Skip to content Skip to navigation

Novosti

ABCitiEs – Policy evaluation report, izvješće je izrađeno u sklopu programa Interreg Europe projekta ABCItiEs, na kojem Fakultet organizacije i informatike sudjeluje kao projektni partner, jedan je od rezultata projekta. Izvješće je napravljeno kako bi se podigla svijest o mogućnostima suradnje u području poduzetništva u gradovima (Area Basec Collaborative Entepreneurship in the Cities (ABCE) te za poticanje prilagođavanja politika za podršku ABCE-ima. 

Stručnjaci za informacijsku sigurnost jedni su od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka u području informatike. Kako bi istinski razumjeli ugroze i ranjivosti informacijskih sustava, ovi stručnjaci moraju razumjeti sve grane informacijskih tehnologija i njihov utjecaj na poslovanje. Njihov je posao savjetovati najvišu upravu i biti dio njenog sustava za upravljanje rizicima poslovanja. U svijetu u kojem informacijski sustavi sve više ovise o vanjskim uslugama, kvalitetni stratezi za upravljanje razvojem i zaštitom informacijskih sustava postali su ključni djelatnici modernih organizacija.

Vodeći računa o svim činjenicama ugroze od COVID-19 pandemije, konferencija MIPRO 2020 ove je godine održana kao hibridni skup, što znači da se dio događanja odvijao fizički u Opatiji, a dio se prenosio online kanalima. U okviru konferencije, koja se održavala od srijede, 30. rujna do petka, 2. listopada 2020., FOI je kao jedan od suorganizatora skupa organizirao niz predavanja i radionica te prezentacija znanstvenih radova.

Poštovani, u ime organizatora ovogodišnje međunarnodne znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima „Central European Conference on Information and Intelligent Systems – CECIIS 2020“, pozivamo vas da prisustvujete zanimljivim događanjima, koja smo otvorili za sve zainteresirane dionike. U nastavku objavljujemo raspored događanja i poveznice putem kojih ćete moći pristupiti događajima i na taj način sudjelovati u raspravi. Više objavljujemo u nastavku!

 
01.10.2020, 08:48

Novi bilateralni sporazum između FOI-ja i KIT-ja predviđa razmjenu studenata i nastavnika kroz Erasmus+ program mobilnosti.

U utorak, 22. rujna 2020. na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu održan je kick off projekta 'Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike', na kojem su sudjelovali predstavnici projektnih partnera – FOI-ja, agencije Northwest, Tehnološkog parka Varaždin i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

U utorak, 22. rujna održan je online početni sastanak projekta IC4HEDS u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (European regional development fund).

 
24.09.2020, 15:21

Svoju priču o izgradnji karijere nakon FOI-ja podijelio nam je i Marko Štajcer, direktor odjela Inovacije i razvoj u jednoj od najprosperitetnijih IT tvrtki u Hrvatskoj, u Poslovna inteligencija. Marko je naš FOI alumni student, koji je 2008. godine diplomirao na studiju informatike. Više pročitajte u nastavku...

 
17.09.2020, 14:59

On-line Time 4 Science na temu 'Kvalitativne metode u poduzetništvu' održan je danas, 15. rujna 2020.

Želite li pomoći svojim kolegama iz inozemstva koji početkom listopada počinju studirati na FOI-ju, a zasigurno prvi puta dolaze u Varaždin i Hrvatsku? Ako je vaš odgovor da, onda je vrijeme da se prijavite u online FOI Student Buddy program.

Stranice