Skip to content Skip to navigation

Prvo studijsko putovanje studenata FOI-ja na Fakultet organizacionih nauka

Objavljeno: 30.03.2018

Studenti 3. godine preddiplomskog studija i 1. godine diplomskog studija Ekonomike poduzetništva sudjelovali su u prvom studijskom posjetu Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu koji se održao 27.-28. ožujka 2018. 

Ove godine po prvi puta je organizirano studijsko putovanje na Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beograd. Radi se o fakultetu s kojim FOI već nekoliko godina ima potpisan bilateralni sporazum o suradnji te prijateljsku i sve intenzivniju suradnju. Studenti s informatičkih studija već su sudjelovali na FON hackatonima, gdje su i pobjeđivali. Dok je ovaj puta inicijativa za studijsko putovanje došla od studenata Ekonomike poduzetništva. Ovo putovanje organizirale su doc. dr. sc. Iva Gregurec, Ivana Fojs i Izabela Oletić Tušek iz Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja te Romina Kućar iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera.

Na FON-u su nas dočekali ljubazni domaćini predvođeni Bojanom Ivanović, voditeljicom Ureda za međunarodnu suradnju FON- i izv. prof. dr. sc. Sanjom Marković, prodekanicom za međunarodnu suradnju FON-a. Prvi dan posjete studenti FOI-ja su imali prilike slušati zanimljive prezentacije o brojnim aktivnostima koje provode studentske organizacije koje aktivno djeluju na FON-u (čak 10 organizacija), družiti se sa studentima FON-a te s istima razmijeniti znanja i iskustva. Nakon toga, slijedio je razgled grada uz zanimljive priče povjesničarke iz Beograda i večernji izlazak na kojem su nam društvo pravili studenti i kolege s FON-a.

Drugi su dan naši studenti sudjelovali na Međunarodnom danu FON-a, na kojem su također Izabela Oletić Tušek i Romina Kućar kroz prezentacije predstavile FOI i Sveučilište u Zagrebu. Osim sudjelovanja na međunarodnom info danu, studenti su uz pratnju doc.dr.sc. Ive Gregurec prisustvovali zanimljivim predavanjima u sklopu kolegija „Marketing strategije u onlajn okruženju“ koje su držale redovita profesorica Radmila Janičić i docentica Marija Jović. Nakon predavanja studenti su dobili uvid u rad Istraživačko-razvojnog centra FON-a, kao i u aktivne projekte koje studenti razvijaju u suradnji s Centrom te ideje za start-up-ove studenata FON-a.

Naši studenti bili su oduševljeni FON-om, svojim kolegama i Beogradom, kao i cjelokupnim iskustvom. Izdvajamo nekoliko njihovih poruka:

"Lijepo iskustvo uz ljubazne i komunikativne domaćine. Preporuka za mlađe generacije: više studijskih putovanja!"

"Bilo je ekstra. Ekipa s FON-a odlična, fakultet i njihove aktivnosti izvrsne."

"Divan grad i divni ljudi. Vrijedi ponoviti. Ostaje uspomena za cijeli život."

"Posjet FON-u je najbolje iskustvo studiranja na FOI-ju dosada. Preporučio bih ga svakom studentu FOI-ja."

"Lijep grad, super, zabavno, druženje, prijateljstvo, zanimljivo, motivirajuće."

"Bilo je jako lijepo, lijep grad, zanimljiva predavanja, ali bilo bi dobro da je trajalo jedan dan duže."

Početkom sljedeće akademske godine očekujemo uzvratan posjet studenata s FON-a te se nadamo kako će ovo studijsko putovanje i umrežavanje studenata dvaju srodnih fakulteta iz regije postati tradicija.