Skip to content Skip to navigation

Stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja / Primjena informacijske tehnologije u poslovanju - početak nastave u centrima Križevci, Sisak i Zabok

Objavljeno: 24.09.2021
Pisanje na računalu

Nastava na preddiplomskom stručnom studiju Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja / Primjena informacijske tehnologije u poslovanju u stručnim centrima Križevci, Zabok i Sisak počinje u ponedjeljak, 04. listopada 2021. godine. Raspored će biti objavljen nekoliko dana prije početka nastave na web stranicama i u aplikaciji Nastava.

Od ove akademske godine 2021./2022., procesom revizije, a prateći trendove i suvremeno tržište rada Fakultet organizacije i informatike uspješno je inovirao stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju u kojem je naglasak na interdisciplinarnom pristupu, kombinirajući informacijske tehnologije i digitalno poslovanje. Stručni studij na FOI-ju razvija se u dva smjera – (1) Razvoj aplikacija i (2) Informatička podrška poslovanju.

Revidirani studijski program nosi i novi naziv, a to je Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja. Studentima na prvoj godini studija novim se studijem omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na drugoj godini omogućava izbor jednog od ponuđenih smjerova. Studentima se na drugoj godini studija pruža znatno veći broj zajedničkih izbornih predmeta, a na trećoj godini studija postoji veliki broj izbornih predmeta koji su predviđeni za pojedini smjer. Većina izbornih predmeta (zajednički i za smjerove) posebno su usmjereni na praktične vještine iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT).

Novina je i da se od ove akademske godine stručni studij u Sisku izvodi na novoj lokaciji, odnosno u Poduzetničkom inkubatoru – PISAK (https://www.pisak.biz/), dok će se nastava u stručnom centru Križevci i nadalje izvoditi u Razvojnom centru i tehnološkom parku (https://rctp.hr/hr/), a u Zaboku u Upravnoj zgradi Regeneracije (https://www.zabok.hr/stranica/pucko-otvoreno-uciliste-zabok).