Skip to content Skip to navigation

Novosti

Natječaj za izvrsne studente iz ruralnih područja Hrvatske

Poslovni dnevnik i Večernji list su u suradnji i na inicijativu Središnjeg državnog ureda za demografiju, u sklopu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj, pokrenuli novu kategoriju Izvrsni u Hrvatskoj čiji je cilj motivirati mlade izvrsne studente iz ruralnih područja da ostanu u Hrvatskoj i u domovini grade svoju budućnost. Ovime se šalje poruka i daje doprinos i prilika da mladi prepoznaju i ostvare koristi koje im se nude ostankom u domovini po završetku obrazovanja. Više o prijavama pročitajte u nastavku.

UNIQA osiguranje pokreće natječaj za stipendiranje učenika i studenata s invaliditetom

Poštovane studentice i studenti, UNIQA pokreće natječaj za stipendiranje učenika i studenata s invaliditetom. Tekst natječaja možete pročitati u nastavku.

Studenti FOI-ja prezentirali istraživanja na 10. Studentskom međunarodnom simpoziju u SAD-u

Ovogodišnji 10. Studentski međunarodni simpozij / 10th Student’s Symposium on Research and Intercultural Learning održan je od 5. do 14. srpnja 2022. na Sveučilištu Cincinnati u Ohiu i na Sveučilištu Carlow u Pittsburghu u Pensilvaniji. Ovaj projekt je Fakultet organizacije i informatike započeo 2010. godine i od tada se kontinuirano jednom do dva puta godišnje organiziraju mobilnosti hrvatskih studenata u SAD i američkih studenata u Hrvatsku.

U Pragu je održan 4. projektni sastanak WAI4PWDs s ciljem potpore osobama s invaliditetom i podizanja kvalitete web pristupačnosti

U Pragu je od 14. do 16. lipnja 2022. održan 4. partnerski sastanak na projektu Web Accessibility and other Initiatives for Persons with Disabilities in EU in Pandemic and other Crisis Times - WAI4PwDs (625053-CITIZ-1-2020-2-RS-CITIZ-NT)". Cilj projekta je podizanje svijesti o potrebama i pravima osoba s invaliditetom te procedurama za osiguravanje web pristupačnosti. U popularnom turističkom odredištu Pragu, naglasak je stavljen na osiguranje pristupačnosti turističkih informacijama i turističkih destinacija osobama s invaliditetom tijekom pandemije.

Želite li steći iskustva međunarodne suradnje u SAD-u?

Pozivamo studentice i studente da se prijave na dodatni natječaj za sudjelovanje na 10. studentskom istraživačkom simpoziju o interkulturalnom učenju pod nazivom “Research Topics and Intercultural Learning in the International Context” u organizaciji FOI-ja i sveučilišta iz SAD-a. Simpozij se planira održati od 5. do 15. srpnja 2022. u SAD-u na Sveučilištu Cincinnati, Ohio i Carlow Sveučilištu u Pittsburghu. Više informacija u nastavku.

Održan partnerski sastanak projekta WAI4PwDs

U razdoblju od 26. do 28. travnja 2022. na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (CTŠ) u okviru međunarodnog projekta „WAI4PwDs - Web Accessibility and Other Initiatives for Persons with Disabilities in Pandemic and Other Crisis Times“, prezentirani su vrijedni rezultati rada na postizanju bolje web pristupačnosti za studente s invaliditetom i ostalim poteškoćama u razvoju za vrijeme pandemije.

Udruga Plavi telefon sudjeluje u Erasmus+ programu

Udruga Plavi telefon sudjeluje u jednom Erasmus+ programu u okviru kojeg imaju mogućnost u Istanbul uputiti 2 studenta s oštećenjem vida ili sluha.

Poziv za sudjelovanje na seminarima u okviru UNIC projekta na temu izrazite raznolikosti
UNIC logo

Pozivamo nastavnike i studente FOI-ja za sudjelovanje na UNIC seminarima vezanim uz temu izrazite raznolikosti koje organiziraju partnerska sveučilišta Deusto, Cork i Erasmus. Više pročitajte u nastavku. 

Mentalno zdravlje i studenti Sveučilišta u Zagrebu

Poštovane studentice i studenti, Odbor za promicanje psihološkog zdravlja Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu poziva vas da ispunite kratku anketu od jedanaest pitanja u svrhu prikupljanja znanja stavovima studenata po pitanju mentalnog zdravlja te dostupnosti psihološke podrške na Sveučilištu u Zagrebu.

MZO novčana potpora za podmirenje troškova prijevoza u ak. god. 2021./2022.

Poštovane kolegice i kolege, obavještavamo vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2021./2022.

 
28.01.2022, 13:34

Stranice