Skip to content Skip to navigation

Pozvano predavanje Dore Ćurković: UX/UI dizajn u praksi

Objavljeno: 04.05.2023

U ponedjeljak 8. svibnja 2023. godine od 15:00 sati u dvorani 3 FOI 1 pozvano predavanje održat će Dora Ćurković, mag. inf. iz digitalne agencije DECODE. Predavanje će se održati u okviru nastave na predmetima "Razvoj interaktivnih sustava" i "Multimedijski sustavi", a na njega su pozvani svi zainteresirani studenti i nastavnici.

Dora Ćurković bivša je studentica FOI-ja koja se desetak godina bavi različitim aspektima dizajna, a UX/UI dizajnom profesionalno se bavi posljednje 3 godine, od kada radi u više digitalnih agencija. Trenutno je na poziciji Product Design Team Leada u agenciji DECODE. Radila je na razvoju novih digitalnih proizvoda, novih funkcionalnosti, ali i na analiziranju i poboljšavanju postojećih rješenja.

Tema predavanja je proces dizajna korisničkog iskustva i korisničkih sučelja u praksi. Kroz predavanje Dora će nas upoznati s UX industrijom i oblicima projekata, a zatim će kroz primjere predstaviti sve faze dizajna i kako se različite metode dizajna koriste u radu na projektu. Naglasak će biti na procesu otkrivanja (research i product discovery), sam konceptualni i UI dizajn, komunikaciji s razvojnim inženjerima (handover za developere) te testiranju dizajna s korisnicima.