Skip to content Skip to navigation

Novosti

CARNET i FOI prezentirali rezultate projekta e-Škole na Danu e-Škola u Varaždinu

U petak, 15. rujna 2023. godine u Vili Oršić u Varaždinu održan je Dan e-Škola na kojem su predstavnici CARNET-a i FOI-ja predstavili neke od aktualnih rezultata druge faze CARNET-ovog programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)” koji završava početkom listopada ove godine. Više od 60 ravnatelja osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije i okolnih županija nazočilo je ovom događaju, što potvrđuje važnost i vrijednost ovog projekta.

 
17.09.2023, 09:21
Rezultati projekta e-Škole na Danu e-Škola u Varaždinu

U petak, 15. rujna 2023. godine, u Vili Oršić u Varaždinu, održat će se Dan e-Škola na kojem će se predstaviti rezultati druge faze CARNET-ovog programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)” koji završava početkom listopada. Riječ je o informativno-edukativnom događanju koje je namijenjeno prvenstveno ravnateljima osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije i okolnih županija, ali i drugoj zainteresiranoj javnosti.

 
08.09.2023, 09:42
Poziv na Dan otvorenih vrata projekta 'From Zero to STEM Hero'

Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata projekta 'From Zero to STEM Hero', koji će se održati 26. kolovoza (subota) u Metalskoj jezgri u Čakovcu. Ovaj događaj predstavlja priliku da se upoznate s radom, aktivnostima i izvrsnim tečajevima koje projektni tim planira provoditi u predstojećoj školskoj godini. Podsjetimo, FOI je partner spomenutog projekta, koji je započeo u prosincu 2021. godine.

 
23.08.2023, 09:29
Održana prva ljetna škola Erasmus+ projekta DEMO

Od 17. srpnja do 21. srpnja u Bukureštu u Rumunjskoj održana je prva ljetna škola Erasmus+ projekta DEMO naziva 'DEMO Summer School', na kojoj su sudjelovali i FOI studenti.

Studenti i nastavnici s FOI-ja sudjelovali na Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu u Rumunjskoj

Šestero studenta i dvije nastavnice Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sudjelovali su od 8. do 16. srpnja 2023. na Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (engl. Blended Intensive Programme - BIP) pod naslovom „BEST – Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania“. BIP je održan u gradu Targu Mures u središtu Transilvanije, a tema programa bila je razvoj poduzetničkih vještina studenata i ponašanja usmjerenog na inovacije, kao i razmjenu znanja i kulture u multidisciplinarnim i međunarodnim timovima u svrhu pripreme i modeliranja poduzetničkih projekata (start-upova/spinn-offova).

Besplatna predavanja za javnost – FROM ZERO TO STEM HERO

Pozivamo vas na besplatna predavanja koja se održavaju u sklopu projekta "From Zero to STEM Hero". Predavanja će se održati u subotu dana 15.7.2023. u Tehnološko inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu (TICM1), s početkom u 16:00h (dolazak i prijave od 15:45).

 
11.07.2023, 09:32
Sajam studentskih proizvoda studentima FOI-ja jača poduzetnički mindset

Studenti prijediplomskog studija Ekonomika poduzetništva na Fakultetu organizacije i informatike već niz godina sami osmišljavaju proizvode za tržište i 'prodaju' na Sajmu studentskih proizvoda putem aplikacije koju su razvili njihovi kolege sa studija Informacijski i poslovni sustavi.

 
20.06.2023, 09:56
eDESK konferencija na FOI-ju okupila predstavnike obrazovnih institucija i istraživače koji su željeli steći nova znanja o dizajnu učenja i primjeni novih alata u hibridnoj nastavi

Konferencija o dizajnu učenja pod nazivom „Kako dizajnirati učenje u hibridnom okruženju? - kreativni, inovativni i poduzetni nastavnik“ održana je danas, 1. lipnja 2023., na Fakultetu organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu u Varaždinu, i to kao dio projektnih aktivnosti u posljednjem tromjesječju međunarodnog Erasmus+ projekta eDESK - Digital and Entrepreneurial Skills for European Teachers in the COVID-19 World, ukupne vrijednosti 237.085 EUR.

EDESK KONFERENCIJA O DIZAJNU UČENJA 1. LIPNJA NA FOI-JU

Projektni tim Erasmus+ projekta eDESK - Digital and Entrepreneurial Skills for European Teachers in the COVID-19 World u svom zadnjem tromjesečju provodi besplatne aktivnosti za nastavnike, studente i širu zainteresiranu javnost. U četvrtak, 1. lipnja 2023. s početkom u 10:30 sati će na FOI-ju u Varaždinu biti održana poludnevna konferencija o dizajnu učenja pod nazivom „Kako dizajnirati učenje u hibridnom okruženju? - kreativni, inovativni i poduzetni nastavnik.

 
25.05.2023, 08:25
Održana konferencija o digitalnoj inkluziji starijih osoba i ranjivih skupina

Kako uključiti digitalno isključene bila je tema konferencije o digitalnoj inkluziji u kontekstu osnaživanja starijih osoba i ranjivih skupina. Konferencija je održana 19. svibnja 2023. u Algebra Spark Space centru u organizaciji  ODRAZ-a, Telecentra, Fakulteta organizacije i informatike te Hrvatskog informatičkog zbora – članova Mreže za razvoj digitalne pismenosti. Konferencija je priređena u sklopu projekta Digitalna.hr.

 
24.05.2023, 09:59

Stranice