Skip to content Skip to navigation

Otvoren je natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Splitu

Otvoren je natječaj za prijavu na Erasmus+ kombinirani (blended) intezivni program (BIP) pod nazivom „Transform to sustain: Sustainable future enabled by digital transformation“ kojeg organizira Fakultet organizacije i informatike. Fizički dio održat će se u Splitu od 25. lipnja do 1. srpnja 2023., a prilike za sudjelovanje ima 3-oje studenata s FOI-ja. Rok za prijavu je srijeda, 29. ožujka 2023.

Erasmus+ kombinirani intenzivni program „Transform to sustain: Sustainable future enabled by digital transformation“ će polaznicima ponuditi priliku da se upoznaju s kreativnim metodama i tehnikama za analizu potreba kupaca, mogućnostima promjena i načinima poboljšanja poslovanja osmišljavanjem novih održivih poslovnih modela. Pritom je naglasak na stvaranju i razvoju inovativnih ideja vezanih uz primjenu odabranih modernih digitalnih tehnologija, koje poslovnu promjenu čine digitalnom.

Osim FOI-ja, u BIP-u sudjeluju studenti i nastavnici s 4 partnerska sveučilišta: Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS), Nizozemska, ESIEA, Francuska, University of Žilina, Slovačka te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu.

Predavači s FOI-ja će biti izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan (koja je ujedno i koordinatorica programa), izv. prof. dr. sc. Iva Gregurec, izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek te izv. prof. dr. sc. Igor Pihir, a u provedbi će sudjelovati i 3 studenta s FOI-ja.

Studenti će sudjelovati u on-line i on-site nastavi (u Splitu). On-line dio predloženog programa uključivat će kombinaciju predavanja, analiza studija slučaja, individualnih i timskih provjera rada. Studenti će formirati međunarodne timove, po mogućnosti sastavljene iz različitih studijskih profila i polja te će raditi na inovativnom i održivom digitalnom rješenju stvarnog problema. Virtualna nastava bit će podržana online platformom za obuku (Moodle kolegij) kao i putem online alata za suradnju za jednostavnu online komunikaciju između članova tima, svih polaznika i nastavnika.

Sva stečena znanja studenti će testirati i primijeniti na stvarnom primjeru, u organizaciji na jednom od hrvatskih otoka, kako bi iskusili izazov rješavanja konkretnog problema i rješavanja pitanja vezanih uz održivost otoka. Zbog toga će se fizička mobilnost odvijati na Sveučilištu u Splitu, a planira se organizirati i izlet na otok.

Za uspješno završenje programa studenti će dobiti 3 ECTS-a, koji će im biti upisani u ISVU kao dodatni bodovi izvan obaveznih na studijskom programu.

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti ovdje. U prijavi je, osim osnovnih informacija o sebi, potrebno napisati kratku motivaciju za sudjelovanje (do 350 riječi). Prijavljeni studenti će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija FOI-ja za rangiranje studenata prijavljenih na Erasmus+ BIP.

Rok za prijavu je srijeda, 29. ožujka 2023.

Za više informacija možete se obratiti izv. prof. dr. sc. Martini Tomičić Furjan na mail (mtomicic@foi.unizg.hr) ili Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja (international@foi.unizg.hr, FOI 1, 1. kat, kabinet 41).