Skip to content Skip to navigation

Održan još jedan uspješan međunarodni pub kviz FOI-ja

Objavljeno: 25.11.2019

Motivirani uspjehom prvog međunarodnog Geek Spot Pub Quiza održanog u travnju ove godine, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja je odlučio organizirati još jedan međunarodni pub kviz za studente i djelatnike FOI-ja.  Ovaj puta tematika je bila glazba. Musical Pub Quiz održan je 21. studenoga 2019. u Medinoj škrinji, okupilo se više od 50 studenata koji su u 11 timova odmjerili svoje znanje u šest glazbenih kategorija.

Nit vodilja iza ovog događanja je uključivanje dolaznih stranih studenata u studentski život u Varaždinu. Trenutno na FOI-ju studira deset stranih studenata, a dolaze iz Francuske, Portugala, Slovačke, Španjolske i Albanije. Strani studenti i studenti FOI-ja se kroz ovakve događaje druže u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, a ujedno nešto i nauče, jačaju jezične kompetencije (cijeli kviz je na engleskom jeziku) i dr.

Kao što je spomenuto, ovoga puta tema kviza je bila glazba, studenti su kroz kviz iskušali svoje znanje kroz šest kategorija: Pop, Rock, Eurovision song contest, Festivals, Soundtracks i Classical music. Pobjedu je odnio tim Sax and Violins, a osim njih, nagrade su osvojili i drugoplasirani tim Tegridy te tim koji se našao na predzadnjem mjestu, Semi-depresso.

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, uz pomoć studenata-suradnika i zainteresiranih djelatnika, kroz semestar organizira razna međunarodna događanja, a cilj je umrežavanje domaćih i stranih studenata i učiniti Varaždin privlačnom destinacijom za Erasmus razmjenu.

U nastavku donosimo galeriju slika s održanog Musical Pub Quiza.