Skip to content Skip to navigation

Novosti

Drugi dan konferencije CECIIS u znaku znanstvenih sekcija i projektnih aktivnosti

Drugi dan međunarodne znanstvene konferencije CECIIS 2022 je osim prezentacija znanstveno istraživačkih radova domaćih i inozemnih znanstvenika, protekao i u znaku projektnih aktivnosti.

U Dubrovniku svečano otvorena CECIIS 2022 konferencija

Nakon 32 godine održavanja u Varaždinu, 33. Međunarodna znanstvena konferencija Central European Conference on Information and Intelligent Systems - CECIIS 2022 je danas, 21. rujna 2022., svečano otvorena u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku, i to prvi put u gradu Dubrovniku.

Započeo ARC II projekt - FOI sudjeluje kao projektni partner

Fakultet organizacije i informatike sudjeluje kao partner u projektu naziva „ARC II - Awareness Raising Campaign for SMEs II“ uz hrvatsku Agenciju za zaštitu podataka koja je nositelj projekta te projektne partnere iz Belgije - Vrije Universiteit Brussel iz Bruxellesa i Italije - Universita degli Studi di Firenze i Garante per la Protezione dei Dati Personali iz Firenze.

 
13.09.2022, 14:22
Natječaj za izvrsne studente iz ruralnih područja Hrvatske

Poslovni dnevnik i Večernji list su u suradnji i na inicijativu Središnjeg državnog ureda za demografiju, u sklopu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj, pokrenuli novu kategoriju Izvrsni u Hrvatskoj čiji je cilj motivirati mlade izvrsne studente iz ruralnih područja da ostanu u Hrvatskoj i u domovini grade svoju budućnost. Ovime se šalje poruka i daje doprinos i prilika da mladi prepoznaju i ostvare koristi koje im se nude ostankom u domovini po završetku obrazovanja. Više o prijavama pročitajte u nastavku.

FOI-jev student Erik Đuranec sudjelovao u prestižnom Roche Continents programu

FOI-jev student prve godine Diplomskog studija (Organizacija poslovnih sustava) Erik Đuranec sudjelovao je ljetos u prestižnom interdisciplinarnom Roche Continents programu, koji okuplja 60-ak najboljih europskih studenata koji zajedno provedu 6 dana istražujući inovacije na raskrižju umjetnosti i znanosti. Ove godine program je održan u Arlesu u Provansi na jugu Francuske, a uključivao je panel rasprave, radionice i sesije s renomiranim znanstvenicima i umjetnicima s kojima su studenti s ponajboljih svjetskih sveučilišta imali prilike raspravljati o problemima budućnosti i njihovim mogućim rješenjima kroz znanstvenu, ali i umjetničku perspektivu.

Prijavite se na Međunarodnu konferenciju o otvorenim podacima u okviru OBZOR 2020 TODO projekta

Pozivamo vas da se prijavite na Međunarodnu konferenciju o otvorenim podacima koja će biti organizirana u okviru projekta OBZOR 2020 TODO (Twinning Open Data Operational) od 28. studenog do 2. prosinca 2022. na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Nosiva tema konferencije je Open Data Challenges and Opportunities in Times of Crisis and Growth. Više detalja u nastavku.

FOI-jevi studenti na Ljetnoj školi na FON-u u Beogradu

Šest studentica i studenata Fakulteta organizacije i informatike sudjeluje ovog tjedna, od 22. do 26. kolovoza 2022., u studijskoj posjeti Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, u sklopu koje pohađaju Ljetnu školu FON Summer school 2022. Sudjelovanje im je u potpunosti financirano sredstvima projekta Study4Career kojeg na FOI-ju provodi Centar za podršku studentima i razvoj karijera, a prilika je to da unaprijede svoja znanja iz područja menadžmenta, organizacije, informacijskih sustava i tehnologija.

 

U tijeku prijave za novi cilus Drone Pilot Akademije

Upisujemo drugu generaciju polaznika DRONE PILOT AKADEMIJE (DPA) koju FOI provodi u suradnji s Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centrima izvrsnosti Varaždinske županije te uz potporu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Prijave su otvorene ovdje do 15. rujna 2022.

FOI-ju dodijeljena tri milijuna kuna za daljnji razvoj inovacija u dizajnu učenja

Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu, kao koordinatoru, dodijeljen je novi međunarodni Erasmus+ projekt. Projekt, pod nazivom Innovating Learning Design in Higher Education (iLed) i vodstvom prof. dr. sc. Blaženke Divjak, provodit će se u sklopu Suradničkih partnerstva u visokom obrazovanju, s proračunom većim od 3 milijuna kuna (400.000 eura), u trajanju od tri godine. Riječ je o najbolje ocijenjenom i jedinom dodijeljenom projektu u toj kategoriji i tom iznosu u Hrvatskoj.

Projekt E-DigiLit ulazi u završnu fazu provođenja

Erasmus+ projekt E-DigiLit, tj. 'Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima', na kojem Fakultet informatike i ogranizacije sudjeluje kao projektni partner, ušao je u završnu fazu provođenja. Projekt je počeo s provedbom 1. rujna 2019. godine te završava 31. srpnja 2022. godine. 

 
20.07.2022, 11:18

Stranice