Skip to content Skip to navigation

Želite li steći iskustva međunarodne razmjene u Americi? Otvorene su prijave za 12. Studentski simpozij u SAD-u

Pozivamo vas da se prijavite na natječaj za studentsku razmjenu u Americi u okviru 12th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context, koji će se održati od 10. do 20. srpnja 2024. u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovogodišnji tradicionalni 12. Studentski simpozij organiziramo u suradnji s partnerskim Sveučilištima University of Cincinnati, OH, USA i Indiana State University, IN, USA.

 

Molimo da pisanu prijavu dostavite mailom najkasnije do 1. ožujka 2024. na international@foi.hr (s naznakom 12. Studentski Simpozij SAD).
 

Za prijavu su potrebni sljedeći dokumenti na engleskom jeziku:

  • Kratak životopis
  • Motivacijsko pismo
  • Prijepis ocjena - može se dostaviti naknadno!
  • Sažetak plana istraživanja (max. 350 riječi), koji sadrži ime autora, e mail, naslov, sažetak teksta, 3-4 ključne riječi
  • Volonterska knjižica ili potvrda o volontiranju (nije obavezno)
     

Potencijalne teme studentskih prezentacija / istraživanja

  • The Role of Information and Communication Technology in Enhancing Communication with Local Community
  • Volunteering Opportunity for Developing Professional and Social Competences
  • Human Rights, Cultural Deversity and Gender Issue in Higher Education


Nepotpune prijave i prijave poslane izvan roka neće se razmatrati. Za dodatne informacije možete se obratiti voditeljici Simpozija prof. dr. sc. Violeti Vidaček Hainš vvidacek@foi.hr ili Uredu za međunarodnu suradnju FOI international@foi.hr.

Na natječaj se mogu javiti svi studenti prijediplomskih studija IPS i EP i diplomskih studija INF i EP te stručnog prijediplomskog studija ITDP. Kriteriji za odabir će biti kvaliteta predložene istraživačke teme, prosjek ocjena, poznavanje engleskog jezika, motivacija i dosadašnje sudjelovanje u volontiranju (ukoliko je volontiranje bilo prisutno).

UKRATKO O PROJEKTU

Projekt je započeo 2010. godine i do sada je ostvareno 120 mobilnosti studenata i nastavnika u SAD / Hrvatsku. Ovisno o financijskim sredstvima, u SAD će putovati 2-4 studenta FOI-ja u pratnji dvoje nastavnika.

Bogat program boravka u SAD-u obuhvaća prezentaciju studentskih istraživanja, niz radnih sastanaka, umrežavanje, društvena i sportska događanja, razmjenu iskustava, kontakte s američkim studentskim organizacijama, uredima za studene s invaliditetom pojedinih fakulteta, Centrima za volontiranje… Predviđa se da će za studenti imati pokrivene troškove leta i dijela smještaja, dok trošak izrade putovnice, putnog osiguranja, ESTA vize i džeparca studenti snose sami. 

Iskustva studenata s dosadašnjih simpozija u SAD-u možete pratiti ovdje:

prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš

Voditeljica projekta