Skip to content Skip to navigation

Novosti

U Sarajevu je održan 5. partnerski sastanak projektnog tima WAI4PwDs

U Sarajevu je od 26.do 28. listopada 2022. godine održan peti projektni sastanak međunarodnog tima WAI4PWDs - WAI4PwDs - Web Accessibility and Other Initiatives for Persons with Disabilities in Pandemic and Other Crisis Times. Na sastanku su sudjelovali nastavnici i studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin: prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš, doc.dr.sc. Robert Kudelić, dr.sc. Luka Milić, Jerry John Antolos, Ana Druga, Ivana Cindrić, Jure Marinov, Antonio Brković, Gabrijel Dubić i Ante Kruneš.

 

Velik interes mladih za publikaciju FOI-ja 'Započni karijeru u pravom smjeru'

Najnovija tiskana publikacija Fakulteta organizacije i informatike "Započni karijeru u pravom smjeru" nastala u suradnji s bivšim (alumni) studentima u sklopu europskog projekta Study4Career, predstavljena je danas, 2. studenog 2022., na FOI-ju u Varaždinu. Publikacija u kojoj su autori nastojali obuhvatiti sva atraktivna zanimanja za studente FOI-ja na današnjem tržištu rada, pobudila je velik interes mladih te je današnjem predstavljanju prisustvovalo oko dvjesto učenika Elektrostrojarske škole Varaždin (MEC) te studenata i nastavnika Fakulteta. Publikacija je dostupna u CPSRK-u i na poveznici.

Konferencija CRODMA 2022 okupila marketinške stručnjake na FOI-ju

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i ove je godine bio domaćin međunarodne znanstveno-stručne konferencije koju organizira Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing – CRODMA.

Produljen natječaj za upis na poslijediplomski doktorski studij
Natječaj doktorski studij FOI

Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike produljuje Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Informacijske znanosti. Više informacija pročitajte u nastavku.

Obavijest o nastavku korištenja softvera PlagScan

Obavještavamo vas da je započela četvrta godina korištenja softvera PlagScan. Uz financijska sredstva osigurana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, osiguran je neograničen broj provjera za svakog od upisanih studenata, a provjeru radova (od seminarskih do završnih i doktorskih) mogu izvršiti nastavnici i studenti, odnosno nenastavno osoblje, sukladno procedurama i potrebama na Fakultetu organizacije i informatike.

Drugi dan konferencije CECIIS u znaku znanstvenih sekcija i projektnih aktivnosti

Drugi dan međunarodne znanstvene konferencije CECIIS 2022 je osim prezentacija znanstveno istraživačkih radova domaćih i inozemnih znanstvenika, protekao i u znaku projektnih aktivnosti.

Studentska sekcija okupila 11 radova studenata na CECIIS-u

Ovogodišnja Studentska sekcija, organizirana u sklopu međunarodne konferencije CECIIS 2022, okupila je 11 mladih istraživača. Studentska sekcija održana je prvog dana konferencije, u srijedu 21. rujna. Teme njihova istraživanja nisu vezane samo uz korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije, već i uz širok raspon interdisciplinarnih područja.

Panel diskusija na CECIIS-u okupila znanstvenike i predstavnike gospodarskog sektora

U četvrtak, 21. rujna 2022., na Sveučilištu u Dubrovniku održana je panel diskusija na temu „Smart university for smart industry“, i to kao hibridni događaj u okviru konferencije CECIIS 2022 u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike. Panel je okupio domaće i međunarodne znanstvenike i predstavnike velikih IT tvrtki koje podupiru konferenciju. Panel diskusiju je vodila prof. dr. sc. Blaženka Divjak s FOI-ja, a u raspravu su se uključili i studenti poslijediplomskih studija s mnogih sveučilišta.

U Dubrovniku svečano otvorena CECIIS 2022 konferencija

Nakon 32 godine održavanja u Varaždinu, 33. Međunarodna znanstvena konferencija Central European Conference on Information and Intelligent Systems - CECIIS 2022 je danas, 21. rujna 2022., svečano otvorena u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku, i to prvi put u gradu Dubrovniku.

Uprava FOI-ja i čelnici Grada Varaždina obišli radove na obnovi Vile Oršić

Dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep i prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa su s gradonačelnikom Varaždina dr. sc. Nevenom Bosiljem i zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem obišle radove na obnovi Vile Oršić – povijesne zgrade u centru grada Varaždina koja će od jeseni biti u potpunosti obnovljena i proširiti kapacitete Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Stranice