Skip to content Skip to navigation

Objavljen je natječaj za Erasmus razmjenu studenata u ak. godini. 2020./2021.

Otvoren je natječaj za odlazak na Erasmus razmjenu u 2020./21. Sad je pravo vrijeme da iskoristiš ovu priliku i postaneš dio Erasmus obitelji! Natječaj je otvoren do 21. veljače 2020.

Sveučilište u Zagrebu na temelju sklopljenih Erasmus+ međuinstitucijskih sporazuma s inozemnim visokoškolskim ustanovama iz programskih zemalja (KA103) raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2020./2021.

Pozivamo studente FOI-ja zainteresirane za studijski boravak (razmjenu) da pažljivo pročitaju natječaj (i privitke natječaju) te prouče mogućnosti koje postoje za FOI.

Odlična nova vijest za sve studente zainteresirane za Erasmus razmjenu jest da su iznosi stipendija dodatno povećani, pa tako novi iznosi za ak. god. 2020./21. glase:

1. za studente koji  odlaze  u  Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 470 €,
2. za studente koji  odlaze  u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će 520 €
3. za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku, Švedsku ili Ujedinjeno Kraljevstvo mjesečni iznos potpore iznosit će 520 €.
 

Poveznica na objavljen natječaj i natječajnu dokumentaciju.

Za informacije vezane uz proces prijave na natječaj kontaktirajte

Informacije o mobilnosti relevatne studentima FOI-ja saželi smo u jednu brošuru – popularnu FOI PUTOVNICU – Zašto, kamo i kako otići na razmjenu? Svoj primjerak u tiskanom obliku potražite na hodnicima FOI-ja ili u Uredu za međunarodnu suradnju.

Za usporedbu i odabir studijskih programa i predmeta kontaktirajte

  • ECTS koordinatoricu, doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan

Rok za prijavu je 21. veljače 2020. (12:00 sati, online i papirnato)

Više informacija o partnerskim sveučilištima, kao i kriterijima za rangiranje, možete pronaći na web stranicama FOI-ja.

POSEBNE NAPOMENE:

  1. Fakultet organizacije i informatike donio je odluku o dodatnom financiranju (od 150,00 EUR mjesečno)  za dva studenta koji se odluče za razmjenu na jednom od tri francuska partnerska sveučilišta (ESIEA, EPITECH, UPEC). Odluka se nalazi OVDJE.
  2. FOI će studentima druge i treće godine preddiplomskog studija te studentima prve i druge godine diplomskog studija izdati potvrdu o znanju stranog jezika (engleski ili njemački jezik)
  3. Studentima prve godine preddiplomskih studija potvrdu o znanju stranog jezika izdaje škola stranih jezika. Cijena je oko 350 kn te u slučaju uspješnog polaganja certifikata, FOI će sufinancirati pola iznosa. Za više informacija javite se na international@foi.hr