Skip to content Skip to navigation

Uspješni prvi Virtualni dani otvorenih vrata FOI-ja

Objavljeno: 12.05.2020

Održali smo prve Virtualne dane otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, i to putem konferencijskog sustava Big Blue Button u četvrtak, 14. svibnja i u petak, 15. svibnja 2020. godine. Sudjelovalo je više od stotinu maturanata iz cijele Hrvatske.

Želja nam je bila pokazati učenicima i našim budućim studentima kako izgleda proces studiranja na FOI-ju te ih pobliže upoznati s našim studijskim programima te svim novinama koje uvodimo s novom akademskom godinom 2020./2021., a u kojoj ćemo, nadamo se, pozdraviti mnoge naše nove brucoše iz cijele Hrvatske!

Koje mogućnosti nudi Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, koje studije upisati na FOI-ju i gdje nakon toga pronaći svoje zaposlenje? Koliko se FOI-jevaca traži na tržištu rada i kako započeti graditi svoju karijeru već za vrijeme studentskih dana? Kada i u kojem poduzeću obaviti svoju stručnu praksu? U koje zemlje otići na studentsku razmjenu i od koga se može dobiti stipendija? Kakav je studentski život u Varaždinu i gdje steći najbolja prijateljstva?

Na ova i još mnoga pitanja odgovarali su direktno FOI-jevi studenti, asistenti, profesori i suradnici!

U nešto više od sat vremena, učenici i svi zainteresirani sudionici naših Virtualnih dana otvorenih vrata saznali su sve potrebne informacije o studijskim programima (informatički i ekonomski smjer) i uvjetima za upis, o planovima za revidirani studijski program informatike od jeseni 2020., ali i o mnogim izvannastavnim aktivnostima u koje će se kao FOI studenti/ce moći uključiti te tako proširiti svoje vidike i kreativnost te steći iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja.

U svakom trenutku sudionici su se mogli uključiti sa svojim pitanjima, što se pokazalo kao odličan i neposredan komunikacijski kanal s potencijalnim studentima.

Hvala svima koji su sudjelovali i podržali prve Virtualne dane otvorenih vrata FOI-ja, a to su:

Uprava Fakulteta

Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja

AI laboratorij

Laboratorij za upravljanje poslovnim procesima i digitalnu transformaciju

Knjižnica FOI-ja

Studentski zbor FOI-ja

Business Club FOI-ja

Studentski list STAK

AIESEC Varaždin

PR Odjel FOI

Tehničku podršku pružili su nam djelatnici Centra za razvoj programskih proizvoda FOI-ja.

Sve o upisima na Fakultet organizacije i informatike možete saznati ovdje!