Skip to content Skip to navigation

Novosti

Tim FOI-ja na čelu s prof. dr. sc. Blaženkom Divjak u Berlinu predstavio inovativni koncept i alat za dizajn učenja 'BDP'

Tim Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) pod voditeljstvom prof. dr. sc. Blaženke Divjak razvio je inovativan koncept i alat za dizajn učenja BDP – 'Balanced Design Planning', kojeg je predstavio u srijedu, 23. studenog 2022. u Berlinu na globalnoj međusektorskoj konferenciji i izložbi o digitalnom učenju i obuci OEB. Alat je predstavljen na interaktivnoj radionici pod nazivom 'Applying and Translating Learning Design and Analytics Approaches in your institution', koju su uz profesoricu Divjak, održali i prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju FOI-ja izv. prof. dr. sc. Igor Balaban i voditelj Centra za razvoj programskih proizvoda FOI-ja Darko Grabar, a koji su, uz voditeljicu Centra za međunarodne projekte FOI-ja Petru Vondra, sudjelovali u razvoju koncepta i alata.

FOI jedan od značajnijih međunarodnih partnera francuske visoke inženjerske škole ESIEA-e

Za svoje međunarodne partnere, francuska visoka inženjerska škola ESIEA organizirala je 17. studenog Dan međunarodne suradnje, kojem je u ime FOI-ja prisustvovao i prof. dr. sc. Neven Vrček s FOI-ja. ESIEA je jedna od najdugovječnijih partnerskih institucija FOI-ja u Europi, što se najviše očituje kroz bilateralnu suradnju i međunarodnu razmjenu studenata, nastavnika i drugih suradnika u akademskoj zajednici.

Pozvano predavanje „Korporativne vrijednosti i odanost organizaciji"

Poštovane kolegice i kolege, pozivamo vas na na zanimljivo predavanje gostujuće predavačice, Etelke Kožar, mag. psihologije i voditeljice ljudskih resursa u IT poduzeću MOBILISIS d.o.o. pod naslovom „Korporativne vrijednosti i odanost organizaciji".

Učenje temeljeno na igri: Održana ERPsim radionica u suradnji s tvrtkom KING ICT

Treća ERPsim radionica u suradnji Fakulteta organizacije i informatike i tvrtke KING ICT održana je online u subotu, 12. studenog 2022. ERPsim je platforma koja omogućuje virtualno učenje SAP sustava kroz scenarije simulacije poslovanja, a pomaže predavačima, studentima, korisnicima, kao i voditeljima poslovanja prilikom učenja i razumijevanja načina rada ERP sustava SAP S/4HANA za upravljanje poslovnim procesima, kao i različitih procesa poslovanja jednog prodajnog poduzeća.

 
15.11.2022, 14:09
FOI sudjelovao na još jednom Erasmus+ BIP programu razmjene
bip

Fakultet organizacije i informatike još jednom se uključio u provedbu Erasmus+ Kombiniranih intenzivnih programu (BIP) pod nazivom „Next-Level - Innovation for sustainability and inclusion“ u Amsterdamu. Predavačica s FOI je bila Martina Tomičić Furjan, a studenti koji su sudjelovali i ostvarili 5 ECTS bodova s FOI-ja bili su Jana Pučar, Klara Škaulj, Mateo Vujica te Benjamin Filip Šikač. Ostali partneri uključeni u provedbu programa, uz FOI, bili su Hogeschool van Amsterdam, Nizozemska (koordinator), Karel de Grote University College, Antwerpen, Belgija i Hochschule der Medien, Stuttgart, Njemačka, a ukupno je u programu sudjelovalo 37 studenata i 6 predavača.

Portal srednja.hr održao konferenciju Obrazovanje na prekretnici

Portal srednja.hr održao je svoju drugu obrazovnu konferenciju. Ove se godine održala pod nazivom Obrazovanje na prekretnici, a kroz četiri predavanja i sedam panela govorilo se o aktualnim temama i izazovima obrazovnog sektora. Portal srednja.hr je konferencijom proslavio svoj 11. rođendan. Fakultet organizacije i informatike bio je partner konferencije.

 
08.11.2022, 15:22
O pametnoj industriji na Digital Transformation Conferenceu u suorganizaciji FOI-ja

S preslagivanjima na geopolitičkoj pozornici svijeta i povratku proizvodnje iz azijskih u matične zemlje, Hrvatskoj se otvara velika gospodarska prilika. Europa nam je na stol stavila desetke milijardi eura za zelenu i digitalnu transformaciju pri čemu se naglasak stavlja na pametne industrije, a sada je vrijeme za ambicioznu implementaciju. Moglo se to čuti, među ostalim, na Digital Transformation Conferenceu u Zagrebu u organizaciji Infodoma, ILBA – Poslovne akademije za vodstvo i inovacije i CroSI – Udruge za promociju pametnih industrija u sklopu koje se održao “Smart Industry BrainStorm”.

 
04.11.2022, 15:20
U Sarajevu je održan 5. partnerski sastanak projektnog tima WAI4PwDs

U Sarajevu je od 26.do 28. listopada 2022. godine održan peti projektni sastanak međunarodnog tima WAI4PWDs - WAI4PwDs - Web Accessibility and Other Initiatives for Persons with Disabilities in Pandemic and Other Crisis Times. Na sastanku su sudjelovali nastavnici i studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin: prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš, doc.dr.sc. Robert Kudelić, dr.sc. Luka Milić, Jerry John Antolos, Ana Druga, Ivana Cindrić, Jure Marinov, Antonio Brković, Gabrijel Dubić i Ante Kruneš.

 

Velik interes mladih za publikaciju FOI-ja 'Započni karijeru u pravom smjeru'

Najnovija tiskana publikacija Fakulteta organizacije i informatike "Započni karijeru u pravom smjeru" nastala u suradnji s bivšim (alumni) studentima u sklopu europskog projekta Study4Career, predstavljena je danas, 2. studenog 2022., na FOI-ju u Varaždinu. Publikacija u kojoj su autori nastojali obuhvatiti sva atraktivna zanimanja za studente FOI-ja na današnjem tržištu rada, pobudila je velik interes mladih te je današnjem predstavljanju prisustvovalo oko dvjesto učenika Elektrostrojarske škole Varaždin (MEC) te studenata i nastavnika Fakulteta. Publikacija je dostupna u CPSRK-u i na poveznici.

FOI započeo s emitiranjem svog podcasta "FOI Business Talks"

U srijedu, 26. rujna 2022. u 18:00 sati, emitirana je prva podcast emisija "FOI Business Talks", koju je realizirao Fakultet organizacije i informatike, Laboratorij za poduzetništvo FOI-ja i Prva školska televizija (MEC). Emisija je emitirana putem službenog Facebook i YouTube kanala FOI-ja i Prve školske TV, a gosti su bili FOI-jevi bivši studenti i uspješni poduzetnici Martina Stričak i Senko Đuras, osnivači tvrtke Point Visible.

Stranice