Skip to content Skip to navigation

Mogućnosti ostvarenja mobilnosti u sklopu CEEPUS programa

FOI je partner u čak 3 CEEPUS mreže, u sklopu kojih su moguće mobilnosti na partnerska Sveučilišta, ali i bilo koje drugo Sveučilište unutar država članica CEEPUS programa. Istražite mogućnosti i prijavite se!

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (engl. Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS) omogućuje mobilnost nastavnika i studenata unutar CEEPUS mreža. FOI je partner u 3 mreže u sklopu kojih FOI nastavnici i studenti svake godine imaju mogućnost ostvarenja mobilnosti prema partnerima unutar mreže.

U sklopu mreže pod nazivom “ Greening Project Management for a Sustainable World: Developing and Empowering a New Generation of Changemakers (CIII-RS-1815-01-2324)”, za akademsku godinu 2023/2024, FOI je dobio mogućnost ostvarenja:

  • 1 mjesečna mobilnost za nastavnike te 1 kraće mobilnosti za (doktorske) studente (University of Sarajevo)
  • 1 semestralna mobilnost za studente te 2 kraće mobilnosti za (doktorske) studente (FH JOANNEUM - University of Applied Sciences Institute of International Management and Entrepreneurship, Austrija).

Glavni cilj mobilnosti unutar navedene mreže je razmjena znanja i iskustava između studenata svih razina studija i sveučilišnih nastavnika u području održivog razvoja.

Kontakt osoba za ostvarenje CEEPUS mobilnosti na FOI za navedenu mrežu izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić Pupek.   

U sklopu mreže pod nazivom “Primjena i prilagodba sustava za e-učenje u području proizvodnog inženjerstva u Srednjoeuropskoj regiji (CIII-RO-0202-15-2122)”, za akademsku godinu 2023/2024, FOI je dobio mogućnost ostvarenja:

  • 1 mjesečna mobilnost za nastavnike (Rzeszów University of Technology, Faculty of Mechanical Engineering and Aeronautics – Poljska),
  • 1 kraća mjesečna mobilnost za studente (Cracow University of Technology, Faculty of Mechanical Engineering - Poljska).

Glavni cilj mobilnosti unutar navedene mreže je razmjena znanja i iskustava između studenata svih razina studija i sveučilišnih nastavnika u primjeni sustava za e-učenje u području proizvodnog inženjerstva, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, računalom podržanih tehnologija te naprednih metoda, aspekata i tehnologija u obrazovanju.

Kontakt osoba za ostvarenje CEEPUS mobilnosti na FOI za navedenu mrežu izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan.   

U sklopu mreže naziva “Network for advancing interdisciplinary cybersecurity research (MK-1806-01-2324)”, za akademsku godinu 2023./2024., FOI je dobio mogućnost ostvarenja:

  • 1 mjesečna mobilnost za nastavnike (University of Maribor, Faculty of Organisational Sciences, Slovenija),
  • 1 kraća mjesečna mobilnosti za studente (University of Belgrade, Faculty of Organizational Sciences, Srbija)
  • 2 mobilnosti za ljetne škole (St. Kliment Ohridski Sofia University, Faculty of Economics and Business Administration, BG i Masaryk University, Faculty of Social Studies, Češka).

Osnovni cilj mobilnosti unutar ove mreže je razmjena znanja i iskustva nastavnika i studenata svih razina studija u domeni izazova integrirane kibernetičke sigurnosti unutar i izvan nacionalnih granica te zasebnih domena jačanjem institucionalne i osobne povezanosti članova mreže.

Kontakt osoba za ostvarenje CEEPUS mobilnosti na FOI za ovu mrežu je dr. sc. Bogdan Okreša Đurić.

Prijava na mobilnost moguća je kroz CEEPUS online sustav, prijave su trenutno otvorene za zimski semestar, a do 31.10. potrebno je prijaviti se za ostvarenje mobilnosti u ljetnom semestru.

Osim mobilnosti koje se ostvaruju kroz mreže, u okviru CEEPUS-a moguće je ostvariti i mobilnosti izvan mreža (slobodnjaci, odnosno freemoveri), s rokom prijave između 31.10. i 30.11. svake godine.

Ako ste zainteresirani za ostvarenje mobilnosti pratite daljnje obavijesti vezane uz CEEPUS, javite se koordinatorima mreža na mail, ili u Ured za međunarodnu suradnju FOI (international@foi.unizg.hr).

Više o  CEEPUS programu pročitajte na

www.ceepus.info

www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/ceepus/