Skip to content Skip to navigation

Otvoren je natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Amsterdamu

Otvoren je natječaj za prijavu na Erasmus+ kombinirani (blended) intezivni program (BIP) pod nazivom “Design IT for the better” kojeg organizira Amsterdam University of Applied Sciences iz Nizozemske. Program će se održati kombinirano i trajat će od 4. listopada do 11. studenoga 2023. Finalni tjedan (od 5. do 11. studenoga) održat će se fizički u Amsterdamu. Rok za prijavu je 23. kolovoza 2023.

Pozivamo studente FOI-ja da se prijave na Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) pod nazivom “Design IT for the better” kojeg organizira partnersko sveučilište iz Nizozemske -  Amsterdam University of Applied Sciences. Tema programa su održive i uključive inovacije, a više možete saznati ovdje.

Program se održava kao kombinacija on-line (u tjednu od 4. listopada do 3. studenoga 2023.) i on-site nastave (od 5. do 11. studenoga 2023.) koja će se održati na kampusu AUAS u Amsterdamu. U programu može sudjelovati do 9-ero studenata/studentica svih godina i smjerova studija na FOI-ju te 2 nastavnika/ce s FOI-ja.

Za uspješno izvršenje obveza u okviru programa studenti će dobiti 5 ECTS-a, koji će im biti upisani u ISVU kao dodatni bodovi izvan obaveznih na studijskom programu.

 

Za sve studente koji su zainteresirani za ovaj program, raspisan je

 

NATJEČAJ

 

za Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) “Design IT for the better”

 

Zainteresirani studenti prijavljuju se putem Google obrasca. Osim osobnih i kontakt podataka potrebno je navesti svoju motivaciju za sudjelovanje u ovom intenzivnom programu (na engleskom jeziku, do 350 riječi).

Obrazac koji je potrebno ispuniti nalazi se OVDJE.

Prijavljeni studenti će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija za rangiranje studenata prijavljenih na Erasmus+ BIP (to su motivacija obrazložena kroz prijavu i intervju, akademski uspjeh i poznavanje engleskog jezika).

Nakon završetka natječaja, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja će kontaktirati prijavljene studente s daljnjim uputama. Rok za popunjavanje obrasca je srijeda, 23. kolovoza 2023. do 12 sati, dok će se intervjui s prijavljenim studentima održavati nakon toga, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti studente.

Zainteresirane nastavnike molimo da se jave direktno Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja.

Odabrane studente i nastavnike FOI će prijaviti na Natječaj za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe koje je raspisalo Sveučilište u Zagrebu kako bi ostvarili pravo na financijsku potporu za fizički dio programa (za studente to je iznos od 70 EUR/dnevno).

Napomena: S obzirom na kratke rokove i propisani selekcijski proces, molimo da se na Natječaj jave samo studenti koji su stvarno zainteresirani i koji će, ako budu odabrani, sigurno sudjelovati u programu.

Za više informacija studenti se mogu javiti Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja (FOI 1, 1. kat, kabinet 41), mailom na international@foi.unizg.hr ili porukom na društvene mreže FOI International. 

Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni programi (BIP) su nova vrsta aktivnosti unutar programa Erasmus+ za razdoblje 2021.-2028. u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja. Tijekom kombiniranih intenzivnih programa skupine studenata ili članova osoblja (kao polaznici programa u statusu „learners“) obavljaju kratkoročnu fizičku mobilnost u inozemstvu u kombinaciji s obveznom virtualnom komponentom, koja omogućuje suradničko učenje i timski rad putem interneta. Za studente i (ne)nastavno osoblje koje odlazi na fizičku mobilnost u drugu zemlju osigurana je financijska potpora iz programa Erasmus+.

Više informacija o Erasmus+ BIP-ovima potražite ovdje.