Skip to content Skip to navigation

UPISI U AKADEMSKU GODINU 2020./2021.

Upišite jedan od naša tri preddiplomska studija i steknite znanja i vještine za uspješnu karijeru!

Upisi na preddiplomske studije

POSTANI FOI STUDENT

STUDIJSKI PROGRAMI

Informacijski i poslovni sustavi

Studijski program Informacijski i poslovni sustavi pruža temeljna znanja potrebna za razvoj i implementaciju informacijskih sustava, oblikovanje baza podataka i programiranje. Specifičnost studijskog programa je interdisciplinarnost koja tehnička znanja kombinira sa stjecanjem poslovnih vještina važnih za upravljanje poslovnim procesima. Studijski program traje tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS. Nakon završetka studenti stječu naziv sveučilišni prvostupnik/prvostupnica informatike.

Više informacija o studijskom programu

Uvjeti upisa i postupak

Popis predmeta revidiranog studijskog programa

35% bodova temeljem ocjena iz srednje škole

15% Hrvatski jezik
(B razina)

35% Matematika
(A razina)

15% Informatika
(nije obavezno)

Ekonomika poduzetništva

Studijski program Ekonomika poduzetništva upoznaje studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu. Uspješni studenti imat će temeljna znanja iz ekonomskih disciplina, prava i informatike kojima će unaprijediti poslovne procese u organizacijama iz privatnog i javnog sektora, a odličan su preduvjet i za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata. Studijski program traje tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS bodova. Nakon završetka studijskog programa studenti stječu naziv sveučilišni prvostupnik/prvostupnica ekonomije.

Više informacija o studijskom programu

Uvjeti upisa i postupak

45% bodova temeljem ocjena iz srednje škole

25% Hrvatski jezik
(A razina)

30% Matematika
(B razina)

Primjena informacijske tehnologije u poslovanju

Stručni studijski program Primjena informacijske tehnologije u poslovanju osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Studijski program omogućuje poznavanje i razumijevanje pojedinih ekonomskih metoda, metoda upravljanja organizacijom te metoda razvoja informacijskih sustava, što čini dobar preduvjet za brzo napredovanje u karijeri. Studijski program traje tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS bodova. Nakon završetka studijskog programa studenti stječu naziv stručnog prvostupnika/prvostupnice poslovne informatike.

Više informacija o studijskom programu

Uvjeti upisa i postupak

50% bodova temeljem ocjena iz srednje škole

20% Hrvatski jezik
(B razina)

30% Matematika
(B razina)

ISTRAŽI

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Najveća prednost FOI-a je širok spektar vannastavnih aktivnosti koje nudi. Pokazao se kao odličan odabir jer mi je osim mogućnosti sudjelovanja na natjecanjima, raznim radionicama i Tjednu karijera, pružio i mogućnost učlanjenja u međunarodnu organizaciju u kojoj sam primijenila teorijsko znanje u praksi, ostvarila dobar networking te upoznala ljude iz različitih dijelova svijeta.

Tina, PITUP, 2.g.

Vrlo sam zahvalna FOI-ju što mi je kroz sve godine studija pružio mnoštvo znanja iz različitih područja ekonomije koja će mi koristiti prilikom zaposlenja. Kroz zanimljiv i interaktivan model praćenja nastave, imala sam priliku svoja stečena teorijska znanja primijeniti na raznim zanimljivim projektima. Osim toga, tu je bilo puno zanimljivih izvan nastavnih aktivnosti koje su mi pružile mogućnost razvoja dodatnih kompetencija i samom osobnom razvoju.

Karla, DS EP, 1.g.

Zašto upisati FOI? Jednostavno - pruža široki spektar znanja na području ICT-a, kroz godine prođe se veliki broj projekata što daje praktičnog znanja. A bonus za studente koji nisu iz Varaždina je samostalni studentski život u novom gradu. Ali nema potrebe za strahom - uvijek postoje 'FOI veliki burazi i sestre' koji će ti proces prilagodbe olakšati.

Juraj, DS OPS, 1.g.

Upisati FOI mi je bila jedna od najboljih odluka. Fakultet je odlično organiziran i predmeti su dobro strukturirani te se može jako puno naučiti. Interdisciplinarnost koja uključuje znanja iz informatike i ekonomije je vrlo korisna, jer možemo ta znanja primijeniti na poslovanje. Uz to sve, podrška koju fakultet pruža studentima je nevjerojatna te imamo puno prilika koje se mogu iskoristiti kao npr. razne radionice u struci, povezivanje s poslodavcima, mogućnost pokretanja vlastitog startup-a i još mnogo toga, što je nadmašilo sva moja očekivanja i potvrdilo odabir ovog fakulteta.

Lidija, PDS IS, 3.g.
1
2
3
4