Skip to content Skip to navigation

Najava 3. kruga natječaja za odlazak na Erasmus+ stručnu praksu u ak. godini 2018./19.

Obavještavamo studente FOI-ja da će Sveučilište u Zagrebu tijekom veljače 2019. godine objaviti još jedan natječaj za Erasmus+ stručnu praksu u inozemstvu. Natječaj će biti namijenjen studentima koji žele ići na praksu od svibnja 2019. godine te se vratiti najkasnije do 30. rujna 2019. godine. Natječaj će biti otvoren oko tri radna tjedna.

Pozivamo studente (posebice diplomskog studija) koji žele ići na Erasmus+ stručnu praksu da se prijave na ovaj natječaj. Važno je istaknuti da je minimalno trajanje Erasmus+ stručne prakse dva mjeseca. Zainteresirani studenti se mogu javiti Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja na konzultacije te početi tražiti potencijalne poslodavce. Stručna praksa u inozemstvu je neprocjenjivo iskustvo za osobni i profesionalni razvoj studenta, te vrlo cijenjena referenca kod zapošljavanja.

Za vrijeme obavljanja stručne prakse, student dobiva mjesečnu financijsku potporu (iznos ovisi o zemlji u kojoj se praksa odrađuje), a s potencijalnim posladavcem samostalno dogovara iznos plaće (ukoliko ju dogovori).

Više informacija o Erasmus+ stručnoj praksi može se pronaći ovdje.

Traženje prakse je moguće i putem raznih portala: globalplacement.com, erasmusintern.org, trainingexperience.org, erasmusplus.org, praxisnetwork.eu, advantageaustria.org.

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama i organizacijama u jednoj od programskih zemalja, a to su države članice EU te Island, Norveška, Lihtenštajn, Makedonija i Turska. Mobilnost nije moguće ostvariti u Švicarskoj (za to postoji poseban natječaj). Stručnu praksu nije moguće obavljati u institucijama Europske unije i ostalim organizacijama čija djelatnost obuhvaća programe EU.

 

Kontakt:

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja,

FO1, 1. kat, kabinet 56

e-mail: international@foi.hr

tel: 042 390 826