Skip to content Skip to navigation

Novosti

NA FOI-ju PROMOVIRANA KNJIGA „OSNOVE JAVNOG MENADŽMENTA“ GRUPE AUTORA I UREDNICE PROF. DR. SC. RUŽE BRČIĆ

Na Fakultetu organizacije i informatike danas, 24. ožujka 2023., održana je promocija knjige „OSNOVE JAVNOG MENADŽMENTA“ skupine autora i urednice prof. dr. sc. Ruže Brčić. Promocija je osim koautora i recenzenata, okupila predstavnike iz akademskog i gospodarskog sektora.

Istraživanja i alat za analitike učenja razvijeni na FOI-ju prezentirani na konferenciji LAK23 u Texasu

Na Sveučilištu u Texasu (Arlington) se od 13. do 17.  ožujka 2023., održava prestižna konferencija „LAK23 - Learning Analytics and Knowledge“, ujedno najveća svjetska konferencija o analitikama učenja, u kojoj s više od 500 sudionika iz cijelog svijeta, aktivno sudjeluje i prof. dr. sc. Blaženka Divjak s Fakulteta organizacije i informatike.

Asistentica Barbara Šlibar dobitnica Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je Godišnje nagrade Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2022. godinu a laureatkinja je i asistentica FOI-ja Barbara Šlibar, mag. inf., i to za rad „OGD metadata country portal publishing guidelines compliance: A multi-case study search for completeness and consistency“, područje društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti. Barbara Šlibar je studentica Doktorskog studija Informacijske znanosti na FOI-ju i sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima vezanima uz poslovno odlučivanje i analizu poslovnih odluka na Katedri za organizaciju. Popis svih laureata donosimo u nastavku i upućujemo svima čestitke, a posebice našoj Barbari!

 
03.03.2023, 09:10
Javni razgovor – Sabina Rako

U utorak, 28. ožujka 2023. godine, pristupnica Sabina Rako ima javni razgovor vezan uz prijavu teme doktorskog rada.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA TEACH4EDU4

U petak, 10. ožujka 2023. s početkom u 10:00 sati, održat će se završna konferencija (događaj s multiplicirajućim učinkom) projekta TEACH4EDU4 (Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs). Projekt "Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs", Erasmus+ programa KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices započeo je sa provođenjem u studenom 2020. godine, a završava u svibnju 2023., nakon 30 mjeseci provođenja.

Znanstvenici i istraživači FOI-ja u stvaranju novog pristupa istraživanju otvorenih podataka

Šest fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dva inozemna zajedno su proveli projekt ‘Twinning Open Data Operational – TODO‘, kojim su otvorene nove mogućnosti za istraživanje primjene otvorenih podataka.

Poziv na predaju radova - MIPRO 2023.

Približava se rok za prijavu radova s dostavom sažetaka za 46. Međunarodni ICT skup MIPRO 2023. Vodite računa da prijavu izvršite najkasnije do ponedjeljka, 16. siječnja 2023.

 
10.01.2023, 10:34
Raspisan natječaj za državne nagrade za znanost za 2022.

Na temelju članka 13. Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost (Narodne novine, br. 108/95, 104/97 i 142/98), Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost raspisao je Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu državnih nagrada za znanost za 2022. godinu.

 
09.01.2023, 14:13
POZIV ZA CECIIS 2023 - TEMA KONFERENCIJE 'DIGITAL HUMAN'

Trideset i četvrta konferencija CECIIS - Central European Conference on Information and Intelligent Systems - CECIIS 2022 održat će se od 20. do 22. rujna 2022. godine u Dubrovniku. Otvoren je prvi poziv za prijavu radova, stoga vas pozivamo da se pridružite konferenciji kroz prijavu znanstvenih radova te promociju konferencije među svojim profesionalnim kontaktima i suradnicima s drugih institucija.

FOI je postao znanstveni partner deep-tech venture buildera 'Nuqleus' – naprednog startup inkubatora

Deep-tech venture builder pod nazivom 'NUQLEUS', napredni startup inkubator, kojeg su pokrenuli Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu jučer je predstavljen u Zagrebu, a znanstveni partner projekta je Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu. Nuqleus predstavlja unaprjeđenje postojećeg 'SPOCK' startup inkubatora pružajući potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz pomno osmišljen program temeljen na višegodišnjem iskustvu rada s deep-tech startupima, pod vodstvom Matije Srbića (FER).

Stranice