Skip to content Skip to navigation

Rekordan broj posjetitelja na Danu otvorenih vrata 2019.

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u utorak 09. travnja 2019. godine je održan Dan otvorenih vrata 2019. i to u sklopu ovogodišnjeg programa Festivala znanosti. Više informacija pročitajte u nastavku.

 

Bogat program Dana otvorenih vrata privukao je oko 220 učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz cijele Hrvatske. Učenici su pristigli na Dan otvorenih vrata FOI-ja iz Zagreba, Našica, Dugog Sela, Krapine, Vukovara, Novog Marofa, Ivanca, Koprivnice, Čakovca, Varaždina i drugih gradova. Učenici i maturanti su imali priliku vidjeti kako izgleda jedan uobičajeni dan FOI studenta. 

Učenike je na početku programa uvodno pozdravio dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček i izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, a nakon toga je uvodnu prezentaciju o studijskim programima i prednostima studiranja na FOI-ju održala prodekanica za nastavu FOI-ja izv. prof. dr. sc. Renata Mekovec.

Učenicima su prezentirane i studentske udruge te uredi i centri - Centar za podršku studentima i razvoj karijera, Ured za međunarodnu suradnju, Studentski zbor, Sportska udruga FOI, Business club @foi, studentski list STAK te studentska udruga AIESEC. Uz to, informirani su o mnogim izvannastavnim aktivnostima u koje će se kao FOI studenti/ce moći uključiti te tako proširiti svoje vidike i kreativnost te steći iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja, stoga su im bili prezentirani i najveći projekti namijenjeni studentima, studentska natjecanja i ostala događanja na FOI-ju.

Drugi dio Dana otvorenih vrata započeo je obilaskom Fakulteta (FOI1). Voditelj dr. sc. Boris Tomaš je predstavio najnovija istraživanja i opremu u Laboratoriju za internetske tehnologije, učenici su obišli i knjižicu FOI-ja kroz koju ih je vodila voditeljica viša knjižničarka Bernarda Kos, mag. inf., a u sklopu informatičkog dijela programa održan je i Gadget show tijekom kojeg su učenici mogli saznati više o tehnološkim alatima i novitetima koji se koriste na Fakultetu u sklopu informatičkih laboratorija i projekata. Bila je to jedinstvena prilika za testiranje nove tehnologije i suvremene informatičke opreme, koju su im pokazali Barbara Šlibar mag. inf., Ivan Solić i Mislav Pongrac.

Nakon obilaska zgrade FOI 1, učenici su imali prilike posjetiti i FOI 2, gdje im je Centar za forenziku, biometriju i privatnost prezentirala voditeljica Centra doc. dr. sc. Petra Grd, a Laboratorij za umjetnu inteligenciju voditelj izv. prof. dr. sc. Markus Schatten.

Svi zainteresirani učenici svoj su posjet Danu otvorenih vrata završili u Studentskom centru Varaždin, gdje su obišli novoizgrađeni studentski dom i studentsku menzu.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim profesorima, djelatnicima, studentima i volonterima koji su se uključili u program Dana otvorenih vrata 2019., a ponajviše učenicima i profesorima koji su ovaj dan proveli s nama na FOI-ju!

FOTOGALERIJU DANA OTVORENIH VRATA 2019. POGLEDAJTE U NASTAVKU: