Skip to content Skip to navigation

Novosti

Na FOI-ju započela Erasmus kampanja za studente

Početkom nove kalendarske godine Sveučilište u Zagrebu će raspisati natječaj za odlazak na Erasmus+ studijski boravak (tzv. razmjenu) u ak. godini 2020./21. s ciljem motiviranja što većeg broja studenata FOI-ja na ovaj životni iskorak, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja pokrenuo je informativnu i promotivnu kampanju.   Pozivamo studente da prate kampanju, jer važno je imati pravu informaciju u pravom trenutku.

Održana 19. radionica za doktorande

U petak 13.12.2019 održana je devetnaesta po redu radionica za doktorande.

Dekanica FOI-ja uručila priznanje HGK tvrtki Marker d.o.o.

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Varaždin danas, 12. prosinca 2019. dodijeljena su priznanja najuspješnijim poduzetnicima iz Varaždina i Varaždinske županije. Nagrada 'Plaketa Zlatna kuna' za najuspješnije malo trgovačko društvo Komora je ove godine dodijelila tvrtki MARKER d.o.o., a nagradu je direktoru Ivici Kruheku uručila dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.
 

 
12.12.2019, 14:32
Održan partnerski sastanak u sklopu projekta “Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente V”

U ponedjeljak 9. prosinca 2019. je u Centru za mlade grada Zagreba održan partnerski sastanak u sklopu projekta „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente V“.

Marko Možina iz poduzeća Emil Frey Digital studentima približio primjenu Scrum-a

U ponedjeljak 9. prosinca 2019. u sklopu redovite nastave iz kolegija 'Organizacija'  na preddiplomskim studijima Informacijski sustavi i Poslovni sustavi gostujuće predavanje studentima je održao Marko Možina, voditelj poslovnih operacija u poduzeću Emil Frey Digital.

Mogućnost za odrađivanje ljetne stručne prakse u Cincinnatiju, SAD

Kao i prošlih godina, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Cincinnatiju (University of Cincinnati - UC) objavio je natječaj za odrađivanje stručne prakse u njihovom uredu u razdoblju od 8. lipnja do 31. srpnja 2020. (6-8 tjedana) u svrhu izrade marketinških, video i tiskanih materijala. Rok za prijavu je 3. veljače 2020. godine.

Predstavljani rezultati istraživanja o važnosti generičkih kompetencija mladih informatičara

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu danas je održano predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama mladih informatičara „Važnost generičkih kompetencija mladih informatičara - Što misle studenti i nastavnici?“. Rezultate istraživanja predstavili su dr.sc. Katarina Pažur Aničić, docentica na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja te dr.sc. Vjeran Bušelić - viši predavač na Tehničkom Veleučilištu Zagreb (TVZ) i voditelj karijernog savjetovanja s dugogodišnjim iskustvom u IT sektoru.

Suradnja eRadionice (TAVU d.o.o.) i FOI-ja

Nakon nedavno potpisanog Ugovora o dodjeli donacije FOI-ju za razvoj IoT Laboratorija, na FOI-ju je održan radni sastanak na temu mogućnosti daljnje suradnje između FOI-ja i eRadionice, odnosno tvrtke TAVU d.o.o. kao donatora, ali isto tako i povezivanja kroz projekt Metalska jezgra d.o.o.
 

Dip2Future: Studijski posjet Francuskoj

Od nedjelje, 24. studenoga 2019. do srijede 27. studenoga 2019. godine, jedanaestero članova projektnog tima Dip2Future- Razvoj obrazovnih programa, standarda kvalifikacija i standarda zanimanja iz područja IKT u skladu s HKO-om, na čelu s voditeljicom projekta izv. prof. dr. sc. Renatom Mekovec, posjetilo je dvije partnerske institucije u Francuskoj s ciljem uvida u dobru praksu, razmjene iskustava te ostvarivanja suradnje na području provedbe projekta i razvijanja novih obrazovnih programa.

 
02.12.2019, 13:01
Generičke kompetencije informatičara – Što kažu studenti i nastavnici?

U petak, 6. prosinca 2019., u Vijećnici FOI-ja, u vremenu od 10:00 do 11:30 sati održat će se predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama informatičara koje je Fakultet organizacije i informatike proveo u suradnji s Tehničkim Veleučilištem Zagreb. Kratko predstavljanje rezultata bit će uvod u panel diskusiju između studenata, poslodavaca i nastavnika o kompetencijama koje su danas tražene na tržištu rada.

 
29.11.2019, 08:47

Stranice