Skip to content Skip to navigation

Treću godinu zaredom, studenti i nastavnici FOI-ja, uspješno sudjelovali na BIP-u u Amsterdamu

Partnersko sveučilište FOI-ja, Amsterdam University of Applied Sciences iz Nizozemske, treću je godinu za redom organiziralo Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP), ove godine pod nazivom “Design IT for the Better”.  Na BIP-u je sudjelovalo čak 9-ero studenata i dvije nastavnice FOI-ja. Program se održao od 4. listopada do 11. studenoga 2023., dok je finalni tjedan (od 5. do 11. studenoga) bio rezerviran za fizički boravak sudionika u Amsterdamu.

Program se održao kao kombinacija on-line i on-site nastave na impresivnom kampusu AUAS u Amsterdamu. Sudionici programa, osim studenata FOI-ja, bili su i studenti s drugih stranih sveučilišta:

  • Jönköping University iz Švedske,
  • KdG University of Applied Sciences and Arts iz Belgije,
  • Metropolia University of Applied Sciences iz Finske te
  • organizator Amsterdam University of Applied Sciences iz Nizozemske.

Nastavnice FOI-ja koje su sudjelovale u provedbi ovog BIP-a s, a koje su ujedno bile i predavačice su izv. prof. dr. sc. Iva Gregurec i izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek, koordinatorica projekta s FOI-ja

Cilj BIP-a “Design IT for the better” bio je da sudionici zajedničkim radom u međunarodnim timovima kroz “design thinking” dođu do inovativnih održivih rješenja u okvirima poduzetništva, uz istovremeno istraživanje novih trendova u tehnologijama. Doznajemo kako su upravo studenti FOI-ja bili najuspješniji u tome te smo ponosni na Mihaelu Veselnik, Mateu Pilat, Lauru Kronast, Andreju TrivićLuku Ružića, Tonija Ivanovića, Filipa Kranjeca , Frana Sabolića te Marka Mušicu što su predstavljali FOI na najbolji mogući način. 

Na poveznici pročitajte osvrte naših studenata, za koje se nadamo da će motivirati i druge student FOI-ja da se uključe u međunarodne aktivnosti i iskoriste prilike koje im se nude tijekom studija. Sličnih natječaja će biti još, stoga pratite FOI web i društvene mreže FOI-ja te FOI International gdje ćemo takve prilike objavljivati.

Zahvaljujemo svim uključenim partnerima te njihovim nastavnicima i studentima na još jednom iskustvu, kao i nastavnicama i  studentima FOI-ja koji su sudjelovali i koordinarali program, Upravi Fakulteta i Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja na podršci!

Erasmus+ BIP Amsterdam 2023.