Skip to content Skip to navigation

Knjižnica

Koristite katalog knjižnice kako bi ste pronašli knjige, časopise, ocjenske radove i još mnogo toga. Prijavite se na svoju korisničku stranicu koristeći AAI identitet.

Objedinjeno pretraživanje baza podataka
Pretraži EBSCO Discovery Service

EBSCO Discovery Service (EDS) je sučelje za objedinjeno pretraživanje svih baza s nacionalnom licencom, licencom Sveučilišta u Zagrebu kao i baza u otvorenom pristupu. Pristup je omogućen unutar IP raspona Fakulteta kao i logiranjem AAI@EduHr identitetom za udaljeni pristup.

Novosti

Od četvrtka, 9. rujna 2021. godine, Knjižnica će za korisnike biti otvorena od ponedjeljka do petka od 7:00 – 20:00 sati.

U skladu s protuepidemijskim mjerama i preporukama i nadalje su obavezne maske za lice, mjerenje temperature na ulazu u Knjižnicu i dezinfekcija ruku.

Nekoliko savjeta:

 
08.09.2021, 08:41

Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike želi dobrodošlicu svim brucošicama i brucošima upisanima u akademsku 2021./2022. godinu. Neka svim studentima FOI-ja godina bude uspješna!

S nadom da ćete i nadalje biti sigurni u ovo vrijeme pandemije želimo vas informirati i predstaviti Knjižnicu kako bismo vam olakšali korištenje njezinih resursa i usluga. Pozivamo vas da pratite novosti na mrežnoj stranici Knjižnice, Twitteru i na Facebooku.  
 

 
07.09.2021, 14:41

Na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu objavljene su vijesti o otvaranju godišnjih pristupa na baze podataka Expert Briefings (Emerald Publishing), EconLit (American Economic Association) i MathSciNet (American Mathematical Society).  

 
07.09.2021, 08:45

Na Fakultetu organizacije i informatike, 25. kolovoza 2021., dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i dekan EFZG-a prof. dr. sc. Jurica Pavičić potpisali su Ugovor o korištenju Digitalne knjižnice Knjižnično dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

„Crvenu uzbunu za čovječanstvo“ proglasio je 9. kolovoza 2021. godine UN-ov odbor za klimu, pesimistično upozorenje da je svijet blizu scenarija bez povratka po pitanju globalnog zagrijavanja, a da je za to „nedvosmisleno“ krivo čovječanstvo.

 
13.08.2021, 14:02

Tokom ljetne stanke knjižničari Knjižnice FOI-ja nisu mirovali već su se, između ostalog bavili i humanitarnim radom. Posjetili su Udrugu za zaštitu životinja “Spas” u Varaždinu i donirali stare novine, deke i pokrivače za njihove štićenike. Životinjama u skloništu možete pomoći i Vi i to udomljavanjem jednog od 450 pasa, doniranjem ili kumstvom.  Adresa skloništa je Trg Pavla Štoosa 39, Varaždin. Više informacija o Udruzi i njihovim štićenicima možete pronaći na mrežnoj stranici Udruge.

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora Knjižnica je zatvorena od 26. srpnja do 20. kolovoza 2021. godine.

S radom počinje 23. kolovoza 2021. od 7:00 do 17:00 sati.

Svim korisnicima želimo ugodne ljetne praznike!

 
16.07.2021, 09:41

Knjižnici FOI-ja poziva Vas da zavirite u Kutak za slobodni trenutak i pronađete knjigu za čitanje u hladu.

 
15.07.2021, 10:51

Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike osigurala je za svoje korisnike trajni pristup zbirci EBSCO e-knjiga u otvorenom pristupu poznatih svjetskih izdavača. Zbirka s više od 2700 e-knjiga, koju je sastavio EBSCO-ov tim knjižničara-stručnjaka, dostupna je na EBSCOhost i EDS platformi. Novi naslovi će se u zbirku dodavati dva puta godišnje. Neki od izdavača su Oxford University Press, Cambridge University Press, University of California Press, Yale University Press, MIT Press, Taylor & Francis, ABC-CLIO, John Wiley & Sons, Elsevier, Ashgate Publishing.

 
13.07.2021, 12:50

Na mrežnu stanicu Knjižnice postavljena je zbirka Open Textbook Library. Zbirka sadrži udžbenike u otvorenom pristupu, licencirane od autora i izdavača koji se mogu slobodno koristi i preuzimati. Udžbenici imaju Creative Commons licenciju CC BY.
Open Textbook Library podržava Open Education Network.

Zbirka se nalazi na podstranici Mrežni izvori literature, Otvoreni pristup, gdje su zbirke poredane po abecedi.

 
08.07.2021, 12:46