Skip to content Skip to navigation

Posjet francuskog veleposlanika FOI-ju

U radnom posjetu Varaždinu i Varaždinskoj županiji u petak, 20. rujna 2019., boravio je novoimenovani veleposlanik Francuske u Hrvatskoj NJ. E. g. Gaël Veyssière, koji je tom prilikom posjetio i Fakultet organizacije i informatike te se sastao s članovima Uprave Fakulteta.

Francuski veleposlanik NJ. E. g. Gaël Veyssière je na FOI-ju u pratnji svojih najbližih suradnika, među kojima je bio i Savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost u Veleposlanstvu i ravnatelj Francuskog instituta u Zagrebu g. Gullaume Colin, održao sastanak s dekanom FOI-ja prof. dr. sc. Nevenom Vrčekom i prodekanicom za znanstvenoistraživački rad FOI-ja izv. prof. dr. sc. Ninom Begičević Ređep.

Naime, FOI već dugi niz godina intenzivno surađuje s nizom francuskih visokih učilišta, pa tako već više od sedam godina ostvaruje odličnu suradnju s Visokom inženjerskom školom ESIEA u Parizu i Lavalu i to kroz studentsku i nastavničku mobilnost te ljetne škole. Primjerice, u ak. godini 2018./2019. na FOI-ju je boravilo trinaestero studenata s ove visoke škole.

Na preporuku Francuske ambasade u Zagrebu sklopljen je i sporazum FOI-ja s Visokom inženjerskom školom EPITECH iz Pariza, iz koje je prošle godine na razmjeni u Varaždinu boravilo petero studenata, a ove godine ih dolazi četvero.

FOI je prošle godine sklopio sporazum i sa Sveučilištem UPEC iz Pariza, gdje trenutno na Erasmus razmjeni boravi FOI-jev profesor iz matematike doc. dr. sc. Bojan Žugec, a tijekom protekle godine na razmjeni u Varaždinu na FOI-ju boravila je jedna studentica sa spomenutog Sveučilišta.

Tako je u samo dvije godine na FOI-ju boravilo više od dvadeset studenata iz Francuske, što je ujedno i najveći broj dolaznih studenata na FOI-ju iz pojedine zemlje.

Nakon sastanka na FOI-ju, veleposlanik se sastao i s učiteljima koji predaju francuski jezik na dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, a radni posjet je završio susretom s čelništvom Varaždinske županije.