Skip to content Skip to navigation

Konferencija - CECIIS

Godine 1989., FOI je pokrenuo međunarodnu znanstvenu konferenciju - Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS)

Znanstvena konferencija Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS), koja se održava svake godine u Varaždinu, promiče znanstvenike i istraživače uključene u razvoj i primjenu metoda i tehnika u području informacijskih i inteligentnih sustava.

Ovo je najveća informatička konferencija u kontinentalnoj Hrvatskoj, a održava se jednom godišnje, i to od 1989. godine. U proteklih 30 godina CECIIS je postigao zavidnu vjerodostojnost u međunarodnim znanstvenim krugovima i nosi bogatu tradiciju, o čemu svjedoči sve veći broj sudionika, kao i sve veći broj srodnih znanstvenih i stručnih aktivnosti. Znanstveni program uključuje pozvana predavanja eminentnih međunarodnih stručnjaka, znanstvene radove, kao i događaje poput prezentacija, radionica, okruglih stolova, izložbi knjiga i drugih paralelnih događaja (on-line i poster sekcija za studente, stručna konferencija Računalne igre, projektna sekcija…).

Radovi prijavljeni na konferenciju, ocijenjeni pozitivnom recenzijom od strane međunarodnih recenzenata, objavljuju se u Zborniku radova, a koji je indeksiran u sljedećim bibliografskim bazama podataka:

  • DOAJ - Imenik časopisa otvorenog pristupa
  • INSPEC
  • EBSCO
  • ProQuest

Neki od tih radova, bit će uzeti u obzir za objavljivanje u časopisu za informacijske i organizacijske znanosti (JIOS) koji objavljuje Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.