Skip to content Skip to navigation

Novosti

Obavještavamo studentice i studente FOI-ja o mogućnosti obavljanja Erasmus+ stručne prakse u Uredu za međunarodnu suradnju (BOKU-International Relations) na University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) u Beču. Rok za prijavu je 15. ožujka 2021.

 
17.02.2021, 08:43

U srijedu, 27. siječnja 2021. na Fakultetu organizacije i informatike je održan 5. po redu Erasmus+ info dan u organizaciji Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, ove godine u virtualnom obliku. Na ovome događanju studenti FOI-ja su mogli saznati više o mogućnostima za mobilnost kroz Erasmus+ program (studijskom boravku i stručnoj praksi) te čuti iskustva studenata koji su sudjelovali u Erasmusu. 

U srijedu, 27. siječnja 2021. održat će se 5. po redu Erasmus+ info dan na Fakultetu organizacije i informatike. Erasmus+ info dan događanje je na kojem studenti mogu dobiti niz informacija o mogućnostima za mobilnost preko Erasmus+ programa te čuti iskustva studenata iz prve ruke. Ove godine, Erasmus+ info dan će se održati virtualno, putem Zoom platforme, a cijeli događaj će se prenositi uživo putem FOI International Facebook stranice.

U najavi je natječaj za program Vulcanus in Japan preko kojeg hrvatski studenti imaju priliku odraditi jednogodišnju stručnu praksu u japanskim tvrtkama tijekom ak. godine 2021./22. Proces prijave na natječaj trajat će od 10. siječnja do 10. veljače 2021. godine.

Ovim putem obavještavamo studentice i studente FOI-ja o mogućnosti obavljanja Erasmus+ stručne prakse u Međunarodnom centru (International Center) na Sveučilištu u Bergenu, Norveška. Rok za prijavu je 1. siječnja 2021.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2020./21. Uz dosadašnju “klasičnu” fizičku mobilnost, ovaj natječaj donosi i neke nove mogućnosti poput kombinirane (“blended”) i virtualne mobilnosti. Rok za prijavu je 30. travnja 2021. 

Info tribinu organizira Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja i to putem BigBlueButton platforme, u četvrtak 5. studenoga s početkom u 13 sati. Predviđeno trajanje info tribine je sat vremena. Na tribini će studenti imati priliku čuti sve važne informacije vezane uz Erasmus+ stručnu praksu.

Studentima koji razmišljaju o stručnoj praksi u inozemstvu skrećemo pozornost na Program prakse njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana te ih pozivamo da prouče što sve omogućuje studentima i mladim diplomantima. Sve detalje možete čuti iz prve ruke na online Zoom predavanju koje će se održavati u dva termina (21. i 29.10.2020.).

Novi bilateralni sporazum između FOI-ja i KIT-ja predviđa razmjenu studenata i nastavnika kroz Erasmus+ program mobilnosti.

Želite li pomoći svojim kolegama iz inozemstva koji početkom listopada počinju studirati na FOI-ju, a zasigurno prvi puta dolaze u Varaždin i Hrvatsku? Ako je vaš odgovor da, onda je vrijeme da se prijavite u online FOI Student Buddy program.

Stranice