Skip to content Skip to navigation

Dani međunarodne suradnje na FOI-ju - FOI International Days 2024

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite na šesnaestim Danima međunarodne suradnje – FOI International Days 2024 koji će se održati od 15. do 17. svibnja 2024.

Svi nastavnici, djelatnici stručnih službi i studenti dobrodošli su sudjelovati na tradicionalnim Danima međunarodne suradnje Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Kao i prošlih godina, FOI International Days će i ove godine započeti u srijedu (15. svibnja) kad pripremamo dobrodošlicu za strane goste, prezentaciju o Fakultetu, posjet Studentskom centru te obilazak grada Varaždina, a u večernjim satima druženje uz pub kviz. 

U okviru programa Dana međunarodne suradnje održan je i Informativni dan programa Obzor Europa na Fakultetu organizacije i informatike.

Središnji dan događanja je četvrtak, 16. svibnja 2024. Nakon dobrodošlice i uvodnih pozdrava, održat će se tri pozvana predavanja. Prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu, predstavit će važnost održivih akademskih partnerstava na primjeru UNIC mreže. Sveučilište u Zagrebu pridružilo se Europskom sveučilištu postindustrijskih gradova (UNIC) 2020. godine, a ono okuplja osam europskih sveučilišta posvećenih mobilnosti i uključenosti za društveni utjecaj. Zatim će Marco van Hout, kreativni direktor i suosnivač Digital Society School na Amsterdamskom sveučilištu primijenjenih znanosti, govoriti o temi “Transformation by Design: Shaping Partnerships and Global Learning Communities”, dok će Dr. Christopher McGrew iz Center for Global Engagement na Indiana State University u SAD-u govoriti o važnosti suradnje regionalnih institucija. 

Nakon pozvanih predavanja, slijedi zanimljiva panel diskusija o vrlo relevantnoj temi pod nazivom “Empoweing Sustainable Partnerships and Frinedships through Internationalization”. Panel diskusiju će moderirati izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan, prodekanica FOI-ja za znanost, projekte i međunarodnu suradnju. 

Na kraju programa, predstavnici partnerskih institucija iz SAD-a (Pennsylvania State University), Južnoafričke Republike (University of Pretoria) i Njemačke (Aschaffenburg University of Applied Sciences) prezentirat će svoja sveučilišta i fakultete te mogućnosti za mobilnost studenata i djelatnika FOI-ja.

Zadnji dan programa, petak, 17. svibnja 2024. rezerviran je za radionicu za studente pod nazivom „Mini Entrepreneurial Challenge“ te individualne sastanke stranih gostiju s istraživačima iz FOI-jevih laboratorija. Tijekom radionice koju će voditi prof. Jeannette Miller s Penn State-a te izv. prof. dr. sc. Kristina Detelj, studenti FOI-ja će imati prilike surađivati u timovima sa studentima iz SAD-a, Austrije, Slovačke i Francuske te u kratkom roku i u multidisciplinarnim grupama razviti poslovnu ideju. Više informacija, kao i preliminarni program događanja možete pronaći na službenoj stranici FOI International Days 2024.

Molimo sve djelatnike i studente FOI-ja koji žele sudjelovati u programu da se prijave za događanja koja ih zanimaju kako bismo raspolagali što točnijim brojem sudionika. PRIJAVNI OBRAZAC.

Veselimo se vašem dolasku!

FOI International tim

Drugo najveće međunarodno događanje na Fakultetu organizacije i informatike (nakon međunarodne konferencije CECIIS) ove godine organiziramo već šesnaesti puta. Dan međunarodne suradnje FOI-ja tradicionalno je događanje koje se organizira kontinuirano svako proljeće od 2008. godine (uz iznimku pandemijske 2020. godine), a od 2018. godine to je višednevni događaj nazvan FOI International Days. Cilj Dana međunarodne suradnje jest umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i internacionalizaciju, kao i promoviranje međunarodnih aktivnosti Fakulteta organizacije i informatike te partnerskih inozemnih sveučilišta. Tijekom tih nekoliko dana ugošćujemo inozemne goste s partnerskih institucija, organiziramo pozvana predavanja renormiranih stručnjaka i znanstvenika i panel diskusije, radionice i događanja za studente, kao i individualne sastanke te neformalna druženja s ciljem umrežavanja.

 

Kontakt za više informacija:

Fakultet organizacije i informatike, Varaždin

Ured za međunarodnu suradnju

Pavlinska 2, 42000 Varaždin

international@foi.hr

+385 42 390 826