Skip to content Skip to navigation

STRUČNI STUDIJ ITDP OD NOVE AK. GODINE 2023./2024. I U ZAGREBU - VIŠE NA Q&A DAY, 5. LIPNJA ONLINE

Objavljeno: 09.05.2023

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu od nove će akademske godine 2023./2024. svoj stručni prijediplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja izvoditi i u Zagrebu! Studij će se i dalje izvoditi u Varaždinu te Sisku, međutim svoje centre u Križevcima i Zaboku FOI sada seli u Zagreb, i to u moderan prostor Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na adresi Svetošimunska cesta 23, Zagreb.

FOI je jedini fakultet u Hrvatskoj koji povezuje i informatička znanja i poslovne vještine, a svoje je studije nedavno u potpunosti osuvremenio te uveo nove inovativne koncepte poučavanja na sve razine. Prateći trendove brzorastućeg IT sektora i suvremenog tržišta rada, FOI je prepoznao sve veću potražnju za kvalitetnim kadrom koji se ovdje obrazuje i na području glavnog grada, stoga će se ovaj stručni studij moći upisivati i u Zagrebu na ljetnom i jesenskom roku ove godine!

Radi se o suvremenom studiju, koji studente uvodi u dva nova smjeraRazvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju. Nakon prve zajedničke godine, u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema jednom od tih dvaju područja. To je novi iskorak koji je FOI napravio u cilju da studenti što uspješnije mogu primijeniti informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u poslovnom okruženju.

  • Razvoj aplikacija

Razvoj aplikacija stvara temeljnu podlogu za primjenu informacijske tehnologije u okviru suvremenih organizacija. Razumijevanjem principa i iskustvom u razvoju aplikacija na tri najvažnije platforme (Windows, web i mobilne) studenti će biti spremni za potrebe tržišta rada u području IKT te će se lako uključiti u timove koji razvijaju aplikacije u različitim domenama. Svoju specijalizaciju mogu produbiti odabirom svog skupa izbornih predmeta, posebno u trećoj godini kada se odabiru izborni predmeti smjera (npr. Uvod u računalne igre, Administracija poslužitelja, Internet stvari, Računarstvo u oblaku).

  • Informatička podrška poslovanju

Za uspješnu primjenu informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT) u poslovnom okruženju potrebno je osigurati efikasno komuniciranje kojim će se olakšati uvođenje i primjena programske podrške u poslovanju, pripremiti potrebni elementi za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka i rješavanje problema u domeni poslovanja, a sve u cilju podizanja razine digitalne transformacije poslovnih subjekata. Svoju specijalizaciju mogu produbiti odabirom svog skupa izbornih predmeta, posebno u trećoj godini kada se odabiru izborni predmeti smjera (npr. Primjena CMS u poslovanju, Osnove IT menadžmenta, Poslovni rizici, Primjena umjetne inteligencije u poslovanju).

U realizaciji programa studija ostvaruje se suradnja s drugim visokim učilištima te organizacijama privatnog i javnog sektora, a studij je u potpunosti prilagođen studentima koji su paralelno i u radnom odnosu. Popis predmeta na ovom studiju vidite ovdje.

Studenti koji završe ovaj trogodišnji studij stječu naziv prvostupnika/prvostupnice poslovne informatike, čime se studentima otvara mogućnost nastavka školovanja na diplomskoj razini FOI-jevih studija, uz polaganje razlikovnih predmeta.

Želiš znati više o ovome? Dođi na naš webinar o upisima na prijediplomske studije na ljetnom roku 2023. pod nazivom Q&A Day, koji će se održati 5. lipnja 2023. u 13:00 sati.
Samo se trebaš spojiti na ovu poveznicu!

Kontaktirajte nas za više informacija o studiju i upisima!

Studentska referada
  +385 42 390 818 
 
referada@foi.unizg.hr