Skip to content Skip to navigation

Želite li steći iskustva međunarodne razmjene u Americi?

Objavljeno: 13.03.2018

Pozivamo Vas da se prijavite na natječaj za studentsku razmjenu u Americi te da sudjelujete u dijelu Simpozija koji će se održati u Hrvatskoj - 8th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context

1. LJETNI SIMPOZIJ  – 15.-25. lipnja 2018. (u RH)

Ljetni simpozij sastoji se od dva dijela: Varaždin (15.-21. lipnja)  i terenska nastava / Dalmacija “ICT Integration within UNESCO” (21.-25. lipnja).

Pozivamo zainteresirane studentice i studente, nastavnike, volontere koji žele pomoći u organizaciji simpozija, pripremiti prezentacije o Hrvatskoj i FOI-ju te se uključiti u terensku nastavu u Dalmaciji (od 21.-25. lipnja) da se jave u Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, Pavlinska 2, 1. kat (inernational@foi.hr). Dio simpozija će se održati u Varaždinu (15.6.-21.6.) i nema ograničenja vezano uz broj prijavljenih. Na terensku nastavu u Dalmaciji može se uključiti minimalno troje studenata.

Studente molimo da dostave potrebnu dokumentaciju najkasnije do 5. travnja 2018.  u Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, Pavlinska 2, 42 000 Varaždin

Potrebna dokumentacija za terensku nastavu u Dalmaciji: životopis i motivacijsko pismo (na hrvatskom ili engleskom jeziku, prijepis ocjena, potvrda o volontiranju – ukoliko je imate). 

2. JESENSKI  SIMPOZIJ – 3.-12. rujna 2018. (u SAD-u)

Raspisuje se natječaj za troje (3) studenata/ica koji će se u periodu od 3.-12. rujna 2018. uključiti u jesenski dio 8. studentskog simpozija u Ohiu (Cincinnati) i Chicagu (Illinois) u SAD-u.

Za prijavu za boravak u SAD-u su potrebni sljedeći dokumenti na engleskom jeziku:

  1. Kratak životopis studenta
  2. Motivacijsko pismo
  3. Prijepis ocjena
  4. Sažetak vezan uz plan istraživanja  (max. 350 riječi), uključujući  naslov, sažetak teksta, 3-4 ključne riječi
  5. Volonterska knjižica ili potvrda o volontiranju (ukoliko je imate, nije obavezna)

Teme za istraživanja su sljedeće:

  1. Students Communication in the International Environment with the Support of the Information and Communication Technology
  2. Information Fluency and Cultural Diversity
  3. Students with Disabilities and the Usage of Information and Communication Technology
  4. Computer-mediated Communication and Human Rights

Suorganizatori ovog projekta su: Fakultet organizacije i informatike i Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te partnerske institucije iz SAD-a. Program u SAD-u također obuhvaća razgledavanje kulturnih znamenitosti, radne sastanke, posjete i društvena događanja. Predviđa se da će za studenti koji će putovati u SAD imati pokrivene troškove smještaja i dio troškova putovanja do SAD-a. Studenti sami snose trošak izdavanja vize za ulazak u SAD, dužni su sami izraditi putovnicu ako je već ne posjeduju te participirati u dijelu troškova avionske karte i džeparca. 

Na natječaj se mogu javiti svi studenti preddiplomskog i diplomskih studija informatike i Ekonomike poduzetništva te Stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju / PITUP.

Kriteriji za odabir će biti kvaliteta predložene teme, prosjek ocjena, poznavanje engleskog jezika, motivacija i dosadašnje sudjelovanje u volontiranju (ukoliko je volontiranje bilo prisutno). Molimo da prijavu dostavite osobno ili putem pošte najkasnije do četvrtka, 5. travnja 2018. (za 1. LJETNI SIMPOZIJ / ili za 2. JESENSKI SIMPOZIJ / ili za OBA  Simpozija) na adresu:

Fakultet organizacije i informatike
Ured za međunarodnu suradnju
„Natječaj 8. studentski simpozij RH - SAD“ (s naznakom za 1. dio Simpozija i/ili 2. dio Simpozija ili oba)
Pavlinska 2, 42 000 Varaždin 


Kontakti:

Izv. prof. dr. sc. Nini Begičević Ređep
Prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju
nina.begicevic@foi.hr

Izv. prof. dr. sc. Violeti Vidaček-Hainš
Koordinatorica suradnje / Studentskog simpozija s SAD-om
vvidacek@foi.hr

Izabela Oletić Tušek, univ.spec.pol.
Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju
izabela.oletic@foi.hr

Nepotpune prijave i prijave poslane izvan roka neće se razmatrati.

Iskustva studenata s dosadašnjih simpozija u SAD-u i na FOI-ju možete pratiti na studentskim blogovima.