Skip to content Skip to navigation

Novosti

Fakultet organizacije i informatike se pridružio hvalevrijednoj akciji 3D printanja vizira za zaštitu medicinskog osoblja! Ovom prilikom zahvaljujemo Hrvatskom studentskom zboru što je prepoznao značaj ove akcije i preuzeo njezinu koordinaciju.

 
26.03.2020, 08:31

Danas, 9. ožujka 2020. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“. Na svečanosti su uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna (99.433.635,49 KN), a jedan od njih je i projekt pod nazivom 'Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike', čiji je nositelj FOI.

Poštovane studentice i poštovani studenti, slijedom događanja i dobivenih Uputa o postupanju vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID-19 obavještavamo vas kako Startup akademija FOI-ja odgađa do daljnjega. Zahvaljujemo na razumijevanju te vas pozivamo da pratite naše objave i nove termine događanja, a o potencijalnom novom datumu druge radionice bit ćemo slobodni obavijestiti vas i e-mailom.

 
16.03.2020, 15:22

Pozivamo vas da se prijavite na natječaj za studentsku razmjenu u Americi u okviru 10th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context, koji će se održati u srpnju 2020. godine.

Danas, 12. ožujka 2020. godine, započeo je prvi ciklus Startup akademije na Fakultetu organizacije i informatike, kojeg provodi u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin. Radi se o programu podrške studentima FOI-ja u razvoju poduzetničke ideje te osnivanju i upravljanju vlastitim poduzetničkim poduhvatom, a namijenjena je svim studentima FOI-ja koji bi htjeli steći dodatna saznanja iz svijeta poduzetništva ili koji žele razraditi svoje studentske ideje u uspješan projekt ili posao te pritom ostvariti podršku za otvaranje vlastitog biznisa. U prvoj radionici, koja je održana u Info Chill Zoni na FOI-ju, sudjelovalo je 14 studenata, dok će cijeli ciklus proći ukupno 24 studenata.

 
12.03.2020, 15:48

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i mreža EDEN – European Distance and e-Learning Network zajedno organiziraju 31. međunarodnu znanstvenu konferenciju CECIIS 2020, koja će se održavati od 7. do 9. listopada 2020. na FOI-ju u Varaždinu. Tema ovogodišnje konferencije je "Inteligentni sustavi - trendovi, budućnost, društvo". Više informacija o konferenciji pročitajte u nastavku.

Varaždinska županija, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike i Javnom ustanovom za regionalni razvoj Varaždinske županije, organizirala je Međunarodnu konferenciju o obrazovanju za poduzetništvo koja je dio Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva projekta LokalnE inicijative za PoticanjE ZapošljavanjA u Varaždinskoj Županiji – LEPEZA VŽ.

 
06.03.2020, 09:41

U Zagrebu je jučer, 3. ožujka 2020. godine, predstavljen projekt Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske čiji su nositelji Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, uz partnerstvo Fakulteta elektronike i računarstva i njihova Laboratorija za analizu teksta i inženjerstvo znanja. Tijekom konferencije održan je o okrugli stol Umjetna inteligencija u obradi teksta u kojem je sudjelovala i prof. dr. sc. Jasminka Dobša s Fakulteta organizacije i informatike.

U petak, 6. ožujka 2020. u 11:00 sati u Vijećnici FOI-ja održat će se predstavljanje mogućnosti za studiranje u Francuskoj te stipendija francuske vlade za ak. godinu 2020./21.

U sklopu novog projekta DigiTelling u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien i Institut français de Croatie, koji se provodi tijekom 2020. godine u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda pod kustoskim vodstvom Srđana Laterze, pokreće se prvi regionalni program mentoriranja inovativnih indie videoigara. U okviru projekta, uspostavljena je suradnja s projektom Edu4Games, na kojem je i FOI partner. Više pročitajte u nastavku!

 
02.03.2020, 14:57

Stranice