Skip to content Skip to navigation

Predavanje dizajnera iz tvrtke UX Passion

Objavljeno: 15.12.2016

Pozivamo vas na predavanje g. Hrvoja Bielena i g. Andreja Antolovića, vizualnih i UX dizajnera iz tvrtke UX Passion. Pozvano predavanje održat će se u okviru predmeta Multimedijski sustavi 20.12.2016. godine u 12:15 sati u dvorani 3, 2. kat, zgrada FOI 1, s predviđenim trajanjem od 90 minuta. 

Tema predavanja je "Dizajn korisničkog iskustva (UX) – primjeri iz prakse" kroz koju će predavači pojasniti što je to korisničko iskustvo (User Experience, UX) te kako dizajnirati što bolje korisničko iskustvo kod web mjesta i aplikacija. Naizgled jednostavna vještina u stvarnosti je kompleksan set metodologija i praksi kojima je cilj premostiti jaz između računala i čovjeka. UX dizajner je titula koja nije postojala prije 10-tak godina, a proizašla je iz potrebe za olakšavanjem korištenja i razumijevanja web stranica i aplikacija. Kroz predavanje ćemo se upoznati s definicijom UX-a, ulogom UX dizajnera kroz razvojni proces interaktivnih sustava i  primjerima iz prakse.

Temu će predstaviti Hrvoje Bielen, diplomirani dizajner sa Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s dugogodišnjim iskustvom oblikovanja interaktivnih sustava i digitalnih medija, i Andrej Antolović, diplomirani dizajner s Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, specijaliziran za UX dizajn, UI dizajn, video i fotografiju. UX Passion je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu specijalizirana za UX dizajn, upotrebljivost i razvoj proizvoda na svim digitalnim platformama, koja isporučuje najkvalitetnija korisnička iskustva i rješenja za klijente iz cijelog svijeta, a neki od njih su velika imena s popisa Fortune 500.

Svi zainteresirani pozvani su na predavanje, a svoj dolazak možete registrirati na https://events.foi.hr/event/public/show/146.