Skip to content Skip to navigation

Novosti

Na FOI-ju započela Erasmus kampanja za studente

Početkom nove kalendarske godine Sveučilište u Zagrebu će raspisati natječaj za odlazak na Erasmus+ studijski boravak (tzv. razmjenu) u ak. godini 2020./21. s ciljem motiviranja što većeg broja studenata FOI-ja na ovaj životni iskorak, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja pokrenuo je informativnu i promotivnu kampanju.   Pozivamo studente da prate kampanju, jer važno je imati pravu informaciju u pravom trenutku.

Mogućnost za odrađivanje ljetne stručne prakse u Cincinnatiju, SAD

Kao i prošlih godina, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Cincinnatiju (University of Cincinnati - UC) objavio je natječaj za odrađivanje stručne prakse u njihovom uredu u razdoblju od 8. lipnja do 31. srpnja 2020. (6-8 tjedana) u svrhu izrade marketinških, video i tiskanih materijala. Rok za prijavu je 3. veljače 2020. godine.

Održan još jedan uspješan međunarodni pub kviz FOI-ja

Motivirani uspjehom prvog međunarodnog Geek Spot Pub Quiza održanog u travnju ove godine, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja je odlučio organizirati još jedan međunarodni pub kviz za studente i djelatnike FOI-ja.  Ovaj puta tematika je bila glazba. Musical Pub Quiz održan je 21. studenoga 2019. u Medinoj škrinji, okupilo se više od 50 studenata koji su u 11 timova odmjerili svoje znanje u šest glazbenih kategorija.

Objavljen je natječaj za odlazak na Erasmus+ stručnu praksu u inozemstvu u razdoblju od siječnja 2020. do srpnja 2020.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2019./20. Drugi krug natječaja namjenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele započeti u razdoblju od 15. siječnja do 31. srpnja 2020. godine. Rok za prijavu je 29.11.2019. godine.

Info tribina za Erasmus+ stručnu praksu u inozemstvu – ljetni semestar 2019./20.

Pozivamo studentice i studente FOI-ja zainteresirane za odlazak na stručnu praksu u inozemstvo na informativnu tribinu koju će održati Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja u utorak, 22. listopada 2019. u 12:30 sati u dvorani 10 (FOI 1, prizemlje).

Prilika za studente za upis na diplomski studij na Sveučilištu u Klagenfurtu u Austriji

Sveučilište u Klagenfurtu objavljuje poziv za visokokvalificirane studente diplomskih studija informatike da se prijave za dobivanje stipendije te već od ljetnog semestra ak. godine 2019./20. započnu prvu godinu diplomskog studija na ovom cjenjenom sveučilištu. Prijave su otvorene do 20. listopada 2019. godine.

Posjet francuskog veleposlanika FOI-ju

U radnom posjetu Varaždinu i Varaždinskoj županiji u petak, 20. rujna 2019., boravio je novoimenovani veleposlanik Francuske u Hrvatskoj NJ. E. g. Gaël Veyssière, koji je tom prilikom posjetio i Fakultet organizacije i informatike te se sastao s članovima Uprave Fakulteta.

WELCOME WEEK - Tjedan dobrodošlice za dolazne inozemne studente

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja u tjednu od 23. do 27. rujna 2019. godine organizira Welcome week for international students za studente s europskih partnerskih sveučilišta koji će na FOI-ju studirati u zimskom semestru ak. godine 2019./20. 

Djelatnici i studenti FOI-ja sudjelovali na ljetnoj školi o konceptualnom modeliranju u Beču

Dvoje djelatnika i dvoje studenata Fakulteta organizacije i informatike sudjelovalo je na šestoj ljetnoj školi pod nazivom „Next-Generation Enterprise Modelling in the Digital Transformation Age“ u Beču. Program organizira OMiLAB [Open Models (OMi) Laboratory] koji je dio Fakulteta računalnih znanosti Sveučilišta u Beču.

Huwei Technologies i SDURDD studentima nude mogućnost obuke i obrazovanja u Kini

U sklopu procesa razvoja bilateralnih odnosa s Kinom, 12. travnja 2019. godine, Huawei Technologies i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD) potpisali su Memorandum o suglasnosti o suradnji u okviru programa obrazovanja i obuke usmjerenog na industriju, inovacije i tehnologiju „Seeds for the Future“. Radi se o programu koji Huawei Technologies od 2008. godine nudi najboljim studentima iz raznih zemalja s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj, kao i pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokotehnološke opreme za informacijsko – komunikacijsku tehnologiju (IKT). Više informacija pročitajte u nastavku...

Stranice