Skip to content Skip to navigation

Najava natječaja za Erasmus+ stručnu praksu u inozemstvu u ljetnom semestru 2018./19.

Obavještavamo studente FOI-ja kako će Sveučilište u Zagrebu krajem listopada ili početkom studenoga objaviti natječaj za Erasmus+ stručnu praksu u inozemstvu. Natječaj će biti namijenjen studentima koji žele ići na praksu u 2019. godini, odnosno u ljetnom semestru akademske godine 2018./19, a bit će otvoren 2-3 tjedna.

Studenti (posebice diplomskog studija) koji žele ići na Erasmus+ stručnu praksu u zadnjem (ljetnom) semestru diplomskog studija, morali bi se prijaviti na ovaj natječaj, stoga pozivamo zainteresirane da se što prije jave Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja na konzultacije te počnu tražiti potencijalne poslodavce. Stručna praksa u inozemstvu je iskustvo neprocjenjivo za osobni i profesionalni razvoj studenta, te vrlo cijenjeno kod zapošljavanja.

Više informacija o Erasmus+ stručnoj praksi može se pronaći na FOI webu.

Traženje prakse je moguće i preko raznih portala: globalplacement.com, erasmusintern.org, trainingexperience.org, erasmusplus.org, praxisnetwork.eu, advantageaustria.org.

Minimalno trajanje Erasmus+ stručne prakse je 2 mjeseca, a maksimalno 12 mjeseci. Za vrijeme obavljanja stručne prakse, student dobiva mjesečnu financijsku potporu (iznos ovisi o zemlji u kojoj se praksa odrađuje).

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama u jednoj od programskih zemalja, a to su države članice EU, te Island, Norveška, Lihtenštajn, Makedonija i Turska. Mobilnost nije moguće ostvariti u Švicarskoj. Stručnu praksu nije moguće obavljati u institucijama Europske unije i ostalim organizacijama čija djelatnost obuhvaća programe EU.

Kontakt:

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja,

FOI 1, 1. kat, kabinet 56

e-mail: international@foi.hr

tel: 042 390 826