Skip to content Skip to navigation

FOI INTERNATIONAL DAYS 2023 - program

Sa zadovoljstvom najavljujemo jubilarne, petnaeste po redu Dane međunarodne suradnje na Fakultetu organizacije i informatike – FOI International Days 2023 koji će se održati od 10. do 12. svibnja 2023. te vas pozivamo da nam se pridružite!

Drugo najveće međunarodno događanje na Fakultetu organizacije i informatike (nakon međunarodne konferencije CECIIS) ove godine organiziramo već petnaesti put. Dan međunarodne suradnje FOI-ja tradicionalno je događanje koje se organizira kontinuirano svako proljeće od 2008. godine (uz iznimku pandemijske 2020. godine), a od 2018. godine to je višednevni događaj nazvan FOI International Days. Cilj Dana međunarodne suradnje jest umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i internacionalizaciju, kao i promoviranje međunarodnih aktivnosti Fakulteta organizacije i informatike te partnerskih inozemnih sveučilišta. Tijekom tih nekoliko dana ugošćujemo inozemne goste s partnerskih institucija, organiziramo pozvana predavanja i panel diskusije, radionice i događanja za studente, kao i sastanke o suradnji te neformalna druženja s ciljem umrežavanja.

Ove godine ugostit ćemo rekordan broj stranih gostiju, nastavnika i osoblja zaduženih za međunarodnu suradnju te studenata, s 10-ak inozemnih institucija, za koje smo prvi dan događanja, u srijedu pripremili uvodni program – upoznavanje našeg Fakulteta, grada i Studentskog centra Varaždin. U četvrtak, 11. svibnja 2023., održat će se glavni dio programa koji će započeti osvrtom voditeljice Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja, Izabele Oletić Tušek, na posljednjih 15 godina internacionalizacije i Dana međunarodne suradnje na FOI-ju, a nastavit će se s tri pozvana predavanja renomiranih stručnjaka u području – Tomislav Fresl, voditelj Odjela za visoko obrazovanje pri Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU) održat će predavanje o programima mobilnosti u Hrvatskoj, Ben De Vleeschauwer imat će predavanje o organizaciji kombiniranih intenzivnih programa, dok će gostujući predavač s Indiana State University u SAD-u, prof. dr. sc. Ricky Fergurson, održati predavanje o međunarodnom brendiranju sveučilišta. Nakon toga slijedi panel diskusija o mobilnosti akademskog osoblja pod nazivom „Internationalization – What's in it for me?“ pod moderiranjem ECTS koordinatorice FOI-ja, izv. prof. dr. sc. Martine Tomičić Furjan. U drugom dijelu programa, 3 nova partnerska sveučilišta FOI-ja predstavit će svoja sveučilišta i fakultete, s naglaskom na mogućnosti za dolazne studente i nastavnike.

Zadnji dan programa, petak, 12. svibnja 2023. rezerviran je za studente. Za studente s CAMPUS 02 Graz organizirali smo posjet Tehnološkom parku Varaždin i radionicu o umjetnoj inteligenciji koju će održati dr. sc. Bogdan Okreša Đurić (za studente FOI-ja rezervirali smo određeni broj mjesta na radionici i posjetu Tech Park Varaždin stoga zainteresirane studente pozivamo da se prijave). Od 10 do 11 sati će se u Info Chill Zoni (tzv. rupa, kafić u podrumu FOI-ja) održati predstavljanje partnerskih sveučilišta na koja studenti mogu ići na Erasmus razmjenu. Također se mogu priključiti pozvanom predavanju nastavnika iz Belgije na temu dizajnerskog razmišljanja, koji će se održati u sklopu kolegija na prijediplomskom studiju IPS-a Poslovni procesi u organizaciji.

Finalni program događanja se nalazi OVDJE.

Molimo sve djelatnike i studente FOI-ja da se prijave za događanja na kojima želite sudjelovati kako bismo raspolagali što točnijim brojem sudionika. PRIJAVNI OBRAZAC.

Veselimo se vašem dolasku!

Organizacijski tim FOI International Days 2023


Preuzmite PDF program

Kontakt za više informacija:
Fakultet organizacije i informatike, Varaždin
Ured za međunarodnu suradnju
Pavlinska 2, 42000 Varaždin
international@foi.unizg.hr
+385 42 390 826