Skip to content Skip to navigation

Novosti

Održan kick-off sastanak i istraživačka radionica u sklopu novog FOI-jevog projekta TRUELA

U sklopu novog FOI-jevog projekta TRUELA, u utorak, 5. ožujka 2024. održan je kick-off sastanak i istraživačka radionica. Sastanak, održan u hibridnom formatu (na FOI-ju i online), vodila je prof. dr. sc. Blaženka Divjak, glavna istraživačica i voditeljica projekta. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 120.000 EUR, financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost, kojem je cilj razviti nove pristupe i metode analitike učenja i umjetne inteligencije koje koriste velike količine podataka generirane (prvenstveno) u sustavima za upravljanje učenjem.

Tridesetpetogodišnja tradicija međunarodne znanstvene konferencije CECIIS u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike

Međunarodna znanstvena konferencija o informacijskim i inteligentnim sustavima Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS) već 35 godina na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu organizacije i informatike predstavlja ključnu 'platformu' razvoja znanstvenicima i istraživačima, koji se bave razvojem i primjenom metoda i tehnika u području informacijskih i inteligentnih sustava. Osnovana 1989. godine, konferencija CECIIS, koja se svake godine održava u Hrvatskoj stekla je hvalevrijedan kredibilitet u međunarodnoj znanstvenoj zajednici tijekom protekla tri i pol desetljeća. Njezina trajna tradicija ogleda se u sve većem sudjelovanju, broju prihvaćenih radova te porastu pratećih znanstvenih i stručnih aktivnosti.

Međunarodna konferencija CRODMA 2024 ove godine u listopadu, poziv za prijavu radova otvoren

Objavljen je poziv za prijavu radova za konferenciju CRODMA 2024, koja će se održati u Varaždinu od 24. do 25. listopada 2024. godine, a koju i ove godine organizira udruga CRODMA, uz potporu i suorganizaciju SUZG FOI. Prihvaćeni radovi bit će objavljeni u e-Zborniku radova čiji su izdavači CRODMA i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – HAZU. Rok za predaju sažetaka je 29. veljače 2024., a više informacija možete pronaći na web stranici 2024. – Crodma.

Najava 31. radionice za doktorande

U petak, 12. siječnja 2024. s početkom u 14:00h održat će se putem BBB sustava 31. radionica za doktorande. Radionica će započeti zanimljivim pozvanim predavanjem pod nazivom „Veliki jezični modeli i alati za generiranje teksta“ koje će održati prof. dr. sc. Ana Meštrović (Sveučilište u Rijeci, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija). Nakon pozvanog predavanja doktorandice i doktorandi će prezentirat svoje istraživačke ideje.

Prof. dr. sc. Diana Šimić dobitnica je FOI-jeve Nagrade za životno djelo i profesorica koja živi znanost

Redovita profesorica u trajnom zvanju, prof. dr. sc. Diana Šimić, koja je na Danu Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u prosincu 2023. godine nagrađena prestižnom Nagradom za životno djelo, žena je impresivne akademske karijere, s bogatim portfolijom znanstvenih istraživanja te razvojnih projekata i čiji je Curriculum Vitae obogaćen visokim pozicijama u iznimno važnim znanstveno - istraživačkim institucijama u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Njezin je znanstveni interes izrazito interdisciplinaran te je ostvarila doprinos u području prirodoslovlja (matematika), biomedicine (biološka antropologija i javno zdravstvo) te društvenih znanosti (informacijske znanosti), a neosporna stručnost te posvećenost znanstvenom istraživanju i sveučilišnoj nastavi čine je ne samo uglednom članicom akademske zajednice, već i zaslužnom dobitnicom ove Nagrade. U nastavku donosimo tek djelić njezinog impresivnog karijernog puta i doprinosa unapređenju znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj, a posebice doprinosa našem Fakultetu.

Održana ITEMA 2023 konferencija na FOI-ju s temom 'Informatika, turizam, ekonomija, menadžment i poljoprivreda'

Više od 200 autora iz 26 zemalja prisutno je na današnjoj hibridnoj konferenciji ITEMA 2023. na Fakultetu organizacije i informatike (SUZG FOI). Svoje radove na konferenciji predstavili su znanstvenici i istraživači Fakulteta organizacije i informatike.

 

 

 
26.10.2023, 11:21
8. Međunarodna znanstvena konferencija - CRODMA 2023

Pozivamo vas na sudjelovanje u radu 8. Međunarodne znanstvene konferencije – CRODMA 2023., koja će se održati na FOI-ju u Varaždinu 20. listopada 2023. godine. Glavni organizator je Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing. Suorganizator konferencije je i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti HAZU, a konferencija se održava uz potporu Fakulteta organizacije i informatike. Više informacija dostupno je ovdje.

 

 
19.10.2023, 09:23
Predstavljanje knjige Upravljanje rizicima: teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige „Upravljanje rizicima: teorijski koncepti i primjena u poslovnoj praksi“ autorica prof. dr. sc. Danijele Miloš Sprčić (Ekonomski fakultet u Zagrebu) i dr. sc. Ivane Dvorski Lacković (Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu) koje će se održati 6. lipnja 2023. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u 12:00 sati (dvorana 3).

Promoviran sveučilišni udžbenik „Marketing - od papirusa do chatbota“ autora prof. dr. sc. Damira Dobrinića

Sveučilišni udžbenik „Marketing - od papirusa do chatbota“ autora prof. dr. sc. Damira Dobrinića, održana je u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine u 9:00 sati u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Knjigu je predstavio autor profesor Dobrinić, recenzent knjige prof. dr. sc. Kornelije Rabuzin, a uvodno je prisutne pozdravila dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

 

FOI kao partner na projektu eŠkole predstavio rezultate digitalne zrelosti škola na konferenciji CUC 2023

'Era digitalne zrelosti' bila je tema ovogodišnje konferencije u  organizaciji CARNET-a, koja se održava od 26. do 28. travnja u Rovinju.

Stranice