktičnih iskustava i znanja, optimiziranje korištenja navedenih e-izvora, pronalaženje mogućnosti za ostvarivanje suradnje s drugim akademskim i znanstvenim ustanovama.
Program konferencije i obrazac za prijavu sudjelovanja možete pronaći ovdje.

 
11.05.2021, 13:03

Zbog isteka licenci isključen je pristup na baze podataka koje su bile dostupne na platformi EBSCOhost: APA PsycInfo, CAB Abstracts, EconLit, Inspec. Pristup na bazu podataka MathSciNet bit će isključen u skorašnjem roku.

Baza podataka Inspec neće se nabavljati u 2021. godini, a o obnovi licenci ostalih navedenih baza podataka bit ćete pravodobno obaviješteni nakon okončanja postupka javne nabave.

Više informacija pogledajte ovdje.

 
04.05.2021, 11:37

Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike osigurala je dvomjesečni besplatni probni pristup EBSCO-voj bazi Education Source.

Education Source je baza podataka s punim tekstom, sadrži cjelovite tekstove, indekse i sažetke za više od tisuću časopisa, knjiga i radova vezanih uz sve razine obrazovanje.
Uključuje specijalnosti kao što su višejezično obrazovanje, zdravstveno obrazovanje i testiranje.

 

 
03.05.2021, 11:39

Tvrtka Elsevier omogućit će hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici probni pristup svojoj platformi SciVal, u trajanju od 3. svibnja – 2. lipnja 2021. godine. 

SciVal je platforma koja omogućuje praktično praćenje i analizu uspješnosti istraživačke i znanstvene produkcije u vlastitim i međunarodnim institucijama, drugim državama i istraživačkim zajednicama. Na temelju podataka i metričkih pokazatelja koje prikuplja iz citatne baze Scopus, SciVal nudi pregledan vizualni prikaz trendova i utjecaja istraživanja u različitim područjima znanosti te, između ostalog, pospješuje razvijanje znanstvene suradnje te planiranje i optimiziranje budućih istraživačkih aktivnosti. 

 
30.04.2021, 12:14

U četvrtak, 29. travnja 2021. godine, Knjižnica će raditi skraćeno od 7:00 do 15:00 sati.

 
28.04.2021, 13:50

U ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine, Knjižnica će raditi skraćeno od 7:00 do 15:00 sati.

 
16.04.2021, 13:06

Tvrtka Elsevier poziva zainteresirane na besplatni webinar: Demistifikacija COVID-19 cjepiva. Pridružite se Johnu McConnellu, glavnom uredniku časopisa The Lancet Infectious Diseases, i Ylannu Schemmu, direktoru zaklade Elsevier, u zanimljivoj raspravi o tome kako djeluju COVID-19 cjepiva i njihovoj sigurnosti i djelotvornosti u prevenciji infekcije. U skladu s temom Svjetskog tjedna imunizacije 2021. "Cjepiva nas približavaju", John će pružiti uvid u aktualnu zabrinutost javnosti, a polaznici će imati priliku postavljati dodatna pitanja. Kada: Srijeda, 28. travnja 2021 16:00 - 17:00 sati. Registrirati se možete ovdje.

 
16.04.2021, 08:11

Tvrtka EBSCO je pripremila online radionicu pod nazivom Premier sources for engineering disciplines – Inspec® and Engineering Source™  koji će se održati sutra, 15. travnja 2021. godine u 10:00 sati.
Radionica je besplatna, dovoljno je registrirati se putem poveznice. Nakon toga ćete dobiti potvrdni e-mail s daljnjim uputama. Voditeljica radionice je Karolina Podloucka (Customer Engagement Manager for Central and Southeast Europe).

 
14.04.2021, 14:18

Knjižnica FOI-ja omogućila je jednomjesečni probni pristup zbirci Human Kinetics Library i zbirci Human Kinetics Physical and Health Education, koje se nalaze na digitalnoj platformi Human Kinetics Library posvećenoj istraživanju, poučavanju i razumijevanju kineziologije, sporta, zdravlja i vježbanja. Zbirke sadrže e-knjige i prateće videozapise koji objašnjavaju ključne pojmove i demonstriraju pokrete.

 
14.04.2021, 10:13

Sadržaj platforme Dabar (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) uključen je u EBSCO Discovery Service (EDS). Uključivanje je ostvareno suradnjom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Sveučilišnog računskog centra (Srce) i tvrtke EBSCO.

Uključivanjem u EDS, Dabar je potvrdio da je kao platforma interoperabilan te implementiran na način da omogućuje diseminaciju sadržaja putem drugih servisa (tražilica, agregatora i slično). Time je povećana vidljivost ustanova koje imaju repozitorije u Dabru kao i njihovih autora.

 
09.04.2021, 14:37