Skip to content Skip to navigation

Studenti FOI-ja po drugi puta posjetili Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beogradu

Četrdeset studenata i šestero djelatnika Fakulteta organizacije i informatike sudjelovalo je u 2. studijskom posjetu Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu koji se održao od 23. do 25. ožujka 2019. godine.

Ove je godine po drugi puta Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja organizirao studijsko putovanje na Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beogradu. FOI već nekoliko godina ima potpisan bilateralni sporazum o suradnji s FON-om te prijateljsku i sve intenzivniju suradnju, a uskoro će studenti FOI-ja na FON moći ići i na Erasmus razmjenu (i obrnuto). Ove godine u posjetu su sudjelovali studenti svih godina i smjerova studija, broj informatičara i ekonomista je bio podjednak jer je jedna od ideja studijskog putovanja da se studenti FOI-ja međusobno upoznaju i povežu. Studente je pratilo i nekoliko zaposlenika FOI-ja (doc. dr. sc. Iva Gregurec, doc. dr. sc. Petra Grd, dr. sc. Bogdan Okreša Đurić, Zoran Tanasić – CPSRK, Izabela Oletić Tušek i Martina Đuras – Ured za međunarodnu suradnju).

Prvog dana posjete profesorica Vesna Damjanović, vrsna stručnjakinja u području, je studentima prezentirala Case study metodologiju i rješenja, nakon čega su studenti FON-a predstavili brojne aktivne studentske organizacije i projekte koje provode. Večer je bila rezervirana za razgledavanje Beograda uz vodiča te druženje i umrežavanje.

Drugi su dan studenti i djelatnici FOI-ja sudjelovali na Međunarodnom danu FON-a, gdje se FOI i predstavio kao jedno od gostujućih sveučilišta. Studenti su dobili uvid u rad Istraživačko-razvojnog centra FON-a, kao i u aktivne projekte koje studenti razvijaju u suradnji s Centrom. Nakon toga su posjetili Impact Hub Beograd, a  sljedeći dan Naučno-tehnološki park Beograd.

Fotografije s 2. studijskog putovanja pogledajte u nastavku.