Skip to content Skip to navigation

Promovirana 482 FOI-jeva prvostupnika/ca i magistra/ica

U petak, 30. lipnja i u subotu, 1. srpnja 2023., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je svečana promocija prvostupnica i prvostupnika informatike i ekonomije te prvostupnica i prvostupnika poslovne informatike, kao i magistrica i magistara informatike i ekonomije Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine FOI je promovirao 482 promoventa.

Uz dekanicu Fakulteta prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep, promovente su u svijet akademskih građana uveli i prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prodekanica za nastavu i studente prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić, prodekan za studijske programe prof. dr. sc. Dragutin Kermek i prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

U akademskoj godini 2021./2022. i 2022./2023. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu promovirano je 79 prvostupnika poslovne informatike, 94 sveučilišnih prvostupnika ekonomije, 149 sveučilišnih prvostupnika informatike, 59 sveučilišnih magistara ekonomije, 101 sveučilišnih magistara informatike i sveučilišnih magistara edukacije informatike.

U svom obraćanju promoventima, dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep je poručila:

„Svoje znanje i diplomu stekli ste na Fakultetu koje će ove godine proslaviti 61. godišnjicu od osnivanja, a zagrebačko Sveučilište kojem pripadamo spada među najstarija europska sveučilišta sa 354 godine postojanja. Svoja znanja stekli ste u procesu koji se temelji na provjerenoj tradiciji i kvaliteti, na Sveučilištu na kojem studira 80 000 studenata na čak 34 sastavnice koje spadaju među 500 najboljih na prestižnoj Šangajskoj listi najboljih svjetskih sveučilišta.

Informatički studij FOI-ja spadaju u 20 najatraktivnijih studijskih programa u bazenu s više od 500 svih studijskih programa u Hrvatskoj. Studij Ekonomike poduzetništva ističe se svojom interdisciplinarnošću te uspješno spaja poduzetništvo, organizaciju, poslovanje i informatiku. Kvaliteta naših studenata, inovativni koncepti učenja i poučavanja poput projektno izvođenih predmeta, učenja temeljenog na radu, primjene digitalnih tehnologija, stučne prakse, intenzivne suradnje s poslodavcima, internacionalizacije samo su neke od posebnosti našeg Fakulteta koje stvaraju kvalitetan kadar izuzetno tražen na tržištu rada. Suradnja Fakulteta s više od 500 tvrtki omogućava prijenos znanja i iskustva te kvalitetnu pripremu naših studenata za tržište rada.

Važan pokazatelj osobne vrijednosti je obrazovanje koje ste stekli i mjesto gdje ste ga stekli i zbog toga nemojte zaboraviti da svaki vaš uspjeh podiže ugled Fakulteta, kao što je i uspjeh Fakulteta vaš uspjeh. Nemojte nikad zaboraviti da je FOI vaš Fakultet, budite ponosan alumni fakulteta i vraćajte se na Fakultet s veseljem prenositi svoja znanja i iskustva budućim generacijama studenta.

Nemojte zapostaviti veze koje ste međusobno uspostavili tijekom studija te prijateljske veze obogatite i poslovnom suradnjom. Umrežite se i surađujte, pomognite jedni drugima i u poslovnim situacijama u budućnosti. Probleme koje ćete trebati rješavati traže usklađene napore i znanje većeg broja ljudi, pa o vašoj spremnosti za suradnju s drugima ovisi i vaš i njihov uspjeh.

Vjerujte u sebe jer ste dokazali da ste vrijedni i sposobni i niti jedan cilj za vas nije neostvariv.

Želim vam puno uspjeha i osobne sreće u izazovima koji vas očekuju i veselim se ponovnim susretima na našem Fakultetu!

Vi ste naš ponos i najveća vrijednost FOI-ja!"

Iskreno čestitamo svim promoventima!