Skip to content Skip to navigation

Novosti

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu danas je održano predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama mladih informatičara „Važnost generičkih kompetencija mladih informatičara - Što misle studenti i nastavnici?“. Rezultate istraživanja predstavili su dr.sc. Katarina Pažur Aničić, docentica na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja te dr.sc. Vjeran Bušelić - viši predavač na Tehničkom Veleučilištu Zagreb (TVZ) i voditelj karijernog savjetovanja s dugogodišnjim iskustvom u IT sektoru.

Nakon nedavno potpisanog Ugovora o dodjeli donacije FOI-ju za razvoj IoT Laboratorija, na FOI-ju je održan radni sastanak na temu mogućnosti daljnje suradnje između FOI-ja i eRadionice, odnosno tvrtke TAVU d.o.o. kao donatora, ali isto tako i povezivanja kroz projekt Metalska jezgra d.o.o.
 

Fakultet organizacije i informatike partner je u provedbi projekta Twinning Open Data Operational (TODO) koji je započeo 1.10.2019. te će trajati 36 mjeseci. 

 
26.11.2019, 15:26

Nakon pet godina pripreme i gotovo sedam mjeseci trajanja radova, na glavnoj zgradi Fakulteta organizacije i informatike u samom centru grada Varaždina, na adresi Pavlinska 2, dovršen je projekt zamjene 167 prozora u prizemlju, na prvom i drugom katu te u potkrovlju. Prozori su ugrađeni iza kamenih okvira, maksimalno poštujući izvorni izgled ove povijesne zgrade koja datira iz 17. stoljeća.

 
20.11.2019, 13:04

Trodnevni transnacionalni sastanak partnera na europskom projektu ABCitiEs, a koji su osim iz Hrvatske stigli i iz nekoliko europskih zemalja, održan je u gradovima Varaždin, Čakovec i Zagreb od 14. do 16. listopada 2019., i to s ciljem praćenja realizacije projektnih aktivnosti, kao i upoznavanja lokalnih sredina uključenih u projekt.

 
14.10.2019, 15:53

Dana 31. kolovoza 2019. godine završio je projekt MERIA u čijoj je provedbi sudjelovao i FOI.

 
31.08.2019, 14:52

Članovi hrvatskog dijela projekta „EDUCODE Project - Increasing the Competency of Computer Science Teaching Undergraduates on Coding Education“ (Podizanje kompetencija iz područja kodiranja/programiranja za studente nastavničkih studijskih usmjerenja iz informatike), financiranog od Erasmus+ KA2, održavali su prezentaciju rezultata projekta odnosno intelektualnih ishoda u obliku analize zahtjeva, kurikuluma i priručnika za nastavnike.

Studentice i studenti!

Prijavite se kao tim s 3 do 5 članova na studentski program "Imagine, Create, Innovate: Smart Agriculture" i osvojite putovanje na sajam u Amsterdam, patent za vaše rješenje i projektnu prijavu na EU fond za nastavak rada.

Na Fakultetu organizacije i informatike uspješno je proveden projekt naziva Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans, koji se unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav provodio od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2019. godine. Glavni cilj projekta bio je razviti regionalne edukacijske programe za mala i srednja poduzeća (MSP), kroz koje im se pružaju znanja potrebna za aktivnu digitalnu transformaciju poslovanja.

 
27.06.2019, 13:33

Nakon četiri godine provedbe, dana 31. svibnja 2019., završili su projekti financirani od Hrvatske zaklade za znanost IoTIF i HigherDecision koji su se provodili na Fakultetu organizacije i informatike.

 
31.05.2019, 08:42

Stranice