Skip to content Skip to navigation

FOI postao partner u CEEPUS mreži!

FOI je postao partner u CEEPUS mreži pod nazivom “Primjena i prilagodba sustava za e-učenje u području proizvodnog inženjerstva u Srednjoeuropskoj regiji (CIII-RO-0202-15-2122)”. Uz FOI, u mrežu je povezano još 31 sveučilište ili sastavnica iz država područja središnje Europe. 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (engl. Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS) omogućuje mobilnost nastavnika i studenata unutar CEEPUS mreža. FOI je postao partner u mreži pod nazivom “Primjena i prilagodba sustava za e-učenje u području proizvodnog inženjerstva u Srednjoeuropskoj regiji (CIII-RO-0202-15-2122)”, u sklopu koje će FOI nastavnici i studenti svake godine imati mogućnost ostvarenja mobilnosti prema nekim od partnera unutar mreže. Kontakt osoba za ostvarenje CEEPUS mobilnosti na FOI je doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan.   

Glavni cilj mobilnosti unutar navedene mreže je razmjena znanja i iskustava između studenata svih razina studija i sveučilišnih nastavnika u primjeni sustava za e-učenje u području proizvodnog inženjerstva, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, računalom podržanih tehnologija te naprednih metoda, aspekata i tehnologija u obrazovanju.

Prijava na mobilnost moguća je kroz CEEPUS online sustav, u pravilu svake godine do 15.6. za zimski semestar, do 31.10. za ljetni semestar. Osim mobilnosti koje se ostvaruju kroz mreže, u okviru CEEPUS-a moguće je ostvariti i mobilnosti izvan mreža (slobodnjaci, odnosno freemoveri), s rokom prijave između 31.10. i 30.11. svake godine.

Za akademsku godinu 2021/2022, FOI je dobio mogućnost ostvarenja 2 mjesečne mobilnosti za nastavnike (Ostrava – Češka i Trnava – Slovačka), 2 kraće mjesečne mobilnosti za studente doktorskog studija (Budejovice - Češka i Novi Sad – Srbija), te još 1 semestralnu mobilnost za studente (Maribor - Slovenija).   

Također, FOI će ugostiti 2 nastavnika i 2 studenta partnera unutar mreže iz Češke, Rumunjske, Slovenije i Slovačke.

Ako ste zainteresirani za ostvarenje mobilnosti pratite daljnje obavijesti vezane uz CEEPUS mobilnost, javite se koordinatorici mreže na mail (mtomicic@foi.unizg.hr) ili u Ured za međunarodnu suradnju FOI (international@foi.unizg.hr).

Više o  CEEPUS programu pročitajte na

www.ceepus.info

www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/ceepus/