Skip to content Skip to navigation

Novosti

DPA logo

Dan otvorenih vrata Drone Pilot Acadey – informativni razgovori s građanima i pokazne vježbe dronovima!

 
20.07.2021, 10:11

Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim pravnim regulativama Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenju učenicima srednjih škola i studentima. 

 
06.07.2021, 17:10
panelisti A1

Mapa poslova i vještina budućnosti razvijena je u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Algebrom i grupom SELECTIO te ekspertnim timom u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top hrvatskih tehnoloških tvrtki. 

 
29.06.2021, 11:10
ecx.io logo

S ciljem podrške mladima u potresom pogođenom području digitalna agencija ecx.io, koja posluje u sklopu IBM iX grupacije, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu odlučila je stipendirati školarinu za čak tri brucoša/ice koji/e će u akademskoj godini 2021./22. upisati stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u stručnom centru Sisak.

 
16.06.2021, 09:03
makerspace

Kao suvlasnik Tehnološkog parka Varaždin, Fakultet organizacije i informatike intenzivno je uključen u novi Makerspace - zajednički prostor stvaranja u kojem se dijeli znanje i oprema, popravljaju stvari i stvaraju novi projekti. Ovakav kreativan prostor omogućuje pojedincima – studentima, ali i poduzetnicima i građanima pristup, inače skupim tehnologijama i alatima te daje mogućnost da razvijaju vlastite projekte koristeći zajedničke resurse. Osim pristupa tehnologijama važan naglasak Makerspacea je dijeljenje znanja i iskustva među članovima, odnosno izgradnja i razvoj snažne zajednice, što omogućuje razvoj kreativnosti, potiče učenje i suradnju. 

 
28.05.2021, 15:40

FOI je postao partner u CEEPUS mreži pod nazivom “Primjena i prilagodba sustava za e-učenje u području proizvodnog inženjerstva u Srednjoeuropskoj regiji (CIII-RO-0202-15-2122)”. Uz FOI, u mrežu je povezano još 31 sveučilište ili sastavnica iz država područja središnje Europe. 

time4science logo

U petak, 28. svibnja 2021. s početkom u 10:00 održat će se online predavanje izv. prof. dr. sc Ane Meštrović na temu "Primjena postupaka iz područja umjetne inteligencije za bolje razumijevanje infodemije".

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu održani su Dani međunarodne suradnje – FOI International Days 2021. Iako su ovogodišnji, 13. po redu, Dani međunarodne suradnje FOI-ja, održani virtualno, ciljevi ovog dvodnevnog događanja ostali su jednaki kao i prošlih godina. To su u prvom redu umrežavanje sudionika, dijeljenje najboljih praksi i ideja, promoviranje međunarodnih i projektnih aktivnosti FOI-ja, kao i partnerskih sveučilišta i fakulteta.

Pozivamo Vas na predavanja gostujućih profesorica sa sveučilišta u SAD-u i Nizozemskoj, prof. dr. sc. Victorie Appatove, University of Cincinnati i Andreia Carita, Amsterdam University of Applied Sciences koje će se održati u sklopu predanja na predmetu Pregovaranje u međunarodnom okruženju, a dio je programa FOI International Days 2021.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Varaždin, Sveučilišta u Zagrebu, organizira radionicu o Digitalnoj transformaciji!

Stranice