Skip to content Skip to navigation

Novosti

Pozvano predavanje na FOI-ju održao Boris Mijač iz tvrtke Ars Futura

Na kolegiju Testiranje i kvaliteta programskih proizvoda predavanje na temu "DevOps: iskustva iz prakse" je u ponedjeljak 10. lipnja 2024. održao Boris Mijač, mag. inf. iz tvrtke Ars Futura d.o.o.

Svečana promocija doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu

U velikoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL u subotu 8. lipnja 2024. održane su dvije svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom promocija rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić promovirao je ukupno 252 nova doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. S Fakulteta organizacije i informatike promoviran je dr. sc. Alen Kišić koji je 12. lipnja 2023. godine obranio doktorski rad na temu Modeli za predikciju ishoda političkih izbora korištenjem društvene mreže Facebook i algoritama strojnog učenja. Diplomu mu je, uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića, uručila i dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, a nove su doktore znanosti i doktore umjetnosti u ovoj svečanoj prigodi pljeskom pozdravili akademska zajednica te prepuno gledalište.

Poziv na predavanje u sklopu projekta Time 4 Science

U četvrtak 11. srpnja 2024. godine pozivamo sve zainteresirane na predavanje “Usluge SRCA za istraživače” koja će se održati u sklopu internog projekta Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike pod nazivom Time 4 Science.

 
07.06.2024, 09:01
Održan prijem za FOI-jeve studente sportaše koji su osvojili medalje na STEM Games natjecanju

Studentice i studenti FOI-ja, koji su ove akademske godine ostvarili izuzetne rezultate na STEM Games natjecanju, prisustvovali su današnjem prijemu Uprave FOI-ja. Dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, prodekanica izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan te prodekani izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić, prof. dr. sc. Zlatko Erjavec i izv. prof. dr. sc. Ivan Malbašić su pohvalili napore koje sportaši i esportaši ulažu kako bi postigli zapažene rezultate na razini cijele Hrvatske.

 
06.06.2024, 15:09
CECIIS 2024 - Produljen rok za prijavu radova

U tijeku je poziv za prijavu radova i paralelnih događanja na 35. Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CECIIS 2024, koja će se održati u Varaždinu, na Fakultetu organizacije i informatike od 18. do 20. rujna 2024. Tema konferencije je Cyber-Physical and Embedded Systems, a rok za predaju radova je produljen do 30. lipnja 2024. Objavljeni su i pozvani predavači konferencije!

Potpisan ugovor za prvu fazu Centra gaming industrije

Nastavno na projekt RCK Sisak, čiju provedbu je na Fakultetu organizacije i informatike u okviru Laboratorija za dizajn programskih sučelja, internetske servise i videoigre koordinirao voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Mario Konecki, nastavlja se šira inicijativa Sisačko-moslavačke županije vezana za razvoj kapaciteta u području obrazovanja i industrije videoigara kroz izgradnju Centra gaming industrije u Novskoj i izradu pripadajućih obrazovnih visokoškolskih programa.

 
05.06.2024, 09:29
Studenti i djelatnici tri varaždinska fakulteta obilježili Svjetski dan zaštite okoliša

Kako se različite vrste otpada mogu ponovno upotrijebiti, koje se tehnologije mogu koristiti za pročišćavanje zraka i vode, a koje za zaštitu tla te kako se informacijske tehnologije mogu primijeniti u zaštiti okoliša – samo je dio tema koje jučer i danas u Varaždinu svim zainteresiranima predstavljaju djelatnici i studenti Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike, Geotehničkog fakulteta te Tekstilno-tehnološkog fakulteta – studijske jedinice Varaždin.

U 72. godini preminuo prof. dr. sc. Marijan Cingula – redoviti profesor na Fakultetu organizacije i informatike i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

S velikim poštovanjem i tugom javljamo da je danas, 4. lipnja 2024., u 72. godini života, preminuo naš profesor i kolega prof. dr. sc. Marijan Cingula.

 
04.06.2024, 11:02
FOI ponovno podupiratelj IT konferencije Unlock Rab

Prepoznavši vrijednost koju konferencija Unlock Rab predstavlja za IT zajednicu, Fakultet organizacije i informatike ponovno je podržao njezino održavanje.

 
03.06.2024, 15:04
Natječaj za studente za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Amsterdamu

Otvoren je natječaj za prijavu na Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni program (BIP) pod nazivom „IOT FOR HUMANITY“  kojeg organizira Amsterdam University of Applied Sciences iz Nizozemske. U programu može sudjelovati do 10 studenata/studentica FOI-ja i jedan nastavnik/ca, a program će se održavati u studenom i prosincu 2024. godine. Rok za prijavu je 11. lipnja 2024. godine.

Stranice