Skip to content Skip to navigation

U Sarajevu je održan 5. partnerski sastanak projektnog tima WAI4PwDs

U Sarajevu je od 26.do 28. listopada 2022. godine održan peti projektni sastanak međunarodnog tima WAI4PWDs - WAI4PwDs - Web Accessibility and Other Initiatives for Persons with Disabilities in Pandemic and Other Crisis Times. Na sastanku su sudjelovali nastavnici i studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin: prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš, doc.dr.sc. Robert Kudelić, dr.sc. Luka Milić, Jerry John Antolos, Ana Druga, Ivana Cindrić, Jure Marinov, Antonio Brković, Gabrijel Dubić i Ante Kruneš.

 

Domaćini su Društvo za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica TMP Sarajevo i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine. Projekt se financira sredstvima Europskog fonda Europa for Citizens, čiji je budžet 136.000,00 eura. U projektnim aktivnostima sudjeluju partneri iz 9 partnerski institucija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke i Hrvatske. Voditeljica projekta je Bojana Lanc iz Regionalne razvojne agencije Srem. Projektnu mobilnost koordinirao je voditelj projekta na FOI-ju izv.prof.dr.sc. Mario Konecki..

Cilj projekta je podizanje svijesti o potrebama osoba s invaliditetom u kriznim situacijama uzrokovanim pandemijom, elementarnim nepogodama, ratnim razaranjima i sl. Poseban naglasak stavljen je na prednosti korištenja digitalnih tehnologija kako bi se omogućila bolja pristupačnost informacijama.

Tijekom trodnevnog boravka u Sarajevu zaposlenici i korisnici TMP d.o.o. podijelili  su iskustva  zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba i primjerom pokazali kako svaki član zajednice može i te kako doprinijeti samo ako se pruži prava prilika. Umrežavanje i planiranje daljnjih aktivnosti omogućile su i organizirane kulturne i društvene aktivnosti.
Zahvaljujemo domaćinima i projektnim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Češke  i Hrvatske.