Skip to content Skip to navigation

Huwei Technologies i SDURDD studentima nude mogućnost obuke i obrazovanja u Kini

U sklopu procesa razvoja bilateralnih odnosa s Kinom, 12. travnja 2019. godine, Huawei Technologies i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD) potpisali su Memorandum o suglasnosti o suradnji u okviru programa obrazovanja i obuke usmjerenog na industriju, inovacije i tehnologiju „Seeds for the Future“. Radi se o programu koji Huawei Technologies od 2008. godine nudi najboljim studentima iz raznih zemalja s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj, kao i pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokotehnološke opreme za informacijsko – komunikacijsku tehnologiju (IKT). Više informacija pročitajte u nastavku...

Navedenim programom omogućava se usavršavanje za pedeset studenata iz IKT područja te ostalih disciplina, kao što su znanost, tehnologija, inženjering i matematika, tijekom razdoblja od pet godina, pri čemu će se educirati po deset studenata godišnje.

Planirano odvijanje programa „Seeds for the Future“ će biti razdoblje u kojem se predviđa sudjelovanje desetero studenata Hrvatskih sveučilišta iz IKT područja i ostalih srodnih disciplina. Huawei snosi troškove putovanja, smještaja, radionica, početne i završne ceremonije, posjete Pekingu i Shenzhenu, muzejima i drugim lokacijama, mentore te sve edukacijske materijale za podršku studentima.

Ovaj se poziv odnosi na studente prve i druge godine Diplomskog studija informatike. Molimo sve zainteresirane studente da se jave FOI-jevom Centru za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) na cprsk@foi.hr.

Više detalja o uvjetima i procesu odabira studenata pročitajte ovdje.