Skip to content Skip to navigation

Kick-off projekta TODO

Objavljeno: 26.11.2019

Fakultet organizacije i informatike partner je u provedbi projekta Twinning Open Data Operational (TODO) koji je započeo 1.10.2019. te će trajati 36 mjeseci. 

U sklopu ovog projekta, od 07. do 08.11.2019. u Zagrebu, održan je prvi kick-off sastanak za sve partnere na projektu. U suradnji s nizozemskim Delft University of Tehnology i grčkim University of the Aegean, uz Fakultet organizacije i informatike, domaći partneri na ovom projektu su i druge sastavnice Sveučilišta u Zagrebu: Geodetski fakultetFakultet elektrotehnike i računarstvaPravni fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Agronomski fakultet.

Prvog dana sastanka, konstruktivnim i produktivnim radom članova projektnih timova svih partnera, dogovoreni su detalji vezani uz radne pakete, aktivnosti i isporuke na projektu te su postavljene smjernice za daljnje projektne aktivnosti u narednim mjesecima. Drugog dana predstavljene su ključne informacije o projektu te primjeri dobre prakse. S Fakulteta organizacije i informatike sastanku su prisustvovali voditeljica projekta doc. dr. sc. Nikolina Žajdela Hrustek, članovi projektnog tima prof. dr. sc. Neven Vrček, izv. prof. dr. sc. Renata Mekovec, doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan i doc. dr. sc. Igor Pihir te kao mlađa istraživačica i doktorska studentica, Larisa Hrustek, mag.oec.

Projekt se financira iz programa Europske unije - Obzor 2020 te je cilj projekta povećati interdisciplinarne znanstveno-istraživačke aktivnosti i inovacijski kapacitet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG) u području otvorenih podataka. Na ovom projektu aktivno će sudjelovati 39 znanstvenika i suradnika partnerskih sveučilišta, te će uz podršku domaćih i međunarodnih stručnjaka biti pokrenute inicijative za istraživanja u području otvorenih podataka kao ključne komponente u stvaranju i ubrzavanju održivih i inovativnih ekosustava otvorenih podataka.