Skip to content Skip to navigation

Promovirano 538 FOI-jevih prvostupnika/ca i magistara/ica

U petak i u subotu, 1. i 2. srpnja 2022., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je svečana promocija prvostupnica i prvostupnika informatike i ekonomije te stručnih prvostupnica i prvostupnika poslovne informatike, kao i magistrica i magistara informatike i ekonomije Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine FOI je promovirao 538 promovenata.

Uz dekanicu Fakulteta prof. dr. sc. Ninu Begičević Ređep, promovente su u svijet akademskih građana uveli i prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prodekanica za nastavu i studente prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić, prodekan za studijske programe prof. dr. sc. Dragutin Kermek i prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

U akademskoj godini 2020./2021. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu promovirano je 165 prvostupnika informatike, 77 prvostupnika ekonomije, 120 stručnih prvostupnika poslovne informatike, 109 magistara informatike te 67 magistara ekonomije.

U svom obraćanju promoventima, dekanica Fakulteta profesorica dr. sc. Nina Begičević Ređep je poručila:

„Važan pokazatelj osobne vrijednosti je obrazovanje koje ste stekli i mjesto gdje ste ga stekli i zbog toga nemojte zaboraviti da svaki vaš uspjeh podiže ugled Fakulteta, kao što je i uspjeh Fakulteta vaš uspjeh. Nemojte nikad zaboraviti da je FOI vaš Fakultet, budite ponosan alumni fakulteta i vraćajte se na Fakultet s veseljem prenositi svoja znanja i iskustva budućim generacijama studenta. Postoji snažan zajednički interes za to da stalno obnavljate i unapređujete svoje znanje u suradnji s nama jer je ugled Sveučilišta i Fakulteta prvenstveno posljedica rezultata koje postižu studenti koji na njemu diplomiraju ili stječu znanstvena zvanja.

Nemojte zapostaviti veze koje ste međusobno uspostavili tijekom studija te prijateljske veze obogatite i poslovnom suradnjom. Umrežite se i surađujte, pomognite jedni drugima i u poslovnim situacijama u budućnosti.

Vjerujte u sebe jer ste dokazali da ste vrijedni i sposobni i niti jedan cilj za vas nije neostvariv.

Želim vam puno uspjeha i osobne sreće u izazovima koji vas očekuju i veselim se ponovnim susretima na našem Fakultetu!

Vi ste naš ponos i najveća vrijednost FOI-ja!"

Iskreno čestitamo svim promoventima!