Skip to content Skip to navigation

Studenti i zaposlenici FOI-ja posjetili Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu

Objavljeno: 13.03.2024

Čak 24-ero studenata i 9-ero djelatnika Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike posjetilo je Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu u periodu od  5. do 7. ožujka 2024. godine.

Ove godine je Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja organizirao treće studijsko putovanje studenata na Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beogradu. FOI već dugi niz godina intenzivno surađuje s FON-om, u više smjerova: projektna suradnja, znanstveno-istraživačka suradnja, mobilnost studenata te nastavnog i nenastavnog osoblja. Osim toga, FOI je akademske godine 2022./2023. proširio svoju suradnju s FON-om na Erasmus+ bilateralni sporazum koji je već zaživio te studenti odlaze na prve mobilnosti.

I ove su godine na studijskom boravku sudjelovali studenti svih godina i smjerova FOI-ja. Ovo je također bila prilika da se studenti različitih usmjerenja, informatičkih i ekonomskih,  upoznaju i međusobno povežu. Studente je pratilo i nekoliko zaposlenika FOI-ja; prodekanica za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan; prodekan za poslovanje i ljudske potencijale, izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić; doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić, ECTS koordinatorica na FOI-ju; izv. prof. dr. sc. Iva Gregurec te Martina Đuras Sekovanić iz Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja.

Prvog je dana posjete sve prisutne pozdravila prodekanica za međunarodnu suradnju FON-a, prof. dr. sc. Sandra Jednak te je okupljenima održala zanimljivu prezentaciju o FON-u. Nakon toga, Fakultet organizacije i informatike predstavila je izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan, dok su studenti FOI-ja i FON-a prezentirali studentske organizacije na svakom od fakulteta. Posebno je zanimljiva bila posjeta Službi za transfer znanja i inovaciono poduzetništvo FON-a gdje su domaćini ispričali na koji način podržavaju razvoj studentskih startupova kroz predinkubacijski mentorski program na FON-u. Večer je bila rezervirana za druženje i umrežavanje.

U četvrtak, drugog dana posjete, studenti FOI-ja sudjelovali su na Međunarodnom danu FON-a, gdje se FOI predstavio kao gostujući fakultet te kao potencijalna destinacija za Erasmus+ mobilnost studenata FON-a. Osim toga, domaćini su za studente FOI-ja organizirali i posjet Nelt Grupi, vodećoj  kompanija u pružanju usluga logistike, distribucije robe široke potrošnje, farmaceutskih prizvoda i trade marketinga. Poslijepodne je bilo rezervirano za turistički obilazak Beograda uz pratnju vodiča, a večer za neformalna druženja.

Paralelno sa studijskim posjetom u Beogradu, predstavnici Uprava dvaju Fakulteta, održali su nekoliko zajedničkih radnih sastanaka. Ispred FOI-ja, sastancima su nazočili dekanica, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa;  prodekanica za znanost, projekte i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan; prodekan za poslovanje i ljudske potencijale izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić; prodekan za  nastavu i studente, izv. prof. dr. sc Zlatko Stapić te nastavnici prof. dr. sc. Igor Balaban i prof. dr. sc. Neven Vrček.

Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu, zanimljivom programu i vremenu!

U nastavku možete vidjeti galeriju fotografija sa studijskog posjeta FON-u.