Skip to content Skip to navigation

Novosti

CECIIS 2024 - Produljen rok za prijavu radova

U tijeku je poziv za prijavu radova i paralelnih događanja na 35. Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CECIIS 2024, koja će se održati u Varaždinu, na Fakultetu organizacije i informatike od 18. do 20. rujna 2024. Tema konferencije je Cyber-Physical and Embedded Systems, a rok za predaju radova je produljen do 30. lipnja 2024. Objavljeni su i pozvani predavači konferencije!

Studenti i djelatnici tri varaždinska fakulteta obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

Kako se različite vrste otpada mogu ponovno upotrijebiti, koje se tehnologije mogu koristiti za pročišćavanje zraka i vode, a koje za zaštitu tla te kako se informacijske tehnologije mogu primijeniti u zaštiti okoliša – samo je dio tema koje jučer i danas u Varaždinu svim zainteresiranima predstavljaju djelatnici i studenti Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike, Geotehničkog fakulteta te Tekstilno-tehnološkog fakulteta – studijske jedinice Varaždin.

Pridružite nam se u obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša 2024.

Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, i ove će godine zajedno obilježiti u Varaždinu sastavnice Sveučilišta u Zagrebu: Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike. Događaj će se odvijati 4. i 5. lipnja 2024. na prostoru Šetališta Ivana Pavla II. od 10:00 do 15:00 sati.

Održan Informativni dan programa Obzor Europa na Fakultetu organizacije i informatike

Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike (FOI) zajedno s Agencijom za mobilnost i programe EU-a (AMPEU) te Ministarstvom znanosti i obrazovanja, organiziralo je Informativni dan programa Obzor Europa, koji je održan u srijedu, 15. svibnja na FOI-ju u Varaždinu, u okviru programa Dana međunarodne suradnje (eng. FOI International Days).

 
15.05.2024, 14:25
Laboratorij za umjetnu inteligenciju FOI-ja razvio prototip hologramske igraće konzole

U sklopu projekta O_HAI ④ Games - Orkestracija hibridnih metoda umjetne inteligencije za računalne igre, kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, razvijena je hologramska konzola za igranje računalnih igara koja koristi piramidalni display za stvaranje dojma holograma. Laboratorij za umjetnu inteligenciju FOI-ja je u suradnji sa studentima u sklopu kolegija Platforme za razvoj računalnih igara razvio prototip hologramske igraće konzole, koristeći se metodom Pepper's Ghost za prikaz hologramskog sadržaja. Ova konzola omogućuje prikaz igara u 3D hologramskom formatu s piramidalnim zaslonom, koji igračima pruža potpuno novi doživljaj multimedije!

Dani financijske pismenosti u organizaciji Business Cluba FOI

Studentska neprofitna udruga „Business Club FOI“ iz Varaždina, provodi projekt pod nazivom „Dani financijske pismenosti“ s ciljem proširenja znanja iz tema financijske pismenosti kod studenata. Projekt će se provoditi u razdoblju od 7. do 8. svibnja 2024. godine.

Uključite se u projekt Iskustvo zlata vrijedi

Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi” spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom s ciljem omogućavanja prakse i lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Više o projektu pročitajte u nastavku, a prijavite se putem ove poveznice.

Održan početni sastanak projekta DECIDE u Njemačkoj

U Njemačkom gradu Böblingen, 10. i 11. travnja 2024. godine, u prostorijama vodećeg partnera, Centra za digitalizaciju regije Stuttgart (ZD.BB), okupilo se šesnaest partnera projekta DECIDE, financiranog putem programa Interreg Dunavska regija.

 
22.04.2024, 14:28
Studenti organiziraju Dane mentalnog zdravlja na FOI-ju

Od 23. do 25. travnja 2024. godine, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održat će se Dani mentalnog zdravlja. Cilj ovog događaja je informirati studente i sve zainteresirane dionike Fakulteta organizacije i informatike o različitim temama vezanim uz mentalno zdravlje, izazovima nošenja sa stresom i prevladavanje mentalnih izazova današnjice.

Natječaj za studente - Ljetna škola Erasmus+ projekta DEMO

Studentice i studenti, zainteresirani ste za nove prilike, nova znanja, iskustva, putovanja i poznanstva? U okviru projekta Erasmus+ DEMO - Digital Platform Enterprise nudimo vam mogućnost prijave na drugu međunarodnu ljetnu školu „Digital Platform Enterprise Summer School“ koja će se održati u srpnju ove godine u Bukureštu u Rumunjskoj, kod vodećeg projektnog partnera Politehnica University of Bucharest.

Stranice