Skip to content Skip to navigation

Novosti

Danas, 9. ožujka 2020. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“. Na svečanosti su uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna (99.433.635,49 KN), a jedan od njih je i projekt pod nazivom 'Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike', čiji je nositelj FOI.

Poštovane kolegice i kolege, pozivamo vas na radionicu u okviru projekta Pravo IT(i) čiji je cilj pravno opismenjavanje studenata FER-a i FOI-ja u domeni informacijskih tehnologija. Naglašavamo da je prijevoz autobusima osiguran za oba dana, no potrebno se prijaviti na linku koji donosimo u nastavku. Broj mjesta je ograničen.

U Zagrebu je jučer, 3. ožujka 2020. godine, predstavljen projekt Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske čiji su nositelji Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, uz partnerstvo Fakulteta elektronike i računarstva i njihova Laboratorija za analizu teksta i inženjerstvo znanja. Tijekom konferencije održan je o okrugli stol Umjetna inteligencija u obradi teksta u kojem je sudjelovala i prof. dr. sc. Jasminka Dobša s Fakulteta organizacije i informatike.

U sklopu novog projekta DigiTelling u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien i Institut français de Croatie, koji se provodi tijekom 2020. godine u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda pod kustoskim vodstvom Srđana Laterze, pokreće se prvi regionalni program mentoriranja inovativnih indie videoigara. U okviru projekta, uspostavljena je suradnja s projektom Edu4Games, na kojem je i FOI partner. Više pročitajte u nastavku!

 
02.03.2020, 14:57

U petak, 21. veljače 2020. godine, u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike održana je kick-off radionica na projektu Hrvatske zaklade za znanost - O_HAI ➃ Games - Orchestration of Hybrid Artificial Intelligence Methods for Computer Games. Sastanku su, osim članova projekta s FOI-ja, sudjelovali i članovi iz SAD-a (prof. Glenn Smith) i Španjolske (prof. Carlos Carrascosa, prof. Vicente Julian i prof. Jaime Arango), kao i studenti FOI-ja i članovi AI Laboratorija. Voditelj projekta je izv. prof. dr. sc. Markus Schatten, a koordinator je FOI. Više o projektu pročitajte u nastavku.

 

 
21.02.2020, 09:53

Dana 16. i 17. siječnja ove godine održan je prvi partnerski sastanak na projektu E-DigiLit (Enhancing Digital Literacy of University Students) kod vodećeg partnera na Dokuz Eylul University, Buca Faculty of Education, u Izmiru u Turskoj, na kojem je Sveučilište u Zagrebu (FOI) partner.

U srijedu, 15. siječnja 2020. godine održan je kick-off sastanak Erasmus+ projekta Best practices of pedagogical chatbots in higher education – EDUBOTS.

 
22.01.2020, 13:18

Pozivamo vas na radionicu Zajednica prakse na kojoj će se održati prezentacija rezultata projekta POP-UP ruralni društveno-inovativni hubovi odobrenog u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 
16.01.2020, 12:53

Tim znanstvenika i studenata s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu (FOI) na čelu s izv. prof. dr. sc. Markusom Schattenom stvorio je B.A.R.I.C.A.-u – umjetnu inteligenciju koja je osmišljena kao asistentica za pomoć studentima Fakulteta, pružajući im korisne informacije o mjestu u učionici, profesorima i rasporedu.

 
15.01.2020, 13:34

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu danas je održano predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama mladih informatičara „Važnost generičkih kompetencija mladih informatičara - Što misle studenti i nastavnici?“. Rezultate istraživanja predstavili su dr.sc. Katarina Pažur Aničić, docentica na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja te dr.sc. Vjeran Bušelić - viši predavač na Tehničkom Veleučilištu Zagreb (TVZ) i voditelj karijernog savjetovanja s dugogodišnjim iskustvom u IT sektoru.

Stranice