Skip to content Skip to navigation

Novosti

FOI-ju dodijeljena tri milijuna kuna za daljnji razvoj inovacija u dizajnu učenja

Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu, kao koordinatoru, dodijeljen je novi međunarodni Erasmus+ projekt. Projekt, pod nazivom Innovating Learning Design in Higher Education (iLed) i vodstvom prof. dr. sc. Blaženke Divjak, provodit će se u sklopu Suradničkih partnerstva u visokom obrazovanju, s proračunom većim od 3 milijuna kuna (400.000 eura), u trajanju od tri godine. Riječ je o najbolje ocijenjenom i jedinom dodijeljenom projektu u toj kategoriji i tom iznosu u Hrvatskoj.

Projekt E-DigiLit ulazi u završnu fazu provođenja

Erasmus+ projekt E-DigiLit, tj. 'Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima', na kojem Fakultet informatike i ogranizacije sudjeluje kao projektni partner, ušao je u završnu fazu provođenja. Projekt je počeo s provedbom 1. rujna 2019. godine te završava 31. srpnja 2022. godine. 

 
20.07.2022, 11:18
U Emil Frey Digital 70 posto zaposlenika su FOI-jevci koji vode digitalni razvoj platformi u autoindustriji

U tvrtki Emil Frey Digital, koja je nedavno uselila u nove prostore u poduzetničkoj zoni Jalkovec u Varaždinu, od 103 zaposlenika čak 73 je bivših studenata FOI-ja. Rezultat je to dugogodišnje suradnje tvrtke i Fakulteta, koja će u novoj akademskoj godini biti obogaćena novim modelima kroz uključivanje stručnjaka u nastavne i izvannastavne aktivnosti za studente. O tome su s predstavnicama tvrtke u novim prostorima razgovarale dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i voditeljica Centra za podršku studentima doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić.

FOI uskoro kreće s provođenjem novih odobrenih projekata

Fakultet organizacije i informatike uskoro kreće s provođenjem novoodobrenih projekata financiranih iz financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021., programa Digitalna Europa, programa Erasmus+ te programa Europske komisije Građani, jednakost, prava i vrijednosti na kojima sudjeluje kao projektni partner.

 
19.07.2022, 15:37
FOI među prvim fakultetima na Sveučilištu organizirao kratki intenzivni Erasmus program BIP u Splitu

Fakultet organizacije i informatike je među prvim fakultetima na Sveučilištu u Zagrebu, u svojstvu koordinatora, prijavio i proveo Erasmus+ kombinirani intenzivni program BIP (blended intensive programmes - BIP) pod nazivom „Transform to sustain: Sustainable future enabled by digital transformation“ . U provedbu su, uz FOI, bile uključene i visoke škole iz Francuske i Nizozemske, kao i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu.

Zašto ekonomika poduzetništva na FOI-ju - upisi 2022.

Ekonomika poduzetništva naziv je sveučilišnog studijskog programa na preddiplomskoj i diplomskoj razini na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, nakon čijeg završetka polaznici stječu naziv sveučilišnog provostupnika/ce ekonomije, odnosno magistra/ce ekonomije. No u čemu je razlika između klasičnih ekonomskih sveučilišnih studijskih programa i Ekonomike poduzetništva na FOI-ju te zbog čega njegovi polaznici nemaju problema sa zapošljavanjem? Više u nastavku...

Studenti FOI-ja prezentirali istraživanja na 10. Studentskom međunarodnom simpoziju u SAD-u

Ovogodišnji 10. Studentski međunarodni simpozij / 10th Student’s Symposium on Research and Intercultural Learning održan je od 5. do 14. srpnja 2022. na Sveučilištu Cincinnati u Ohiu i na Sveučilištu Carlow u Pittsburghu u Pensilvaniji. Ovaj projekt je Fakultet organizacije i informatike započeo 2010. godine i od tada se kontinuirano jednom do dva puta godišnje organiziraju mobilnosti hrvatskih studenata u SAD i američkih studenata u Hrvatsku.

Predstavljanje studentskih WBL projekata (FOI i Mobilisis)

Laboratorij za primijenjeno softversko inženjerstvo organizira predstavljanje dvaju studentskih projekata koji su na kolegiju Programsko inženjerstvo (3. godina preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi) provedeni po principu učenja temeljenog na radu (eng. Work Based Learning – WBL) u suradnji s tvrtkom Mobilisis, a uz posredstvo Centra za podršku studentima i razvoj karijera. Predstavljanje će biti održano u četvrtak, 14. srpnja 2022., u 14:30 sati u dvorani D1 Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu te online na ovoj poveznici.

Predstavljanje projekta "Full STEAM Ahead! - Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika"

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i NTGruppen AS iz Kraljevine Norveške kao partneri i II. osnovna škola Varaždin kao nositelj, sudjeluju zajedno na projektu Full STEAM Ahead! - Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika. Radi se o projektu koji su osmislili i pripremili stručnjaci s FOI-ja, a tijekom kojeg će II. OŠ proći digitalnu transformaciju kroz STEAM koncept, koji u STEM edukaciju dodaje A (engl. art – umjetnost), i to opremanjem četiri učionice uključujući i zvjezdarnicu, obuhvatnom edukacijom učitelja, razvojem kurikuluma i aktivnosti za učenike. Projekt će biti predstavljen ove srijede, 13. srpnja 2022. u 10:00 sati u prostorijama škole.

 
11.07.2022, 08:51
Stručni skup za ravnatelje i ravnateljice “Ljetna škola digitalne zrelosti”

U tijeku je provedba drugog stručnog skupa za ravnatelje i ravnateljice pod nazivom “Ljetna škola digitalne zrelosti”, koji se održava u Splitu u sklopu druge faze programa “e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)”. Na radionici prisustvuju i prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i izv. prof. dr. sc. Igor Balaban s Fakulteta organizacije i informatike održavajući radionice vezane uz koncept digitalne zrelosti škola.

Stranice