Skip to content Skip to navigation

Pismo dekanice prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep studentima FOI-ja

Objavljeno: 20.09.2021
Nina Begičević Ređep

Poštovane studentice i studenti, objavljujemo pismo koje je dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep uputila studentima Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu uoči početka nove akademske godine 2021./2022.

Poštovane brucošice i brucoši!

Upis na fakultet jedan je od najvećih životnih i intelektualnih uspjeha i na tome vam ovom prilikom najiskrenije čestitam!

Ujedno, zahvaljujem na povjerenju koje ste nam dali upisom studija na našem Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a koji djelujući skoro 60 godina ostvaruje svoju misiju da kao visokoobrazovna, međunarodno prepoznatljiva institucija u interdisciplinarnom području informatike, organizacije i poslovanja, kroz izvrsnost te sinergiju istraživačkog, stručnog i nastavnog rada, obrazuje dugoročno konkurentne pojedince na tržištu rada i nositelje gospodarskih i društvenih promjena.

Kao brucošice i brucoši ulazite u akademsku zajednicu FOI-ja koju čini 3000 studenata te 150 nastavnika i stručnog osoblja. U širem smislu, postajete i dio najvećeg hrvatskog sveučilišta - Sveučilišta u Zagrebu s više od 70 000 studenata, a čija je FOI jedna od sastavnica.

Više od 500 partnerskih tvrtki s kojima FOI ima aktivnu suradnju omogućuje nam brzi prijenos stručnih znanja i iskustva iz privrede na Fakultet. Naši partneri sudjeluju u kreiranju i izvođenju nastave te osiguravaju mjesto za stručnu praksu za sve naše studente preddiplomskih i diplomskih studija. Inovativne metode učenja i poučavanja poput učenja temeljenog na radu, kao i obvezna praksa na svim razinama studija, FOI čini jedinstvenim fakultetom u Hrvatskoj.

Nadalje, ponosi smo što će brojni partneri FOI-ja u europskom i svjetskom istraživačkom prostoru omogućiti vašu mobilnost te internacionalizaciju vašeg studiranja.

Dopustite da vas na početku jednog od najuzbudljivijih razdoblja vaših života i ohrabrim. Vjerujem da ćete tijekom studija pokazati svoju predanost, ustrajnost i marljivost te hrabro stremiti prema zadanom cilju otvarajući pritom vrata novim prilikama i izazovima koje će vam FOI nuditi.

Znamo da akademska godina koja je pred nama nosi i brojne izazove, a s nekima od njih vi ste se već i susreli tijekom proteklih godina. FOI, kao jedan od pionira uvođenja nastave na daljinu i inovativnih metoda poučavanja u Hrvatskoj, i u ovom trenutku nastavlja unaprjeđivati svoje procese i sustave, a kako bismo našim studentima i nastavnicima ostali sigurno i ugodno okruženje za učenje i rad, usklađeno s trenutnom situacijom u svijetu te  modernim trendovima u obrazovanju.

U nadi da će vam, u skladu s vašim osobnim viđenjem vaše budućnosti, FOI omogućiti osobni razvoj i postati partner na putu prema željenoj karijeri,

Lijepo vas pozdravljam i veselim se našim druženjima na Fakultetu.

 

Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep
Dekanica 

Varaždin, rujan 2021.