Skip to content Skip to navigation

Grad Križevci stipendira školarinu za čak tri studenta / brucoša sa područja grada za upis na stručni studij PITUP u Križevcima

Objavljeno: 15.06.2021

U Križevačkom poduzetničkom centru 15. lipnja 2021. godine održana je zajednička konferencija za medije gradonačelnika grada Križevci Marija Rajna, direktorice Križevačkog poduzetničkog centra Jelene Velić, dekanice Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep te vlasnika i direktora poduzeća SPECK Tomislava Tenodija

Cilj konferencije bio je prezentirati intenzivnu suradnju koja se ostvaruje između organizacija privatnog i javnog sektora s akademskim sektorom. Suradnja Fakulteta organizacije i informatike s lokalnim i regionalnim gospodarskim subjektima očituje se kroz kvalitetne odnose u okviru stručne prakse koju obavljaju studenti FOI-ja te širok spektar nastavnih i izvannastavnih aktivnosti. Kako bi dali podršku studiranju zanimanju informatičar koje je deficitarno i zasigurno zanimanje budućnosti Grad Križevci je odlučio financijski podržati najbolje studente s područja Grada, te time direktno utjecati na razvoj lokalne zajednice.

Stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) izvodi se u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci unutar kojeg je ostvarena izuzetno dobra suradnja s pojedinim poslodavcima, poput tvrtke SPECK s kojom FOI provodi i zajedničku akademiju na kojoj studenti mogu steći dodatna razvojna znanja iz HTML, CSS, JavaScript i Reaca, a tijekom koje studenti imaju priliku raditi na razvoju web aplikacije uz pomoć iskusnog mentora -razvojnog inženjera iz Specka.

Ove akademske godine Fakultet organizacije i informatike uspješno inovira stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju u kojem je naglasak na interdisciplinarnom pristupom, kombinirajući informacijske tehnologije i digitalno poslovanje, a izvodi se u Varaždinu, Križevcima, Sisku i Zaboku. Stručni studij razvijamo u dva smjera – (1) Razvoj aplikacija i (2) Informatička podrška poslovanju, kako bismo studentima omogućili razvoj u željenom području.

Osuvremenjeni PITUP temelji se na pojačanoj jezgri informatičkih predmeta koji se provlače kroz svih 6 semestara studija. Nakon prve zajedničke godine u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema području razvoja aplikacija ili informatičkoj podršci poslovanju. Svaki smjer sastoji se od 6 ključnih predmeta koji su raspoređeni od 3. do 6. semestra. Osuvremenjeni PITUP donosi znatno povećanje broja izbornih predmeta. U 3. i 4. semestru studenti/ce imaju na raspolaganju veći broj novih izbornih predmeta koji su orijentirani vještinama i koji su zajednički za oba smjera. U 5. i 6. semestru svaki smjer nudi svoj skup izbornih predmeta koji omogućavaju daljnju specijalizaciju i razvoj vještina unutar područja koje pokriva odabrani smjer.