Skip to content Skip to navigation

Pismo dekanice prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep studentima FOI-ja

Poštovane studentice i studenti, objavljujemo pismo koje je dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep uputila studentima Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu uoči početka nove akademske godine 2020./2021.

Poštovane studentice i studenti, 
 
prije svega, našim brucošima želim srdačnu dobrodošlicu na Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a svim našim studenticama i studentima uspješnu novu akademsku godinu! 

Pred nama je nova akademska godina koja nosi i izazove. Neizvjesnost koju donosi epidemiološka situacija potaknula je brojne i brze promjene kako u načinima učenja i poučavanja, tako i razmišljanja, i na Fakultetu, ali  i izvan njega. Smatram da smo zajedničkim trudom i radom uspješno završili prethodnu akademsku godinu i da možemo biti ponosni na postignute rezultate. Hvala vam na suradnji i podršci jer jedino zajedničkim, usklađenim i odgovornim djelovanjem možemo prebroditi takve situacije i biti uspješni u našem djelovanju.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu temeljito se i intenzivno priprema za izvođenje nastave u akademskoj godini 2020./2021., a kako bi vam pružio sigurno okruženje za kvalitetan i nesmetan nastavak vašeg obrazovanja. Nastavu u novoj akademskoj godini izvodit ćemo u skladu s akreditiranim studijskim programima u hibridnom modelu, kombinacijom kontaktne nastave i nastave na daljinu. Poštujući epidemiološke preporuke, predavanja na predmetima naših studijskih programa izvodit će se na daljinu, dok će se seminarska nastava i laboratorijske vježbe izvoditi u kombinaciji nastave na daljinu i kontaktne nastave. Također, pomno osmišljeni raspored prilagođen za rad u manjim grupama dodatno doprinosi smanjenju broja istovremeno fizički prisutnih studenata i nastavnika u zgradi Fakulteta.  

Nastava će ove akademske godine započeti u ponedjeljak, 28. rujna 2020., a o rasporedu predavanja za različite studijske programe i godine bit ćete pravovremeno obaviješteni tijekom rujna na našim mrežnim stranicama, ali i kroz druge komunikacijske kanale. 

Želim istaknuti kako je Fakultet organizacije i informatike već prepoznat kao jedan od vodećih Fakulteta u kvalitetnom izvođenju nastave na daljinu te da će naši nastavnici, kao i stručni tim za podršku nastavi na daljinu, nastaviti činiti sve kako biste, uz potrebnu podršku i kvalitetnu nastavu, postigli željene rezultate. Više od 400 e-predmeta Fakulteta organizacije i informatike spremno je za početak nove akademske godine, kao i digitalni nastavni materijali u sustavu za e-učenje koji će biti korisni svakom studentu, a posebice visokorizičnim (ranjivim) skupinama koje neće moći prisustvovati kontaktnoj nastavi. 

Također, na početku nove akademske godine, otvaramo novoopremljene računalne dvorane koje će naši studenti moći koristiti za praćenje kontaktne nastave, a dodatno, našim studentima, prema jasnim kriterijima odabira, bit će dostupna i mogućnost posudbe prijenosnih računala za praćenje nastave na daljinu te korištenje dodatnih e-resursa poput e–knjiga. Za posudbu prijenosnih računala, kao i drugih e-resursa, bit će zaduženi naši centri za informatičku i drugu podršku studentima.  

Nadalje, pozivam vas da proučite detaljne upute o organizaciji i provođenju nastave u zimskom semestru 2020./2021., te e-predmet Vodič kroz FOI koji će biti otvoren u sustavu za e-učenje, a sadržavat će sve potrebne materijale i preporuke za FOI studente i posebno studente 1. godina studija. Na našem portalu FOI Online redovito možete pratiti nove sadržaje vezano uz nastavu na daljinu. 

Još jednom, apeliram da ostanete odgovorni u poštivanju propisanih protuepidemijskih i higijenskih mjera te da time zaštitite sebe i druge kolege, profesore i djelatnike Fakulteta, ali i svoje najbliže. Situacija nas obvezuje na nošenje zaštitnih maski, redovito pranje i dezinficiranje ruku te držanje propisanog međusobnog razmaka od najmanje 1,5 metra. Molimo da posebno obratite pažnju i za osobnu zaštitu obavezno koristite dezinfekcijske barijere i sredstva postavljena na ulazima u naše zgrade te da nosite zaštitne maske. Za sve naše studente osigurali smo zaštitne maske s FOI logotipom koje ćete primiti početkom akademske godine.

Na kraju, molim za vaše strpljenje, toleranciju i međusobno poštivanje jer jedino tako svi zajedno možemo ostvariti zadane ciljeve u novoj akademskoj godini 2020./2021. Također, jamčim vam da ćemo dati sve od sebe da sve izazove, nedoumice i eventualne poteškoće i dalje rješavamo partnerski i transparentno.

U nadi da će vam FOI omogućiti daljnji osobni razvoj i biti važan partner u ranom razvoju vaše karijere, želim vam puno sreće u novoj akademskoj godini i veselim se našem druženju u prostorima Fakulteta, kao i u online okruženju!
 
 
Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep
Dekanica