Skip to content Skip to navigation

Što nakon preddiplomskog studija? Ovo su opcije koje Vam nudi FOI!

Objavljeno: 18.02.2020

Nalazite se pred završetkom preddiplomskog studija i razmišljate u kojem smjeru krenuti dalje? U nastavku pročitajte zašto je dobro upisati diplomski studij i koje opcije Vam nudi Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu!

KOJE VAM OPCIJE NUDI FOI?

DIPLOMSKI STUDIJ INFORMATIKE  (mag. inf.)

DIPLOMSKI STUDIJ EKONOMIKA PODUZETNIŠTVA  (mag.oec.)

 

8 RAZLOGA ZAŠTO UPISATI DIPLOMSKI STUDIJ!

  1. Poboljšavate svoje izglede za zapošljavanje

Diplomski studij (magisterij) s akreditiranog fakulteta ili sveučilišta ističe svaki životopis na tržištu rada, poboljšava izglede za zaposlenje i pruža značajnu prednost prilikom pregovaranja o uvjetima zaposlenja, poput plaće i drugih pogodnosti. Nakon završetka diplomskog studija, osobe ulaze na tržište s većim samopouzdanjem i boljim poznavanjem sadržaja u svom području. Veće znanje, iskustvo i mogućnosti umrežavanja koje dolaze sa završetkom magisterija, olakšavaju pronalazak željenog posla.

  1. Lakše se usmjeravate u karijeri

Vrlo često nakon trogodišnjeg obrazovanja, mladi diplomanti nisu sigurni što bi htjeli raditi i čime bi se htjeli baviti, a postoji velika šansa da će im upravo diplomski studij dati odgovore na ta pitanja i dodatno ih usmjeriti. Isto tako, osobe koje imaju posao, ali traže nešto novo, izazovno ili samo promjenu - polazna točka za to će im vjerojatno biti dobar program diplomskog studija.

  1. Ubrzavate svoju karijeru

Iako diploma prvostupnika može zauzeti dobru poziciju za početnu poslovnu razinu, mogućnosti napredovanja unutar određene tvrtke mogu biti ograničene bez dodatnog stupnja obrazovanja. Diplomski studij omogućava bolju kvalifikaciju za posao, bolju poziciju u poduzeću, pa samim time i bolju šansu za preuzimanje višeg položaja i veće odgovornosti unutar tvrtke.

  1. Osiguravate svoj posao / poslovnu poziciju

Da biste imali koristi od diplomskog studija, ne morate biti u potrazi za novim poslom. Diplomski studij može poboljšati vrijednost djelatnika u tvrtki, što mu donosi veću sigurnost na radnom mjestu. Kako u javnoj upravi, tako i u privatnom sektoru, diplomski studij može djelatniku donijeti i značajno veća primanja.

  1. Ažurirate svoje znanje

Diplomski rad izvanredan je način za unapređenje svog znanja i iskustva na terenu, s većim fokusom na stručnu praksu, koja je na FOI-ju obavezna. Obzirom na brzinu napretka tehnologije, važno je držati korak s vremenom i ažurirati znanje, no diplomski studij odlična je početna točka za nadogradnju.

  1. Ostvarujete mogućnost stipendiranja od strane poslodavaca

Na diplomskoj razini studija, FOI-jevim studentima nudi se još veća mogućnost stipendiranja od strane partnerskih poduzeća, nego li na preddiplomskoj razini. Tvrtke na to gledaju kao na ulaganje u svoju budućnost, jer stipendirajući studente diplomskog studija stvaraju direktno obrazovni kadar koji je njima potreban. Važno je spomenuti i to da su stipendije poslodavaca s kojima FOI surađuje izrazito visoke, pogotovo u odnosu na državne ili stipendije koje dodjeljuju jedinice regionalne ili lokalne samouprave.

  1. Doprinosite razvoju istraživanja

Ako ste kandidat za diplomski studij, ovo biste mogli vidjeti kao priliku za unapređenje znanja i razumijevanja u svom području. Kroz ovu razinu studija, raste i želja za novim spoznajama koja stvara priliku za provođenje novih i smislenih istraživanja. Diplomski studij može biti samo početna podloga koja vam je potrebna kako biste proširili kritično polje istraživanja, a on vam otvara i dodatnu mogućnost za nastavak na doktorskom ili specijalističkom studiju.

  1. RAZLOG: Stvarate nova iskustva i poznanstva

Na posljetku, no ne najmanje važan razlog jest mogućnost stjecanja novih iskustava i novih poznanstava. Steći diplomu diplomskog studija ponekad je teži zadatak nego li na nižoj razini studija, no mogućnosti koje otvara, kako na privatnoj, tako i na poslovnoj razini mnogostruke su.

Upiši diplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike!